Αυξάνεται η θερμοκρασία στην 85η ΔΕΘ. “Μαγνήτης” για όλες τις ηλικίες

1099 Views
Αυξάνεται η θερμοκρασία στην 85η ΔΕΘ. “Μαγνήτης” για όλες τις ηλικίες Αυξάνεται η θερμοκρασία στην 85η ΔΕΘ. “Μαγνήτης” για όλες τις ηλικίες

 

 
Πρωτοποριακές δράσεις, καινοτομία, διασκέδαση και ψυχαγωγία σε πρώτο πλάνο στη μεγαλύτερη Έκθεση της χώρας
 
“Αυξάνεται η θερμοκρασία” στην 85η ΔΕΘ, που μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου είναι γεμάτη καθημερινά με πλήθος εκδηλώσεων. Με σύμμαχο και τον καλό καιρό η Έκθεση κατακλύζεται από επισκέπτες, ενώ κερδίζει και το υγειονομικό στοίχημα, αποτελώντας την πρώτη μεγάλη Covid Free διοργάνωση στην Ευρώπη. Οι συναυλίες κάθε βράδυ στις 21.30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο δίνουν τον τόνο της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας με τη συμμετοχή δημοφιλών καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων.
 
Η παρουσίαση καινοτομιών και πρωτοποριακών δράσεων είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα για κάθε ΔΕΘ και από αυτό τον κανόνα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η 85η διοργάνωση της. Στον όροφο του Περιπτέρου 2 οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν το πρώτο παγκοσμίως τεχνο-άθλημα (techno-sport), το HADO, που εισαγάγει την τεχνολογία αιχμής της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality "AR") στον αθλητισμό. Το HADO δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να δημιουργούν ενεργειακές μπάλες και ασπίδες με τα χέρια τους σε ένα πραγματικό γήπεδο 6Χ10 μέτρων. Με απλούς κανόνες παιχνιδιού συνθέτει ένα άθλημα με ανεξάντλητες στρατηγικές επίθεσης και άμυνας κάνοντας τους παίκτες να πρέπει να επιστρατεύσουν όχι μόνο τη φυσική τους κατάσταση, αλλά και τη στρατηγική τους σκέψη. Να σημειωθεί ότι στο HADO δεν υπάρχει φυσική επαφή των παικτών και στο πλαίσιο αυτό τηρείται και το υγειονομικό πρωτόκολλο.
 
Η σημερινή έναρξη της σχολικής χρονιάς αντικατοπτρίζεται μέσα στο αφιέρωμα AKADEMIA (Περίπτερο 14), που είναι το σημείο συνάντησης για την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, για εκπαιδευτικά προγράμματα, νέες δράσεις, καινοτόμες ιδέες, ευκαιρίες καριέρας, πιστοποίηση γνώσεων και συμβουλευτικές υπηρεσίες σταδιοδρομίας. Σημαντική είναι η παρουσία των Πανεπιστημίων, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Υπουργείου Παιδείας, τα οποία προσφέρουν αναλυτική ενημέρωση για τεχνολογικά έργα νέας γενιάς, όπως drones, ρομποτικά συστήματα κα.
 
Η ενδυνάμωση της επαφής με το έργο τέχνης και τον καλλιτέχνη βρίσκεται στο επίκεντρο του Περιπτέρου της Cheapart στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ (Πλατεία ΧΑΝΘ). Για 7η χρονιά, η Cheapart υποδέχεται τους φιλότεχνους και το κοινό της πόλης με έργα δεκάδων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η Cheapart φέτος κινείται γύρω από τον κεντρικό θεματικό άξονα της 85ης ΔΕΘ «Ελλάδα: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον». Στο πλαίσιο αυτό, οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν μια ενότητα έργων, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, την πορεία και τις εξελίξεις της χώρας από το 1821 μέχρι σήμερα.
 
Μεταξύ των πολλών σημερινών παράλληλων εκδηλώσεων της 85ης ΔΕΘ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει αυτή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ με θέμα «ΕΚΤ+ και κοινωνική ένταξη: Επενδύοντας σε ανθεκτικές και ευημερούσες κοινωνίες» (Περίπτερο 7, 18:30-20:30). Κατά τη διάρκεια της οι ομιλητές θα αναδείξουν θέματα απασχόλησης, κοινωνικής αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας.
 
Ανασυγκρότηση-Ανάπτυξη, Σχέση Πολίτη και Δημοσίου και Υγεία στο 2ο ThessalonikiHelexpoForum
 
Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου το 2ο Thessaloniki Helexpo Forum με θέμα «Δημιουργώντας την επόμενη μέρα» στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης». Οι θεματικές ενότητες της αυριανής δεύτερης ημέρας του Forum είναι οι εξής:
 
-Ανάπτυξη: Ανασυγκρότηση, ανάπτυξη και διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας (10:30-12:00),
-Ψηφιακή Διακυβέρνηση: Σχέση πολίτη-Δημοσίου. Η νέα ψηφιακή εποχή και οι προκλήσεις της (12:30-14:00),
-Υγεία: Υγεία και οι προκλήσεις μετά την πανδημία (14:30-16:00).
 

Επίσημος Τηλεπικοινωνιακός Πάροχος της Έκθεσης είναι η Wind, Επίσημος Αερομεταφορέας η Aegean, Επίσημος Χορηγός Μετακίνησης η Kosmocar, Επίσημος Πάροχος Ενέργειας η ΔΕΗ, Επίσημη Τράπεζα η Εθνική Τράπεζα, Μπύρα της 85ης ΔΕΘ είναι η «ΝΥΜΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και υποστηρικτής με την προσφορά μασκών είναι η φαρμακαποθήκη ΛΙΑΦΑΡΜ. Χορηγός φιλοξενίας των συναυλιών είναι το ξενοδοχείο ΚΑΨΗΣ. Όσον αφορά το Thessaloniki Helexpo Forum Χορηγός είναι η ΓΑΙΑ Επιχειρείν, ενώ υποστηρικτής είναι ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και η εταιρεία Farcom, που διαθέτει τα αντισηπτικά.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΔΕΘ - Ηelexpo85η ΔΕΘ

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In Tempo Thess με τους Inside Joke: «Στις ροκ συνθέσεις μας, το κλαρινέτο κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο»
In Tempo Thess με τους Inside Joke: «Στις ροκ συνθέσεις μας, το κλαρινέτο κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο»
με 0 Σχόλια 2425 Views

Ο ήχος τους συνδυάζει τη ροκ μουσική με την ελληνική παράδοση μια και στα τραγούδια τους πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το κλαρίνο. Πώς προέκυψε όμως αυτό το ιδιαίτερο αποτέλεσμα;  Συνέντευξη στην Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.  


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή