Η Ομάδα Συναισθηματικής Διαλεκτικής του Στέλιου Καλαθά στο Σοφούλη. "Θέατρο Γίναμε"

677 Views
Η Ομάδα Συναισθηματικής Διαλεκτικής του Στέλιου Καλαθά στο Σοφούλη. Η Ομάδα Συναισθηματικής Διαλεκτικής του Στέλιου Καλαθά στο Σοφούλη. "Θέατρο Γίναμε"

 


Γίναμε Θέατρο

Σε σκηνοθεσία Στέλιου Καλαθά

Η ομάδα «Συναισθηματική Διαλεκτική Θεσσαλονίκης» για έκτη χρονιά τολμάει να ανεβάσει  τα συναισθήματά της στη σκηνή το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 7:00μ.μ. και στις 9:00 μ.μ. και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στο θέατρο Σοφούλη.  

Η φετινή παράσταση, έχει σαν θέμα την μετά κορονοϊού εποχή, μέσα από ιστορίες ηρώων που ζουν παράλληλα και  απεικονίζουν την  κοινωνία του σήμερα χωρίς να χρειάζονται φίλτρα ωραιότητας. Ο εγκλωβισμός, οι φοβίες, η παραπληροφόρηση, ο θυμός και οι τοξικές σχέσεις, αλλά και οι σύγχρονες εκδοχές του έρωτα και της μοναξιάς, σατιρίζονται μέσα  από εμπνευσμένα κείμενα σημαντικών συγγραφέων, αλλά και μέσα από γρήγορες εναλλαγές σκηνών που κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρων των θεατών, αφού στην διάρκεια της παράστασης  θα αναγνωρίσουν κάπου και κομμάτια του δικού τους εαυτού.  

Ταυτότητα παράστασης  
Σκηνοθεσία - διασκευή: Στέλιος Καλαθάς  
Εικαστική επιμέλεια σκηνικού:  Μιχάλης Σδούγκος  
Βοηθός σκηνοθέτη και επιμέλεια κοστουμιών: Μαρία Γκερτσάκη  
Ψιμυθιολόγος:  Ειρήνη Σιγανού  
Οργάνωση παραγωγής: Μιλένα Μαριάνη  
Μουσική επιμέλεια:  Παναγιώτης Σιώζος-Δρόσος  
Φωτογραφίες: Δημήτρης Μερτζίδης  
Graphic Design:  Lacrimosa Design  

Γενική είσοδος: 7 ευρώ   

Η παράσταση βασίστηκε στην σκηνοθεσία και την διασκευή του εμπνευστή  των ομάδων, ηθοποιού και σκηνοθέτη Στέλιου Καλαθά όπου δηλώνει ότι “Μετά  από πολλές συναντήσεις, γέλια, πρόβες, συζητήσεις, ασκήσεις και...οινοποσίες φτάσαμε στην μαγική στιγμή που ανοίγει η αυλαία και ξεκινάει το όνειρο. Το ζητούμενο ήταν η εγρήγορση και η δράση σε όλα τα επίπεδα: εκφραστικό, φωνητικό, σωματικό, διανοητικό. Οι συναντήσεις μας γίνονται μία γέφυρα Αθήνας - Θεσσαλονίκης που περιμένουμε κάθε φορά με προσμονή. Ίσως γιατί αυτές οι συναντήσεις, μας παραδίδουν στην δημιουργική δύναμη που μας εξελίσσει, μας εμπλουτίζει και μας κάνει λίγο καλύτερους ανθρώπους. Σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από έντονη αυτοαναφορικότητα το να είμαστε μαζί σε μία ομάδα και να δημιουργούμε τέχνη, είναι πράξη επαναστατική. Αυτή  η παράσταση σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός κύκλου, αλλά και την έναρξη ενός καινούργιου, για νέους φίλους που ενδιαφέρονται και θα ξεκινήσει την Δευτέρα 12 Δεκέμβριου, όπου  μπορεί  να έρθει όποιος θέλει να την παρακολουθήσει, αφού η μέθοδος απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ. Το θέατρο είναι για εμάς ένα εργαλείο εξερεύνησης, εκτόνωσης, αποφόρτισης, θεραπείας και συνάντησης  με τον εαυτό μας και τους άλλους. Με αυτές τις σκέψεις ετοιμάσαμε μία παράσταση που έχει πολύ χρώμα, πολύ γέλιο, πολλή μουσική, πολλά συναισθήματα και συμβολισμούς”. 

Η παράσταση θα ταξιδέψει αργότερα και στην Αθήνα ενώ θα παρουσιαστεί και σε θεατρικά φεστιβάλ.  

Ιστοσελίδα ομάδας: www. synaisthimatikhdialektikh.com 

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη