Μιχάλη εσύ Super Star | Ιωάννης Κυφωνίδης | Kif Express

3558 Views
Μιχάλη εσύ Super Star | Ιωάννης Κυφωνίδης | Kif Express Μιχάλη εσύ Super Star | Ιωάννης Κυφωνίδης | Kif Express

    

Γράφει για την Κουλτουρόσουπα. 

  

Μόνο ευγνώμων νιώθω με την κολυμβητική κοινότητα και το κολύμπι καθώς εκτός από τρόπος ζωής μου έγινε και κόμβος έμπνευσης.
 
Πριν από περίπου ένα χρόνο γνώρισα στην παραλία του Ποταμού Επανομής , με αφορμή ένα κολυμβητικό event του συλλόγου μας Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση, και της ομάδας μας Swim ir Die, αυτόν τον Ποσειδώνα - Ιησού,  όπως αποκαλούμε, το Μιχάλη Σιδηρόπουλο που δε μοιάζει με καμία άλλη φυσιογνωμία κοντινή μας ή μακρινή μας. Είναι one of a kind, είναι sui generis, είναι αγνός και καλός ο Πρώτος Χριστός, όπως ερμήνευε εύστοχα η Ελπίδα με το Σωκράτη εσύ σούπερ σταρ στη σκηνή της Eurovision 1979.  Αρα μας δίδεται η ευκαιρία να συνδέσουμε δια της οδού της θεατρικής τέχνης τον Ιησού με το Σωκράτη.
 

 
Πάντως με το Μιχάλη συναντηθήκαμε ξανά τον περασμένο Απρίλιο και από τότε είχαμε μια κάποια ωραία επικοινωνία για μήνες, ώσπου ανταμώσαμε πάλι σε ένα ακόμη event μας,  στην παραλία του Ποταμού και πάλι την περασμένη Κυριακή. Και τότε οι αναμνηστικές φωτογραφικές λήψεις που κάναμε μου έδωσαν την ιδέα να ανεβάσω στην άμμο και τη θάλασσα μια περφόρμανς,  βασισμένη στη ροκ όπερα Jesus Christ Superstar, με πρωταγωνιστή το Μιχάλη.
 
Διότι τελικά ο αθλητισμός είναι ένα κοινωνικό-  πολιτιστικό κίνημα που εμπνέει όλες τις μορφές της τέχνης και ειδικά το κολύμπι που είναι και τεχνική αλλά και τέχνη. Είναι σαν χορογραφία ερμηνεία στο νερό, ειλικρινής και αυθεντική. Και τι πιο φυσικό stage από την άμμο, τη θάλασσα και τον ορίζοντα και βέβαια το φυσικό φως ,είτε έχει ήλιο, είτε συννεφιά, είτε βροχή, είτε κύματα. Μοιάζει με live κινηματογράφο. Οπότε το αποφάσισα. Και θα το παρουσιάσουμε στην παραλία του Ποταμού Επανομής μια Κυριακή μεσημέρι μέσα στη Σαρακοστή του 2023, λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Χωρίς λόγο, μόνο με κίνηση και βλέμματα, υπό τους ήχους του soundtrack της ροκ όπερας.
 
Και αντί εισιτηρίων και εμπορικού σκοπού προσφορά σε όσες και όσους έχουν ανάγκη. Να δώσουμε πραγματικά τον οβολό μας εκεί που είναι ανάγκη να πάει!!!

«Kif Express» 
Κάθε 5, 15 και 25 του μηνός.


Ακολουθήστε μας στα social media
      
 

 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Κυφωνίδης
Ιωάννης Κυφωνίδης

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη