«Όταν ο Michae lDukakis έβαλε υποψηφιότητα για την Προεδρία των ΗΠΑ» - Μία βραδιά με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα

816 Views
«Όταν ο Michae lDukakis έβαλε υποψηφιότητα για την Προεδρία των ΗΠΑ» - Μία βραδιά με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα «Όταν ο Michae lDukakis έβαλε υποψηφιότητα για την Προεδρία των ΗΠΑ» - Μία βραδιά με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα

 
 
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018, 18:30.
Βιβλιοθήκη Bissell, ACT – American College of Thessaloniki
 
Πριν από τριάντα χρόνια ο Michael S. Dukakis, κυβερνήτης της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, κέρδισε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και διεκδίκησε την Προεδρία των ΗΠΑ. Παρόλο που στις εκλογές του 1988 επικράτησε ο George H.W. Bush, η επιρροή του Michael Dukakis ως δημοσίου προσώπου ήταν αδιαμφισβήτητα θετική, και η προσωπικότητα και οι αρχές του αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την ενασχόληση με τα κοινά και την προσφορά στον δημόσιο βίο.
 
Με την αφορμή την επέτειο το Michael and Kitty Dukakis Centerfor Publicand Humanitarian Service του ACT καλωσορίζει στη Θεσσαλονίκη τον Παύλο Τσίμα σε μία εκδήλωση που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια (ΣΑΑΚ Ανατόλια) και του Συλλόγου Αποφοίτων του ACT - American College of Thessaloniki. Ο έγκριτος δημοσιογράφος θα μιλήσει στη Βιβλιοθήκη Bissell, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, στις 18:30, και θα μοιραστεί με το κοινό τις μνήμες και τις εντυπώσεις του από τον Ελληνοαμερικανό πολιτικό. Ο Παύλος Τσίμας είχε συναντήσει τον Michael Dukakis το 1999 για μία μεγάλη τηλεοπτική συνέντευξη. Στη δημοσιογραφική του έρευνα και παρουσίαση είχε αποτυπώσει τη διαδρομή της μεγάλης αυτής πολιτικής προσωπικότητας, τις προσδοκίες της ομογένειας των ΗΠΑ αλλά και των απανταχού Ελλήνων, φωτίζοντας στιγμές της πολιτικής και προσωπικής του διαδρομής, πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά τις εκλογές. 
 
Τριάντα χρόνια μετά, το Dukakis Center επαναφέρει στο προσκήνιο του δημόσιου διαλόγου την περίπτωση του Michael Dukakis με την ευκαιρία της δικής του «επετείου»: της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυσή του. Το Dukakis Center δημιουργήθηκε το 1999 στο ACT, το τμήμα πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Κολλεγίου Ανατόλια, για να εμπλουτίσει το ακαδημαϊκό πρόγραμμα ενθαρρύνοντας παράλληλα τους νέους να ασχοληθούν με τα κοινά τιμώντας το παράδειγμα του ελληνικής καταγωγής πολιτικού. Έκτοτε το Dukakis Center σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα και ακαδημαϊκές δραστηριότητες - συνέδρια, workshops, ομιλίες, κά.-, ανοιχτές όχι μόνο στους φοιτητές του ACT αλλά σε όλη την Θεσσαλονίκη.
 
Η δραστηριότητα του Dukakis Center θα συνοψιστεί σε ένα μίνι ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί για πρώτη φορά και έχει τίτλο “Nowmorethanever: theStoryoftheDukakisCenter”, συμπυκνώνοντας το μήνυμα ότι το ήθος και οι αξίες αυτού του αξιόλογου Αμερικανού πολιτικού είναι, σήμερα, πιο αναγκαίες από ποτέ.
Η ομιλία και η συζήτηση θα διεξαχθεί στην αγγλική και στην ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία.
 
Για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής https://goo.gl/forms/VZC3oelbxD02T9Gt1
 
Πληροφορίες: dukakis-center@act.edu

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε την «Βασίλισσα της Ομορφιάς» του Μάρτιν ΜακΝτόνα στο θέατρο Αυλαία.
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε την «Βασίλισσα της Ομορφιάς» του Μάρτιν ΜακΝτόνα στο θέατρο Αυλαία.
με 9 Σχόλια 1469 Views

Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό του Kulturosupa.gr διεκδικώντας διπλές προσκλήσεις για να δείτε την συναρπαστική παράσταση της Ομάδας Νάμα «Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» στο Θέατρο Αυλαία  Πέμπτη 19/5 ή Παρασκευή 20/5 στις 21:00

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή