Ρεκόρ… ψυχής στην 81η ΔΕΘ

252 Views
Ρεκόρ… ψυχής στην 81η ΔΕΘ Ρεκόρ… ψυχής στην 81η ΔΕΘ

 Ρεκόρ… ψυχής στην 81η ΔΕΘ

Ρεκόρ… ψυχής σημειώθηκε χθες το βράδυ στην 81η ΔΕΘ, με περισσότερους από 15.000 ανθρώπους να σχηματίζουν τον μεγαλύτερο ποντιακό χορό «Ομάλ» στον κόσμο, καταγράφοντας ρεκόρ Γκίνες. Υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας και τις φωνές των αδερφών Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη, που ξεσήκωσαν τον κόσμο και έδωσαν τον ρυθμό, το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο κυκλώθηκε πέντε φορές.
 
Οι ανθρώπινες αλυσίδες που δημιουργήθηκαν περιμετρικά της ΔΕΘ έσφυζαν από ενθουσιασμό, ζωντάνια και υπερηφάνεια και δεν έσπασαν ούτε όταν συμπληρώθηκαν τα 20 λεπτά χορού που απαιτούνταν για να επιτευχθεί το ρεκόρ. Μικροί και μεγάλοι –η παρουσία της νεολαίας ήταν αξιοσημείωτη- έδωσαν τα χέρια και απέδειξαν πως όλοι μαζί μπορούμε. Χαρακτηριστικό της ανταπόκρισης του κόσμου ήταν πως τα 10.000 καρτελάκια που μοιράστηκαν από τη ΔΕΘ-Helexpo και την ομάδα των αδερφών Τσαχουρίδη εξαντλήθηκαν σε δέκα μόλις λεπτά. Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα ρεκόρ Γκίνες κατέχει το συρτάκι των 5.614 ατόμων στον Βόλο, που σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2012.
 
 Η ΔΕΘ-Helexpo θα στείλει τον φάκελο με τα στοιχεία στην Επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες, ώστε να ελεγχθούν και να πιστοποιηθεί αυτό το απίστευτο εγχείρημα ως Ρεκόρ Γκίνες. 
 
Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας ευχαριστεί τον κόσμο που ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό, αλλά και τους αδερφούς Τσαχουρίδη που τον ενέπνευσαν να σχηματίσει τον μεγαλύτερο «Ομάλ» στον κόσμο και να το διασκεδάσει με την ψυχή του.  

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή