Δήμος Θεσσαλονίκης: Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε η νέα κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους

588 Views
Δήμος Θεσσαλονίκης: Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε η νέα κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους Δήμος Θεσσαλονίκης: Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε η νέα κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους

 

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε κατά την αποψινή συνεδρίαση (26/4) του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης η νέα κανονιστική πράξη για τους κοινόχρηστους χώρους.


Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας εξέφρασε την ικανοποίησή του “γιατί λειτουργήσαμε συνθετικά” και ανέλαβε τη δέσμευση ότι η επόμενη μέρα θα είναι “μία ημέρα διαρκούς ελέγχου” ως προς την τήρηση των αποφάσεων που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

“Θα είμαστε εδώ, για να εξετάσουμε τι θα λειτουργήσει σωστά και τι θα λειτουργήσει λιγότερο σωστά αλλά και για να προχωρήσουμε σε όποιες βελτιώσεις κριθούν απαραίτητες. Θα παρακολουθούμε την πορεία εφαρμογής των  αποφάσεών μας”, ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι η λειτουργία της πόλης και της αγοράς συνιστά μια δυναμική κατάσταση.

Στην κεντρική τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Ζέρβας είχε τονίσει την ανάγκη η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει μια νέα κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία με την επαναλειτουργία της εστίασης και του λιανεμπορίου και την επανεκκίνηση του τουρισμού, ώστε να διαμορφωθεί ένα σαφές πλαίσιο κανόνων για όλους.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με τη νέα κανονιστική διασφαλίζονται τα δικαιώματα όλων -επαγγελματιών και πεζών- στον δημόσιο χώρο, ο οποίος εξάλλου θα αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά. Η νέα κανονιστική πράξη προέκυψε έπειτα από ουσιαστική διαβούλευση με τις παρατάξεις αλλά και με φορείς, επιμελητήρια, ενώσεις πεζών και κατοίκων.

Φωτογραφικό υλικό





Με ετικέτα: Δήμος Θεσσαλονίκης

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο