Σύμφωνο Συνεργασίας ΑΠΘ και Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών

208 Views
Σύμφωνο Συνεργασίας ΑΠΘ και Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών  Σύμφωνο Συνεργασίας ΑΠΘ και Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών

 

 
Σύμφωνο Συνεργασίαςυπογράφηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, από τον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα, και τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), Zurab Pololikashvili.
 
Η τελετή υπογραφής έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 8ης Διεθνούς Συνάντησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον Τουρισμό του Δρόμου του Μεταξιού (8th UNWTO International Μeeting on Silk Road Tourism), που φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη από χθες, Τρίτη 9, έως και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018.
 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμoύ των Ηνωμένων Εθνών, με έδρα τη Μαδρίτη της Ισπανίας, είναι ο κορυφαίος διεθνής  οργανισμός στον τομέα του τουρισμού. Aριθμεί 158 χώρες, 6 συνεργαζόμενα μέλη (Αρούμπα, Χονγκ Κονγκ, Φλάνδρα, Πουέρτο Ρίκο, Μαδέιρα, Μακάο) και πάνω από 500 συνδεδεμένα μέλη από  τον ιδιωτικό τομέα, από εκπαιδευτικά ιδρύματα, τουριστικούς συλλόγους και τοπικές τουριστικές αρχές.
 
Το 8th UNWTO International Μeeting on Silk Road Tourism αποτελεί τη μεγαλύτερη ανά διετία διοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον Δρόμο του Μεταξιού και διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Μάλιστα, την πρωτοβουλία υποβολής της πρότασης φιλοξενίας του στη Θεσσαλονίκη είχε το Ευρωπαϊκό Διεπιστημονικό Κέντρο Τουρισμού του Δρόμου του Μεταξιού του ΑΠΘ, το οποίο ιδρύθηκε με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου το 2017 και αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στη μελέτη και την έρευνα σε ευρωπαϊκή και διεθνή κλίμακα, στην ενίσχυση διεθνών συνεργασιών και στην ανάδειξη νέων προοπτικών βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, με αξιοποίηση της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Δρόμου του Μεταξιού.
 
Όπως τόνισε η Πρόεδρος του Κέντρου, Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και Διευθύντρια του νεοϊδρυθέντος Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη», Στέλλα Κωστοπούλου, «η διοργάνωση της Διεθνούς Συνάντησης στη Θεσσαλονίκη αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για την ανάδειξη της πόλης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικού προορισμού του Δρόμου του Μεταξιού. Η χώρα μας και ειδικότερα η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη έχουν κομβική θέση, γεωγραφικά και ιστορικά, στη νέα και πολλά υποσχόμενη ζώνη επιρροής του Δρόμου του Μεταξιού».
 
Σκοπός του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών είναι η ενίσχυση της διεπιστημονικής έρευνας στον τομέα του τουρισμού του Δρόμου του Μεταξιού, η υλοποίηση έργων που σχετίζονται με τη διάδοση του τουρισμού του Δρόμου του Μεταξιού, καθώς και η συνδιοργάνωση ημερίδων, εκδηλώσεων κ.ά.
 
Φωτογραφία από την τελετή και το πρόγραμμα του 8th UNWTO International Μeeting on Silk Road Tourism.
 
Φωτογραφία: (από αριστερά) Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, Zurab Pololikashvili, και ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, αμέσως μετά την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΑΠΘ

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Στη Θεσσαλονίκη η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου
Στη Θεσσαλονίκη η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου
με 0 Σχόλια 417 Views

 Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται, από σήμερα, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, έως και την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου, το μοναδικό σωζόμενο κειμήλιο της Παναγίας. Η πόλη υποδέχεται το κειμήλιο από τη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή