ΠΡΟΣ ΤΑ 20!!! ΕΥΡΩ ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΟΡΙΟ ΑΝΑΛΗΨΗΣ.

871 Views
ΠΡΟΣ ΤΑ 20!!! ΕΥΡΩ ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΟΡΙΟ ΑΝΑΛΗΨΗΣ. ΠΡΟΣ ΤΑ 20!!! ΕΥΡΩ ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΟΡΙΟ ΑΝΑΛΗΨΗΣ.

ΠΡΟΣ ΤΑ 20!!! ΕΥΡΩ ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΟΡΙΟ ΑΝΑΛΗΨΗΣ.

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο να περιοριστεί το ανώτατο ημερήσιο όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ στα 20 ευρώ στις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς τα τραπεζικά αποθέματα εξαντλούνται. Η μείωση ενδέχεται να κριθεί αναγκαία, καθώς από την Πέμπτη ανοίγουν 850 καταστήματα τραπεζών για τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες, από τα οποία θα μπορούν να λάβουν σωρευτικά 240 ευρώ έκαστος για τις τέσσερις πρώτες ημέρες της εβδομάδας και στη συνέχεια 60 ευρώ ημερησίως από τα γκισέ (όπως ακριβώς και από τα ΑΤΜ).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το όριο ανάληψης έχει ήδη περιοριστεί στα 50 ευρώ, καθώς τα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ σταδιακά εξαντλούνται και οι τράπεζες αρνούνται να καταβάλουν το αντίτιμο των 60 ευρώ ανά άτομο.

Σημειώνεται επίσης ότι η αρχική πρόταση της ΕΚΤ, σύμφωνα με πληροφορίες,  ήταν για ημερήσιο όριο ανάληψης 20 ευρώ, το οποίο τελικά ορίστηκε στα 60 ευρώ μετά από πιέσεις των ελληνικώ τραπεζών.

Συνάντηση Βαρουφάκη με τραπεζίτες

Συνάντηση με τις διοικήσεις και εκπροσώπους των διοικήσεων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών έχει αυτήν την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός, Γιάνης Βαρουφάκης.

Στη σύσκεψη μετέχει και ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Την Πέμπτη ανοίγουν οι τράπεζες για τους συνταξιούχους

Στο μεταξύ, την Πέμπτη 4 Ιούλιου θα ανοίξουν τελικά 850 καταστήματα από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, για να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών, σύμφωνα με πηγές της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

Με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό, για τους συνταξιούχους θα λειτουργήσουν σε όλη την επικράτεια από την Εθνική 250 καταστήματα, από την Τράπεζα Πειραιώς επίσγης 250, από την Alpha Bank 200 και από την Eurobank 150.

Η ταλαιπωρία για περίπου 2,5 εκατ. συνταξιούχους αναμένεται να είναι τεράσια, καθώς θα περιμένουν έξω από τα καταστήματα και θα εισέρχονται ένας - ένας σε αυτά, συνοδεία αστυνομικού, για να εξυπηρετηθούν.

Οι συνταξιούχοι θα μπορούν σωρευτικά να κάνουν ανάληψη από τα καταστήματα 60 ευρώ ανά ημέρα. Δηλαδή αν ανοίξουν την Πέμπτη θα μπορέσουν να πάρουν 240 ευρώ (60 ευρώ την ημέρα).

Όσοι συνταξιούχοι διαθέτουν κάρτα μπορεί να σηκώνουν 60 ευρώ ανά ημέρα (αλλά όχι σωρευτικά. Δηλαδή εάν μια ημέρα δεν κάνουν ανάληψη 60 ευρώ την επόμενη δεν μπορούν να σηκώνουν 120 ευρώ, αλλά 60 ξανά).

Σύμφωνα με πηγές από την αντιπροεδρία, ξεκίνησε ήδη η λειτουργία της ειδικής Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η Επιτροπή αυτή εξετάζει αιτήματα για επείγουσες και αναγκαίες πληρωμές, που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με το όριο ανάληψης μετρητών ή μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών (π.χ. πληρωμές προς το εξωτερικό για λόγους υγείας Ήδη όπως ανακοινώθηκε εξετάστηκε το πρώτο αίτημα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, σταδιακά λύνονται και τα προβλήματα στις καταθέσεις μετρητών από σούπερ-μάρκετ και βενζινάδικα (κατάθεση ημερήσιων εισπράξεων), τα οποία θα μπορούν να κλείνουν ειδικό ραντεβού με την τράπεζά τους και με τη συνοδεία αστυνομικού να καταθέτουν στους λογαριασμούς τους.

Αναφορικά με ορισμένους εμπόρους, κυρίως βενζινάδικα, που δεν δέχονται χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες επισημάνθηκε πως υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών ώστε να καταρτιστεί λίστα των εμπόρων που κάνουν δεκτές τις πληρωμές με κάρτες και να ενημερωθεί το κοινό.

Συνεννοήσεις έχουν γίνει επίσης και με τις πρεσβείες στο εξωτερικό για τους Έλληνες τουρίστες που βρίσκονται εκτός Ελλάδος. Οι πρεσβείες σε συνεννόηση με τις τράπεζες θα απελευθερώσουν το όριο των καρτών μέχρι ενός ποσού, ώστε να μπορούν οι Έλληνες που είναι στο εξωτερικό να πληρώσουν το ξενοδοχείο τους και τα αεροπορικά τους εισιτήρια.

Για τις επιταγές επισημάνθηκε ότι προβλέπεται αναστολή των ημερομηνιών λήξης τους (και των δικαστικών).

Αναφορικά με τις μισθοδοσίες στον ιδιωτικό τομέα, επισημάνθηκε ότι οποιαδήποτε πληρωμή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, όπως επίσης μπορεί να γίνει είσπραξη επιταγών ώστε να πληρωθεί το προσωπικό.

Πηγές της αντιπροεδρίας δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο οι τράπεζες να ανοίξουν και νωρίτερα της λήξης της τραπεζικής αργίας για ορισμένες συναλλαγές.

-ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ο Ψαραντώνης σε μια πρωτότυπη συνάντηση της κριτικής λύρας με την ποντιακή στο Μέγαρο
Ο Ψαραντώνης σε μια πρωτότυπη συνάντηση της κριτικής λύρας με την ποντιακή στο Μέγαρο
με 0 Σχόλια 1722 Views

 Με τη θεϊκή του λύρα και τη χαρακτηριστική φωνή του ο Ψαραντώνης  θα μας  ταξιδέψει με την μουσική που του έμαθαν οι Θεοί και θα μας κάνει να «νιώσουμε τον παλμό.» ….

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη