Συνέντευξη Τύπου για την 80η ΔΕΘ: Ενώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον

151 Views
Συνέντευξη Τύπου για την 80η ΔΕΘ: Ενώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον   Συνέντευξη Τύπου για την 80η ΔΕΘ: Ενώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον

Συνέντευξη Τύπου για την 80η ΔΕΘ: Ενώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον 

Αντάξια των 80 ετών της ιστορίας της θα είναι η φετινή, επετειακή 80η ΔΕΘ, που κατάφερε μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον οι εκθέτες της να προσεγγίζουν περίπου τους 1.000, με 13 επίσημες διεθνείς συμμετοχές και καλύπτοντας μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο από τον περσινό.
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την 80η ΔΕΘ που έγινε υπό το βλέμμα των «Μαγεμένων» στο περίπτερο 3, στην πρώτη επίσημη παρουσίαση τους, υπογραμμίσθηκε ο εορταστικός χαρακτήρας της φετινής διοργάνωσης, που συνδυάζει αρμονικά το επιχειρείν, τον πολιτισμό, την αναψυχή και την κοινωνική αλληλεγγύη.
 
Οι εκθεσιακές συμμετοχές στην 80η ΔΕΘ κινούνται σχεδόν στα περσινά επίπεδα, ενώ οι χώροι που καλύπτει η έκθεση είναι περισσότεροι από το 2014 και φτάνουν τα 26.624 τ.μ. έναντι 25.931 τ.μ Οι επίσημες διεθνείς συμμετοχές είναι 13 και αφορούν στις Κύπρο, Αρμενία, Σλοβακία, Ινδονησία, Νότια Αφρική, Λουξεμβούργο, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, πΓΔΜ, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Ινδία και Πολωνία.
 
Την 80η ΔΕΘ θα εγκαινιάσει, αύριο, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης», ενώ μία ώρα νωρίτερα, στις 19:00, η πρωθυπουργός, κ. Βασιλική Θάνου, θα εγκαινιάσει την έκθεση των «Μαγεμένων» στο περίπτερο 3 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. 
 
Στη δυναμική που έχει αποκτήσει η ΔΕΘ τα τελευταία δύο χρόνια, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στο να μην υπάρξουν, εν μέσω capital controls, ακυρώσεις και η 80η ΔΕΘ να επιτύχει σημαντικά μεγέθη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας. Παράλληλα υπογράμμισε τη στήριξη των Επιμελητηρίων και τη στενή συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, ενώ στάθηκε και στην κορυφαία, όπως τη χαρακτήρισε, στιγμή της έκθεσης, την έλευση των «Μαγεμένων» στη γενέθλια πόλη τους.
«Ανοίγουμε όλα τα περίπτερα. Η έκθεση είναι μεγαλύτερη και θα πάει εξαιρετικά καλά. Κάθε βράδυ η ΔΕΘ θα είναι ένα ‘πάρτι’» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης. Αναφερόμενος δε σε δύσκολες περιόδους που πέρασε η ΔΕΘ στη διάρκεια της ιστορίας της, τόνισε πως υπήρξαν πολύ μεγαλύτερα εμπόδια στο παρελθόν, σημειώνοντας πως η Έκθεση συνεχίζει απτόητη, πιστή στην κληρονομιά της.
 
Τη στήριξη του στη φετινή διοργάνωση, που όπως είπε, θα κάνει τη διαφορά, κατέθεσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Φίλιππος Τσαλίδης. «Το υπουργείο θα σταθεί συνοδοιπόρος των προσπαθειών που καταβάλλει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, για να κρατήσει ψηλά τη σημαία ενός θεσμού που αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο» ανέφερε.  
 
Την απόφαση για τη διάθεση 5 στρεμμάτων μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στη 2η προβλήτα, για τη δωρεάν στάθμευση των επισκεπτών της 80ης ΔΕΘ, οι οποίοι θα μεταφέρονται στην Έκθεση με μέσα μεταφοράς που θα βρίσκονται εκεί, έκανε γνωστή ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, κ. Δημήτρης Μακρής, που εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες του εθνικού εκθεσιακού φορέα.
 
Την πνοή που δίνει η ΔΕΘ στην οικονομία της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κώστας Δήμου, ενώ ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, τόνισε πως με τη βοήθεια και του καιρού, αλλά και με βάση τα μηνύματα που έχει μέχρι στιγμής η Έκθεση, η επισκεψιμότητα αναμένεται να κυμανθεί σε ανάλογα ή και υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι. 
 
Η 80η ΔΕΘ φιλοξενεί 14 θεματικά αφιερώματα που καλύπτουν όλες τις πτυχές της εγχώριας παραγωγής και επιχειρηματικότητας. Όσον αφορά στο υπόλοιπο «μενού» περιλαμβάνει:
- Την έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων» από το μουσείο αρχαίας τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά, που θα φιλοξενείται στο περίπτερο 3 και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2016.
- Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας που ειδικά για το χρονικό διάστημα της ΔΕΘ θα λειτουργήσει ξανά για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σοκολάτας.
- Τις συναυλίες κάθε βράδυ στη σκηνή του τόξου της ΧΑΝΘ, όπου μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.
- Το Φεστιβάλ θεάτρου για παιδιά και εφήβους, κατά τη διάρκεια του οποίου για πρώτη φορά ερασιτεχνικοί θίασοι θα διαγωνισθούν σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις.
- Το MusicBandFestival, στο οποίο για 3η συνεχόμενη χρονιά θα εμφανίζονται μουσικά συγκροτήματα που θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους.
- Την Cheapart, που φιλοξενεί αυθεντικά έργα πολλών δεκάδων καλλιτεχνών, τα οποία οι επισκέπτες της ΔΕΘ μπορούν να αποκτήσουν σε πολύ ελκυστικές τιμές.
- Το e-GAMING που είναι το μεγαλύτερο gaming event στα Βαλκάνια και διεξάγεται στο περίπτερο 17.
- Τη συλλογή αγωνιστικών αυτοκινήτων από το «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου», που ανήκει στο Ίδρυμα Θεόδωρου Χαραγκιώνη, τον ΑΟΘ και τη συλλογή του ιδιώτη κ. Ηλία Λόγγου.
- Την πρωτοβουλία «ΔΕΘ-είτε» με τον εθελοντισμό και την αιμοδοσία.
- Το 1ο Φεστιβάλ Μυστηρίου Θεσσαλονίκης «MYSTICON», ένα ψυχαγωγικό παιχνίδι απόδρασης και ρόλων, που θα ανταμείψει τους συμμετέχοντες με τρεις ημέρες μυστηρίου και διάδρασης, σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης
Όσον αφορά στην τιμολογιακή πολιτική, καθιερώνεται λαϊκή είσοδος 3 ευρώ τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, με οικογενειακό εισιτήριο 10 ευρώ. Τις υπόλοιπες ημέρες το εισιτήριο θα είναι 5 ευρώ, με οικογενειακό 15 ευρώ. Για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ το εισιτήριο θα είναι 3 ευρώ, ανεξάρτητα από την ημέρα. Παράλληλα, όποιος είναι 80 χρονών ή έχει γεννηθεί το 1980 θα μπορεί να μπαίνει στη φετινή διοργάνωση δωρεάν.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας απονέμει τα κορυφαία βραβεία στα 10α ΘΒΘ 2020
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας απονέμει τα κορυφαία βραβεία στα 10α ΘΒΘ 2020
με 0 Σχόλια 3241 Views

 Η τιμή είναι μεγάλη και η αναγνώριση από τον πρώτο πολίτη της πόλης, για ένα θεατρικό θεσμό που αισίως κλείνει φέτος τα 10 χρόνια, ακόμη μεγαλύτερη. Τον ευχαριστούμε θερμά

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο
 • Το.. λάθος της στο σεξ που προδίδει ότι σας απατά
  Το.. λάθος της στο σεξ που προδίδει ότι σας απατά

   Σε κάθε ζευγάρι υπάρχει το "πράσινο τερατάκι" της ζήλειας και της αμφισβήτησης για το κατά πόσον ο ένας είναι αφοσιωμένος και πιστός στον άλλο. Όσον αφορά τις γυναίκες, ωστόσο, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να "προδώσει" το αν έχουν απατήσει τον σύντροφό τους...


  Περισσότερα ...
 • Αφθώδης Στοματίτιδα.
  Αφθώδης Στοματίτιδα.

   Στη χαβούζα του ’20 επιπλέουν (με σειρά εμφάνισης) ένας καράφλας οδηγός ΚΤΕΛ, η γιαγιά μου, ο Τζορτζ Όργουελ, ο Αμβρόσιος, η θεία Τούλα, ο Μπακογιάννης, η Λέχου, ένας υποψήφιος πανελληνίων με αφθώδη στοματίτιδα, εγώ, εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο και ο άλλος που θα το αγνοήσει. Γράφει η Ντόρα Παπάζη.

  Περισσότερα ...
 • Αύγουστος Κορτώ: «Οταν είπα στη μάνα μου ότι μου αρέσουνε τ΄αγόρια»…
  Αύγουστος Κορτώ: «Οταν είπα στη μάνα μου ότι μου αρέσουνε τ΄αγόρια»…

   Ο Έλληνας συγγραφέας, που δεν έχει κρύψει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, γράφει με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, για την ανάγκη να σκοτώσουμε τη ντροπή...


  Περισσότερα ...

Περισσότερη Παράξενη ζωή