Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ως ο καλύτερος προορισμός Erasmus+ για το έτος 2022

1156 Views
Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ως ο καλύτερος προορισμός Erasmus+ για το έτος 2022 Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ως ο καλύτερος προορισμός Erasmus+ για το έτος 2022

Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πόλη που αναδείχθηκε ως ο καλύτερος προορισμός Erasmus+ για το έτος 2022, κερδίζοντας σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε μέσω της εφαρμογής Erasmus+ App, με τη συμμετοχή πόλεων από όλη την Ευρώπη.

 
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Erasmus Generation Meeting του ESN, στο Πόρτο, στις 7 με 11 Απριλίου 2022, με την παρουσία περισσότερων από 800 φοιτητών/τριών, φορέων, μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπροσώπων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλους θεσμούς.
 
Ο διαγωνισμός αφορούσε την προσθήκη «συμβουλών» (tips) για την κάθε πόλη-προορισμό φοιτητών Erasmus+, ώστε δυνητικά εισερχόμενοι φοιτητές να έχουν πρόσβαση σε αυτές μέσω της εφαρμογής και η μετακίνησή τους να γίνεται πιο εύκολη. Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε νικήτρια πόλη με πάνω από 400 συμβουλές, περισσότερες από κάθε άλλη πόλη.
 
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθεί από το ESN International διαφημιστική καμπάνια, μέσω της οποίας θα προβληθεί η Θεσσαλονίκη, διεθνώς, ως φοιτητικός προορισμός.
 
«Η πετυχημένη λειτουργία και η εθελοντική προσφορά του δικτύου φοιτητών Erasmus της Θεσσαλονίκης αναγνωρίζεται σε διεθνές επίπεδο» δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, και υπογράμμισε «Η Θεσσαλονίκη δεν κέρδισε απλά ένα βραβείο αλλά ολόκληρη διεθνή καμπάνια προώθησης από το ESN International. Η αναγνωρισιμότητα της πόλης σε όλη την Ευρώπη πρόκειται να μεγαλώσει και αυτό αναμένεται να επιφέρει αύξηση της διεθνούς κινητικότητας φοιτητών στην πόλη μας».
 
«Είμαστε ευγνώμονες για αυτό το βραβείο, πρώτα απ' όλα επειδή απονέμεται για πρώτη φορά. Το Erasmus στη Θεσσαλονίκη για εμάς στηρίζεται κυρίως στη διάδοση των αξιών που διέπουν την ελληνική κουλτούρα, όπως είναι η φιλοξενία. Η επιτυχία μας οφείλεται στην αγαστή συνεργασία των τριών συλλόγων ESN, που λειτουργώντας σαν μία οικογένεια επιτυγχάνουμε τη δημιουργία μιας δεμένης και δυναμικής διεθνούς κοινότητας στην πόλη» αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι εκπρόσωποι των τριών συλλόγων του ESN στη Θεσσαλονίκη.
 
Τι είναι το ESN
 
Το ESN (Erasmus Student Network) ιδρύθηκε το 1989 και είναι η μεγαλύτερη εθελοντική, φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη. Στο ESN συμμετέχουν περισσότεροι από 15.000 φοιτητές/τριες, σε 554 τοπικούς συλλόγους ESN, σε 43 χώρες της Ευρώπης. Στόχος τους είναι η εκπροσώπηση των φοιτητικών προγραμμάτων ανταλλαγής και η ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης μιας διαφορετικής κουλτούρας. Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 19 τοπικοί σύλλογοι στα ΑΕΙ της χώρας.
 
Το δίκτυο φοιτητών Erasmus της Θεσσαλονίκης αποτελείται από τους τρεις συλλόγους ESN AUTH, ESN IHU και ESN UOM Thessaloniki.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το ESN και την εφαρμογή στον σύνδεσμο: https://esnthessaloniki.gr/

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
 Οι νέες ταινίες της εβδομάδας και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 09-15/02/2023 (& όλες οι επαναλήψεις)
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 09-15/02/2023 (& όλες οι επαναλήψεις)
με 0 Σχόλια 1861 Views
Ωραιότατη βδομάδα με νέους αδελφούς Νταρντέν, Φρανσουά Οζόν και βέβαια το πολύαναμένομενο «Tar» με την Κέιτ Μπλάνσετ όσο για το μεγάλο κοινό θα βολευτεί με την 3η συνέχεια του «Magic Mike». Αυτές είναι οι νέες ταινίες που θα προβάλλονται στις αίθουσες της Θεσσαλονίκης από Πέμπτη 09 έως Τετάρτη 15/02/2023

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο