Αυτό θα΄ ναι το Open Mall του Δήμου Καλαμαριάς.

1107 Views
Αυτό θα΄ ναι το  Open Mall του Δήμου Καλαμαριάς. Αυτό θα΄ ναι το Open Mall του Δήμου Καλαμαριάς.

 
Μέσα σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε  σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο και στο πλαίσιο του έργου «Ανοιχτό κέντρο Εμπορίου Δήμου Καλαμαριάς» (OpenMall) συνάντηση, των εμπλεκόμενων φορέων οι οποίοι και συζήτησαν το θέμα της θετικής αξιολόγησης της πρότασης και αναλύθηκαν οι δράσεις που θα υλοποιηθούν από το Επιμελητήριο και τον Δήμο.
 
Στη συνάντηση εκτός από τον Δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη ήταν ο Γ΄ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Κουλουτμπάνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς «ΕΡΜΗΣ» Δημήτρης Μηλιάδης και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αλλά και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Θεοδοσιάδης.  
 
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Κουλουτμπάνης ευχαρίστησε τον δήμαρχο Καλαμαριάς και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου καθώς  και τον  Εμπορικό Σύλλογο Καλαμαριάς  για την άριστη συνεργασία που είχαν  μέχρι την υποβολή της πρότασης και όπως τόνισε,  είχε ως αποτέλεσμα την θετική αξιολόγησή της στην 12η θέση από τις 88 που υποβλήθηκαν και ουσιαστικά την έγκρισή της. Πρόσθεσε δε, ότι το έργο θα δώσει μεγάλη πνοή στο εμπορικό κέντρο Καλαμαριάς και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μηλιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή έκβαση της πρότασης για το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Καλαμαριάς» και υποστήριξε πως περιμένει με ανυπομονησία την έγκριση του έργου για να ξεκινήσει, όπως χαρακτηριστικά είπε « η υλοποίηση όλων αυτών που έχουμε σχεδιάσει και οραματιστεί για την πόλη μας». Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον Δήμο Καλαμαριάς και τις υπηρεσίες του, όσο και το Επαγγελματικό επιμελητήριο για την πολύ καλή συνεργασία που είχαν.
 
Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης δήλωσε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια με δράσεις και έργα που τονώνουν την τοπική μας αγορά και την τοπική οικονομία. Η συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμαριάς έφερε καρπούς.
Σχεδιάζουμε και άλλες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας αλλά και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και σε άλλα σημεία της πόλης μας».
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι o Δήμος Καλαμαριάς με συν δικαιούχο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμαριάς ‘ΕΡΜΗΣ’, κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης στο πλαίσιο της 098/Α/Α ΟΠΣ 2658 πρόσκλησης του ΕΠΑΝΕΚ,   για το “Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Καλαμαριάς”, συνολικού προϋπολογισμού 1.835.153,20 ευρώ (συμπεριλαμβανόμενου ΦΠΑ).
 
H πρόταση  αφορά την χρηματοδότηση  του έργου «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Καλαμαριάς» που αποτελεί  μια ολοκληρωμένη παρέμβαση τοπικής λειτουργικής και οικονομικής ανάπτυξης της εμπορικής κοινότητας της περιοχής σε αντιστοιχία πάντα με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου.
 
Ο στόχος του σχεδίου είναι  η προσέλκυση  νέων επιχειρήσεων, επενδυτών, καταναλωτών και επισκεπτών, η συνεργασία με την τοπική κοινότητα με απώτερο σκοπό την αύξηση των δεξιοτήτων, της απασχόλησης και των οικονομικών ευκαιριών για όλους τους κατοίκους της περιοχής. Επίσης να διαμορφωθεί η εικόνα του Κέντρου, σαν τόπος εμπορικής κουλτούρας, πολιτισμού, ιστορίας, χώρου πρασίνου, καινοτομίας και σύγχρονων τεχνολογιών, τόσο  για τους εργαζόμενους, όσο και για τους επισκέπτες.
 
Η επιλεγμένη περιοχή παρέμβασης για την ανάπτυξη του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου του Δήμου Καλαμαριάς βρίσκεται κεντρικά του οικισμού, συμπεριλαμβάνει την πλατεία όπου χωροθετείται Διατηρητέο κτήριο (πρώην 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς) και το Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», στις εγκαταστάσεις των οποίων στεγάζεται το Δημαρχιακό Μέγαρο και οι υπηρεσίες του Δήμου. Επιπλέον, στην περιοχή χωροθετείται η Μητρόπολη του Δήμου και η εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος-.
 
Ο Δήμος Καλαμαριάς θα υλοποιήσει τις ακόλουθες δράσεις:
·        Ανάπλαση της οδού Μητροπολίτου Χρυσάνθου και των κάθετων οδών, στο εμπορικό κέντρο του Δ.Καλαμαριάς
·        Εγκατάσταση σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων
·        Εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού (έξυπνα παγκάκια με WiFi sensors, πινακίδες βαδίσματος, κάδοι, γλάστρες κλπ.)
·        Δωρεάν ασύρματο δίκτυο στην περιοχή παρέμβασης
·        Συστήματα έξυπνης διαχείρισης σχετικά με την πληρότητα κάδων απορριμμάτων
·        Συστήματα ελέγχου ρύπανσης
·        Προμήθεια ηλεκτρικού απορριμματοφόρου για εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων
·        Εγκατάσταση σταθμών φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα του Δήμου
·        Εγκατάσταση ψηφιακής σήμανσης για την διαδραστική πληροφόρηση πολιτών και επισκεπτών.
 
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης από την άλλη θα υλοποιήσει τις ακόλουθες δράσεις:
·        Επενδύσεις με ομοιόμορφα υλικά
·        Εγκατάσταση ομοιόμορφων στεγάστρων & τεντών
·        Εργασίες χρωματισμού εξωτερικών όψεων
·        Διοργάνωση εκδηλώσεων για την προβολή & προώθηση της εμπορικής περιοχής
·        Δημιουργία ψηφιακού λογότυπου
·        Προβολή σε ψηφιακά και άλλα μέσα βάσει επικοινωνιακής καμπάνιας
·        Δημιουργία & διαχείριση λογαριασμού social media (Facebook) του Open Mall
·    Δημιουργία συστημάτων/πλατφόρμες ενίσχυσης τοπικής επιχειρηματικότητας μέσω υπηρεσιών αλληλεπίδρασης, ενίσχυσης πιστότητας & επιβράβευσης επισκεπτών.
Επίσης θα απασχοληθούν 2 άτομα, το πρώτο θα είναι τεχνικής κατεύθυνσης και ειδικότητας, με εμπειρία στην υλοποίηση συγχρηματοδοτουμένων έργων και το δεύτερο οικονομικής κατεύθυνσης για τις ανάγκες παρακολούθησης του οικονομικού αντικειμένου, την σύνταξη αναφορών κ.λπ. και όπως θα απαιτηθεί για την άρτια υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου.
 
 
Τα οφέλη από την λειτουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, θα έχει το σύνολο των καταστημάτων της περιοχής παρέμβασης, το σύνολο των κατοίκων, των επισκεπτών, καθώς και ο Δήμος Καλαμαριάς. Επιπλέον:
·        διευκολύνεται η προσβασιμότητα των κατοίκων και επισκεπτών στην περιοχή
·        μειώνεται η όχληση και η ρύπανση
·        αυξάνεται η ασφάλεια των πεζών και η καλύτερη ροή των οχημάτων
·        η περιοχή αποκτά εικόνα σύγχρονης πόλης με υψηλή ποιότητα ζωής και αυξάνεται η επισκεψιμότητά της και επίσης
·        βελτιώνεται η προβολή των επιχειρήσεων και η επαφή τους με τους κατοίκους/επισκέπτες.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Δήμος ΚαλαμαριάςOpen Mall

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 18- 24/08/2022
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 18- 24/08/2022
με 0 Σχόλια 519 Views

Αναλυτική παρουσίαση όλων των προγραμμάτων (ταινίες, ημέρες, ώρες κλπ.) στα θερινά σινεμά  της Θεσσαλονίκης. Δείτε τι θα δείτε από Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή