100 χιλιάδες πήγαν στον Αστερόκοσμο και η προσέλευση συνεχίζεται.

475 Views
100 χιλιάδες πήγαν στον Αστερόκοσμο και η προσέλευση συνεχίζεται. 100 χιλιάδες πήγαν στον Αστερόκοσμο και η προσέλευση συνεχίζεται.

100 χιλιάδες πήγαν στον Αστερόκοσμο και η προσέλευση συνεχίζεται...

Περισσότερα από 90.000 άτομα πέρασαν τις πύλες του «Αστερόκοσμου» της ΔΕΘ-Helexpo από την έναρξή του μέχρι και χθες, μέγεθος που δείχνει πως ο κόσμος της Θεσσαλονίκης -και όχι μόνο- αγκάλιασε με ενθουσιασμό το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο των Βαλκανίων. Μάλιστα στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνονται τα μικρά παιδιά –κάτω του ενός μέτρου- που δεν πλήρωσαν εισιτήριο. Η κίνηση κορυφώθηκε χθες Κυριακή, με τα εισιτήρια να ξεπερνούν τις 17.000 σε μία μόνο ημέρα.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες του προηγούμενου διαστήματος ο κόσμος δεν κάμφθηκε και έσπευσε να απολαύσει τον «Αστερόκοσμο», που προσφέρει καθημερινά μια πλούσια γκάμα εκδηλώσεων, από θεατρικές παραστάσεις, ακροβατικά και happenings μέχρι μουσικά σόου, πατινάζ, δημιουργικά εργαστήρια και πολλές χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις. Μάλιστα, το πρόγραμμα εμπλουτίσθηκε περαιτέρω κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες για περισσότερη διασκέδαση και ψυχαγωγία. Η παγωμένη πολιτεία και το σπιτάκι του Άι Βασίλη έχουν συγκεντρώσει τις προτιμήσεις των μικρών παιδιών, ενώ τα μηχανοκίνητα παιχνίδια τόσο στον στεγασμένο όσο και στον υπαίθριο χώρο κατακλύζονται καθημερινά από μικρούς και μεγάλους.
 
Η ΔΕΘ-Helexpo καλεί τον κόσμο να επισκεφθεί τον «Αστερόκοσμο» και την τελευταία του εβδομάδα, καθώς στις 6 Ιανουαρίου τα «φώτα» του θα σβήσουν και θα ανανεώσει το ραντεβού με το κοινό για την επόμενη χρονιά. Όλη αυτή την εβδομάδα ο «Αστερόκοσμος» θα λειτουργεί από τις 11:00 έως τις 23:00 (η αγορά και τα περίπτερα 14 και 15 κλείνουν στις 22:00), ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το ωράριο θα είναι 11:00 με 21:00.
 
Τα Ευχόδεντρα της Αγάπης
Στην καρδιά του «Αστερόκοσμου» η ΔΕΘ-Helexpo στόλισε πέντε αληθινά έλατα, δύο μέτρων έκαστο, τα «Ευχόδεντρα της Αγάπης», τα οποία «υιοθετήθηκαν» από την Τράπεζα Αττικής, την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και από το Πάρκο του Αστερόκοσμου, που είχαν ως σκοπό να απευθύνουν μήνυμα αγάπης στους επισκέπτες και να στηρίξουν με 1.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε κάθε δέντρο, διάφορα κοινωφελή ιδρύματα.
 
Η Attica Bank, με μήνυμα αγάπης «Τα παιδιά είναι η απόδειξη πως η ζωή πρέπει να συνεχιστεί. Ας τα αγκαλιάσουμε» επέλεξε να στηρίξει το «Άσυλο του Παιδιού» στη Θεσσαλονίκη. Η Τεχνόπολη με μήνυμα «Η γνώση και η εξέλιξη συνυπάρχουν στην κοινωνία της αγάπης. Χρόνια πολλά με δημιουργικές αναζητήσεις για ένα καλύτερο αύριο» στηρίζει τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με μήνυμα «Δέντρο Χριστουγεννιάτικο μ’ ευχές έχω στολίσει, ο νέος χρόνος που θα ’ρθει χαρές να σας γεμίσει», στηρίζει το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με μήνυμα «Ευχές χριστουγεννιάτικες μπερδεύτηκαν γλυκά. Βάλτε τες στη σειρά και φωνάξτε δυνατά: Καλά Χριστούγεννα», στηρίζει τα ΚΕΠΕΠ «Άγιος Δημήτριος» και τέλος το Πάρκο του Αστερόκοσμου, με μήνυμα «Οι ευχές μας σήμερα ας γίνουν πράξη. Κοντά στον άνθρωπο, για να ζήσουμε όλοι μαζί στον αστερόκοσμο της αγάπης», στηρίζει το ίδρυμα-ορφανοτροφείο θηλέων «Μέλισσα». Το κοινό ψηφίζει διαδικτυακά όλο αυτόν τον καιρό τα εν λόγω μηνύματα στο facebook, δίνοντας likes σε αυτό που προτιμά.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
'Σασμός - Ψυχογραφώντας την Άννα',
'Σασμός - Ψυχογραφώντας την Άννα', "Πέρα από αυτό που βλέπεις" | Νέλη Βυζαντιάδου.
με 0 Σχόλια 3409 Views

Η Άννα, όπως και πολλές άλλες γυναίκες, δεν ξέρουν να είναι τίποτα άλλο πέρα από νοικοκυρές, σύζυγοι και μητέρες. Αν βγουν από τη ζώνη ασφαλείας που είναι το σπίτι τους, θα τα χάσουν. Θα τα χάσουν και θα χαθούν. Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη