3 μέρες, 22.000 επισκέψεις, 67 κτίρια της Θεσσαλονίκης! OPEN HOUSE THESSALONIKI 2013

223 Views
3 μέρες, 22.000 επισκέψεις, 67 κτίρια της Θεσσαλονίκης! OPEN HOUSE THESSALONIKI 2013 3 μέρες, 22.000 επισκέψεις, 67 κτίρια της Θεσσαλονίκης! OPEN HOUSE THESSALONIKI 2013

Γονείς με τα παιδιά τους στην αγκαλιά, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και πολλοί άλλοι συνέθεταν το «πολύχρωμο μωσαϊκό» των ανθρώπων που συμμετείχαν στη δεύτερη διοργάνωση του Open House Thessaloniki, «η πόλη εκ των έσω».

To «ΟΗΤ 2013» «άνοιξε» φέτος 67 δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, 11 περισσότερα από το «ΟΗΤ 2012», και πραγματοποίησε εκατοντάδες ξεναγήσεις με τη ματιά του αρχιτέκτονα!  
Οι επισκέπτες, που συγκριτικά με πέρυσι αυξήθηκαν κατά 83%, πραγματοποίησαν 22.000 επισκέψεις, 10.000 περισσότερες από το «ΟΗΤ 2012» και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ξεναγήσεις σε κτίρια που είτε γνώριζαν είτε ανακάλυπταν για πρώτη φορά. Κοινή συνισταμένη: η αγάπη τους για τον πολιτισμό, αλλά και για την αρχιτεκτονική, ως αναπόσπαστο στοιχείο του.
Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου οι επισκέψεις στα κτίρια ήταν ελεύθερες για το ευρύ κοινό που αγκάλιασε την αρχιτεκτονική της πόλης.
Οι ξεναγήσεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου ήταν αποκλειστικά για μαθητές και ομάδες εκπαιδευτικών, κατόπιν προγραμματισμού. Πάνω από 300 μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Περιφέρειας της κεντρικής Μακεδονίας και 100 περίπου εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης πήραν μέρος στις αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις της Παρασκευής.
Το Open House Thessaloniki 2013 πλαισίωσαν οι εορταστικές εκδηλώσεις έναρξης και λήξης, διαγωνισμός φωτογραφίας με συμμετοχή 960 φωτογραφιών και κληρώσεις αναμνηστικών δώρων.
Ο αριθμός των επισκεπτών στην ιστοσελίδα www.openhousethessaloniki.gr το 2013 άγγιξε τις 50.000, ενώ ο αριθμός των μοναδικών επισκεπτών τις 32.000, από 93 διαφορετικές χώρες, 61% των οποίων ήταν νέοι επισκέπτες. Σε σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη σελίδα του Facebook, “Open House Thessaloniki”, μέσα σε ένα χρόνο διπλασιάστηκαν τα likes και σήμερα είναι πάνω από 6.000, ενώ στο Twitter, @OpenHouseThess, ο αριθμός των followers έφτασε τη χρονιά αυτή στους 1650.
Από το 2014 θα ξεκινήσει η διοργάνωση του Open House και στην Αθήνα. Αρμόδια για τη διοργάνωση των δράσεων Open House Thessaloniki και Open House Athens είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Open House Greece”. Λόγω του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της, η βιωσιμότητα της δράσης στηρίζεται στις κλασικές αξίες του εθελοντισμού και των χορηγιών.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.openhousethessaloniki.gr και υλικό από τη φετινή δράση στον σύνδεσμο www.dropbox.com/sh/ujffse7vpa5vaab/aMFilFNeX6. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στο: info@openhousethessaloniki.gr.
- - - - - - - - - - - - - -
Ο ΘΕΣΜΟΣ “OPEN HOUSE”
Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της Αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές. Η δράση Open House προσκαλεί το κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος στις πόλεις όπου διοργανώνεται.
Για ένα Σαββατοκύριακο κάθε χρόνο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Έτσι, το Open House συνεισφέρει στην ανάδειξη της σημασίας της αρχιτεκτονικής στην καθημερινότητα των ανθρώπων και δίνει την ευκαιρία τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες να γνωρίσουν την πόλη μέσα από το πρίσμα της αρχιτεκτονική της. Στις 25 πόλεις που συμμετέχουν παγκοσμίως, συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά οι: Νέα Υόρκη, Δουβλίνο, Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ, Ελσίνκι, Μελβούρνη, Βαρκελώνη, Σικάγο, Ρώμη, Λισαβόνα κα.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
με 0 Σχόλια 338 Views

Παρά τις δυσκολίες της εποχής, συνεχίζει να ελπίζει και να παραμένει πιστός στη μεγάλη του αγάπη, που δεν είναι άλλη από την τραγουδοποιία και τις ενορχηστρώσεις. Με μεγάλη χαρά αυτόν τον μήνα φιλοξενούμε στο InTempo τον Νίκο Χρηστίδη, έναν εξαίρετο μουσικό-τραγουδοποιό της πόλης. Συνέντευξη στη Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή