Με τον Jamie Oliver συναντήθηκε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

1393 Views
Με τον Jamie Oliver συναντήθηκε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας Με τον Jamie Oliver συναντήθηκε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

 

Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης ως ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά για την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της πόλης διεθνώς βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα (05/09) το απόγευμα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον διάσημο σεφ Jamie Oliver, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη για τα γυρίσματα εκπομπής.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε με τον Jamie Oliver για τη νέα δυναμική που διαμορφώνει η ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της Γαστρονομίας. Άλλωστε αυτή η παγκόσμια διάκριση που πέτυχε ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποτέλεσε και σημαντικό κίνητρο για την επιλογή του Jamie Oliver να κάνει γυρίσματα στην πόλη.Στο πλαίσιο της συνάντησής τους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσέφερε στον Jamie Oliver δύο φιάλες «Γοργόνα», του κρασιού δηλαδή που παράγεται από τον αστικό αμπελώνα του Δήμου. Ο βρετανός σεφ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και για τα σχέδια που του παρουσίασε ο κ. Ζέρβας σχετικά με την οργάνωση για πρώτη φορά δημοπρασίας των κρασιών, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την υποστήριξη ανθρώπων που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

Για τη δυναμική πορεία της Θεσσαλονίκης στον τομέα της γαστρονομίας και του τουρισμού μίλησε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο