85η ΔΕΘ: Τι θα δουν οι επισκέπτες. Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την έναρξή της

1289 Views
85η ΔΕΘ: Τι θα δουν οι επισκέπτες.  Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την έναρξή της 85η ΔΕΘ: Τι θα δουν οι επισκέπτες. Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την έναρξή της

 

Με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα και αναφορές στην Επανάσταση του 1821 η 85η ΔΕΘ

- Τι θα δουν οι επισκέπτες


Με 80% ποσοστό κάλυψης του εκθεσιακού της χώρου και του αριθμού των εκθετών που μπορεί να φιλοξενήσει, θα ανοίξει τις πύλες της στις 11 Σεπτεμβρίου η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, η αυλαία της οποίας θα πέσει στις 19 του μήνα.

Μετά από 1,5 χρόνο που δε φιλοξένησε κανένα γεγονός, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο διεθνής εκθεσιακός χώρος της Θεσσαλονίκης έχει από καιρό ξεκινήσει πυρετώδεις διαδικασίες, προκειμένου οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της να απολαύσουν και να περιηγηθούν σε μία έκθεση αντάξια του παρελθόντος.

deth7.jpg

Αυτήν τη στιγμή στο εκθεσιακό κέντρο επικρατεί  ένας… οργασμός εργασιών, με τεχνίτες να στήνουν τα υπαίθρια περίπτερα και να προχωρούν σε ανακαίνιση και συντήρηση των μονίμων μεγάλων κλειστών περιπτέρων. Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO, Αλέξανδρος Τσαξιρλής, φέτος οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν συντομότερα από τις άλλες χρονιές.

deth5.jpg

No covid έκθεση
Κατά τον κ. Τσαξιρλή, η φετινή έκθεση θα είναι no covid, γεγονός που σημαίνει ότι δε θα μπορεί να εισέλθει σε αυτήν κανένας επισκέπτης που δε θα είναι εμβολιασμένος. Σε ό,τι αφορά τους εκθέτες και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, θα μπορούν να εισέρχονται στον εκθεσιακό χώρο με τη διεξαγωγή δύο rapid test την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Παράλληλα, ο ίδιος σημειώνει ότι η 85η ΔΕΘ θα έχει ως τιμώμενη χώρα την Ελλάδα, με την παρουσίαση και αναφορά σε γεγονότα του παρελθόντος της, του παρόντος, αλλά σε και ενέργειες για το μέλλον. Θα παρουσιαστούν και θα διαθέτουν περίπτερο και οι 13 Περιφέρειες της χώρας, με εταιρίες τους, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα γεγονότα της Επανάστασης του 1821 και κυρίως σε αυτά που εκτυλίχθηκαν στις Περιφέρειας Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας.   

deth1.jpg


Ηλεκτροκίνηση
Στη 85η ΔΕΘ θα παρουσιαστούν και τα σχέδια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την προώθηση και ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, κυρίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με πολύ πιθανή την παρουσία στο εκθεσιακό κέντρο και ενός ηλεκτροκίνητου λεωφορείου. Επίσης, θα παρουσιάζονται και όλα τα μεγάλα έργα που εκτελούνται σήμερα από το εν λόγω υπουργείο, με έμφαση στο μετρό της Θεσσαλονίκης και το fly over στην περιφερειακή οδό.

Από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα παρουσιαστούν όλα τα νέα applications στο πλαίσιο του e-goverment και από το Υπουργείο Ανάπτυξης όλα τα start ups μέσα από την πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Πανεπιστήμια – επιμελητήρια – σχέδια ανάπλασης ΔΕΘ

Κατά τον κ. Τσαξιρλή, πολύ σημαντική θα είναι η παρουσία των πανεπιστημίων, στο πλαίσιο της παρουσίας του Υπουργείου Παιδείας, τα οποία θα προσφέρουν ενημέρωση στους επισκέπτες, μεταξύ άλλων, για τεχνολογικά έργα νέας γενιάς, όπως drones, ρομποτικά συστήματα κτλ. 

deth8.jpg

Στο πλαίσιο της παρουσίας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στην 85η ΔΕΘ, περισσότερα από 45 επιμελητήρια της χώρας θα διαθέτουν το δικό τους χώρο, με εταιρίες – μέλη τους.

Επίσης, θα παρουσιαστούν οι μελέτες και των 15 μεγάλων αρχιτεκτονικών γραφείων για την ανάπλαση του εκθεσιακού χώρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

deth3.jpg


Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια λειτουργίας της 85ης ΔΕΘ θα παραμείνει ανοιχτό το εμβολιαστικό κέντρο, ωστόσο, οι πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν, θα εισέρχονται σε αυτό από ξεχωριστή είσοδο στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Τέλος, παρά την πανδημία του κορονοϊού και τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπισή του, η διοίκηση  της ΔΕΘ-HELEXPO σχεδιάζει να μπολιάσει στο πρόγραμμά της δράσεις και happenings για την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση των επισκεπτών κάθε ηλικίας. Σχεδιάζεται η παρουσία και πολύ γνωστών ονομάτων του καλλιτεχνικού χώρου, εφόσον, βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα να τηρηθούν στο ακέραιο όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

deth2.jpg

ΠΗΓΗ


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΔΕΘ - Ηelexpo85η ΔΕΘ

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: Την «οργασμική κωμωδία» «Οι γείτονες από Πάνω» στο θέατρο Κήπου
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: Την «οργασμική κωμωδία» «Οι γείτονες από Πάνω» στο θέατρο Κήπου
με 2 Σχόλια 1264 Views

Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό του Kulturosupa.gr διεκδικώντας διπλές προσκλήσεις για να δείτε την κωμωδία «Οι γείτονες από πάνω» Πέμπτη 25/8, στο Θέατρο Κήπου.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή