Το περιοδικό «ΣΧΕΔΙΑ» στηρίζουν τα 6α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία. Πωλητές θα το διαθέσουν στο κοινό της βραδιάς.

755 Views
Το περιοδικό «ΣΧΕΔΙΑ» στηρίζουν τα 6α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία. Πωλητές θα το διαθέσουν στο κοινό της βραδιάς. Το περιοδικό «ΣΧΕΔΙΑ» στηρίζουν τα 6α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία. Πωλητές θα το διαθέσουν στο κοινό της βραδιάς.

Το περιοδικό «ΣΧΕΔΙΑ» στηρίζουν τα 6α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία. Πωλητές θα το διαθέσουν στο κοινό της βραδιάς. 3/10 στο Αριστοτέλειον να ξεπουλήσει! 

       Η  σκέψη ήταν απλή και αυθόρμητη: μια πολιτιστική δράση για την τέχνη να στηρίξει μια αξιόλογη κοινωνική για τον άνθρωπο. Γιατί τέχνη αποκομμένη από το κοινωνικό γίγνεσθαι χάνει την υπόστασή της, πολύ δε περισσότερο η θεατρική, με τις κατ΄΄ εξοχήν ευαίσθητες κεραίες και  υψηλή αποστολή.  Όταν λοιπόν τιμάς το θέατρο, μοιάζει απόλυτα φυσικό να τιμήσεις παράλληλα και μια πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας, που επιπλέον διαθέτει  πολιτιστικά στοιχεία. Με αυτό το σκεπτικό, τα φετινά 6α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία αποκτούν παράλληλα και κοινωνικό πρόσωπο, προβάλλοντας και στηρίζοντας έμπρακτα στη βραδιά απονομής, το περιοδικό δρόμου «Σχεδία».
 
       Ευρέως γνωστό ως παρουσία, αλλά με την ευκαιρία αξίζει να πούμε ή να θυμίσουμε κάποια σημαντικά στοιχεία για το πνεύμα αυτής της έκδοσης. Η οποία αποτελεί κομμάτι των δράσεων της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Διογένης» που συστήθηκε το 2010 με έδρα την Αθήνα, ταυτόχρονα με την επίσης γνωστή «Εθνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων». Περιλαμβάνοντας  και άλλες δράσεις με στόχο «την υποστήριξη μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, της προσπάθειας των αστέγων και των κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό», υλοποιώντας στο πλαίσιο αυτό μια σειρά από εκδηλώσεις, συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, ημερίδες, κινηματογραφικά φεστιβάλ, αθλητικά τουρνουά κλπ.
 
       Όσον αφορά στη «Σχεδία», πρόκειται για το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους δρόμους της Αθήνας τον Φεβρουάριο του 2013 και κυκλοφορεί την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα, εκπληρώνοντας μια σπουδαία αποστολή. Να παράσχει άμεση οικονομική υποστήριξη σε κοινωνικά αποκλεισμένους ανθρώπους που στερούνται στέγης, δουλειάς, ευκαιριών… Και ως διαπιστευμένοι πωλητές του περιοδικού, πέρα από το  εισόδημα που εξασφαλίζουν, νιώθουν να «ανήκουν» ξανά στην κοινωνία, παύουν να είναι «αόρατοι» σε ένα σκληρό περιθώριο, επανακτούν την ελπίδα και ένα στόχο όταν ξυπνούν το πρωί… Τα απλά και αυτονόητα, που ωστόσο για κάποιους μοιάζουν όνειρο..
 
       Αυτό που η συγκεκριμένη δράση κάνει πραγματικότητα με έναν αξιοπρεπέστατο τρόπο.  Γιατί αντί προσωρινής ελεημοσύνης ως φιλανθρωπία, παρέχει σταθερή επαγγελματική ευκαιρία για αυτενέργεια του ατόμου, με έναν  απλό τρόπο: παρέχοντας στον πωλητή ως αρχικό κεφάλαιο τα πρώτα 10 τεύχη δωρεάν  και εφόσον τα πουλήσει, με το μισό των εισπράξεών του θα αγοράσει τα επόμενα στην τιμή του 1.5 ευρώ και πουλώντας τα 3 ευρώ κερδίζει άμεσα τη διαφορά.  Που σημαίνει ότι ο πωλητής της «Σχεδίας» με το διακριτό γιλέκο και την ειδική κάρτα ΔΕΝ είναι επαίτης, αλλά επαγγελματίας και το αντίτιμο για την αγορά του περιοδικού ΔΕΝ είναι ελεημοσύνη αλλά πράξη αλληλεγγύης, αποκτώντας παράλληλα ένα αξιόλογο δημοσιογραφικό περιοδικό ποικίλης ύλης που πωλείται μόνο στο δρόμο και πάντα με απόδειξη.
 
       Κατόπιν τούτων η «Κ», που δεν θα μπορούσε να στηρίζει τον πολιτισμό χωρίς κοινωνική ευαισθησία, αποφάσισε στη φετινή διοργάνωση των 6ων Θεατρικών Κουλτουροβραβείων να στηρίξει με κάθε τρόπο το εν λόγω περιοδικό, προβάλλοντάς  το και καλώντας πωλητές να το διαθέσουν στο κοινό της βραδιάς. Είμαστε δε σίγουροι ότι το θεατρόφιλο κοινό διαθέτει αυτονόητα τη σχετική ευαισθησία και θα προσφέρει με χαρά το ελάχιστο κόστος των 3 ευρώ για την αγορά του περιοδικού, ξέροντας ΤΙ σημαίνει αυτό για κάποιους συνανθρώπους μας και ευελπιστούμε  να αποτελέσει την αρχή μιας «καλής συνήθειας» και για το μέλλον… Γιατί τα 3 ευρώ ενός καφέ, για κάποιον μπορεί να σημαίνουν επιβίωση και ελπίδα ζωής. Παρακαλούμε θερμά όλους τους καλεσμένους της βραδιάς να αποδείξουν  την ευαισθησία που αρμόζει στον πολιτισμό, με σύνθημά «στις 3 του Οκτώβρη στο Αριστοτέλειον, η Σχεδία να ξεπουλήσει!» Ξέροντας ότι εκείνο το βράδυ πολλοί θα ελπίσουν ξανά στον Άνθρωπο.
ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ;;;
===================================================================================

Tα βραβεία θα απονεμηθούν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο θέατρο Αριστοτέλειον της Θεσσαλονίκης όπου τα … τρία Κ «Κοινό - Καλλιτέχνες - Κουλτουρόσουπα» θα δεθούν αρμονικά και γιορτινά!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
λ
-Facebook pages ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΒΡΑΒΕΙΑ: ΕΔΩ

-Facebook event: ΕΔΩ 
.
-ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ
.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ:
-ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ (13/9): ΕΔΩ
-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (15/9): ΕΔΩ
-ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΨΑΛΤΟΠΟΥΛΟΣ (15/9): ΕΔΩ
-Η ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΟΥΜΑΝΙΔΟΥ σκηνοθετεί τη βραδιά (16/9): ΕΔΩ
 -Η ΣΙΑ ΚΟΣΚΙΝΑ κεντρική παρουσιάστρια της βραδιάς (17/9): ΕΔΩ
-Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (18/9): ΕΔΩ
-ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΚΑΡΥΟΦΙΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ (19/9) ΕΔΩ
-ΤΟ ΕΠΑΘΛΟ (21/9): ΕΔΩ 
-ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΝΤΙΔΗΣ (22/9) ΕΔΩ
-ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΡΟΣ: μαέστρος Μ. ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος (23/9) ΕΔΩ
-Τα 6α ΘΚΘ στηρίζουν το περιοδικό "ΣΧΕΔΙΑ". Πωλητές θα το διαθέσουν στο κοινό της βραδιάς. (24/9) ΕΔΩ
.==========================
Αναφορές, άρθρα, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, προσκλήσεις κ.α. για τα 6α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΒΡΑΒΕΙΑ ΘΕΣΣΛΟΝΙΚΗΣ 2016, θα «προλογίσουν»  όλο αυτό το διάστημα στην «Κ» τη σημαντική βραδιά. Δεν έχετε παρά να μείνετε συντονισμένοι:  ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΔΩ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Στα σινεμά η πολυβραβευμένη ταινία
Στα σινεμά η πολυβραβευμένη ταινία "Tár" του Τοντ Φιλντ με την συγκλονιστική ερμηνεία της Κέιτ Μπλάνσετ
με 0 Σχόλια 3280 Views

Η ταινία “Tár”  του Τοντ Φλιντ με την σπουδαία Κέιτ Μπλάνσετ θα προβάλλεται στους κινηματογράφους στις 9 Φεβρουαρίου από τη Tulip

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη