Για να μη «χαθείτε» στο 2ο Kapani Project – Πρόγραμμα εκδηλώσεων.

1448 Views
Για να μη «χαθείτε» στο 2ο Kapani Project – Πρόγραμμα εκδηλώσεων.  Για να μη «χαθείτε» στο 2ο Kapani Project – Πρόγραμμα εκδηλώσεων.

 Δελτίο Τύπου
 
Τετάρτη 4 Οκτωβρίου
 
@Αγορά Καπάνι
 
Από τις 00.01 έως τις 23.59

με είσοδο ελεύθερη

 

Αντίστροφη μέτρηση για το “Kapani Project” 
 
          Με live από αγαπημένες μπάντες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, με μια σειρά από djsets από Ελλάδα και εξωτερικό, που θα μας ενθουσιάσουν σε  freestyle  και  alternativemood, με performances εμπνευσμένες από την Αγορά και την καθημερινότητά της, αλλά και ταινίες με αναφορές από τον σουρεαλισμό ως τον ντανταϊσμό, μας υποδέχεται φέτος το “2o Kapani Project. Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 θα γίνουμε όλοι μια παρέα και θα ταξιδέψουμε με μουσικές, ταινίες και performances... στις γεύσεις και τα αρώματα της αγοράς, από την Ασκητού ως την Βλάλη κι από την Σπανδώνη ως την Κυδωνιάτου. Σε αυτόν τον φρέσκο θεσμό για την πόλη, σ' αυτή την μεγάλη γιορτή της αγοράς, σ' αυτό το σημείο συνάντησης του νέου με το παλιό, σ' αυτή την κοιτίδα των πιο αυθόρμητων εμπνεύσεων εντός του αστικού περιβάλλοντος... θα είμαστε όλοι παρόντες!
 
          Το εικαστικό ρεπορτάζ θα επιμεληθεί για μια ακόμη χρονιά ο Χρήστος Αλαβέρας, με σκίτσα των ανθρώπων της αγοράς και των δράσεων που θα λάβουν χώρα εντός της στη διάρκεια του KapaniProject. Παράλληλα, θα υπάρξει έκθεση με τα περσινά σκίτσα του KapaniProject, από τον εικαστικό. Την παρουσίαση του φετινού “KapaniProject” επιμελείται και πραγματοποιεί, όπως και πέρυσι, ο Κωστής Ζαφειράκης, ώστε να μπούμε στον παλμό της διοργάνωσης με τον πιο μαγικό και διαδραστικό τρόπο. O ίδιος, στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα μας παρασύρει σε έναν ξεχωριστό περίπατο, παρέα με την Thessaloniki Walking Tours και κάπως έτσι θα ανακαλύψουμε ολόκληρο το Καπάνι σε μία μόνο ώρα διασχίζοντας την αγορά από την μια άκρη έως την άλλη, ανασύροντας τη μνήμη της παραδοσιακής αγοράς, συνδέοντας το χθες με το σήμερα, μιλώντας με τους ανθρώπους της και συστήνοντας εξαρετικά προιόντα. Όλοι μαζί θα ακολουθήσουμε μια διαδρομή που μοιάζει με την αγορά καθώς είναι γεμάτη με ιστορίες, γεύσεις και αρώματα.
 

Line Up:

Διαφορετικοί ρυθμοί για όλα τα γούστα, σε τρία διαφορετικά stage!
 
          Στο Main Stage θα εμφανιστούν Live οιTuflon σε experimentalgroovynoizy ρυθμούς, οι BrightSide με postpunk/indierock ήχους, οι Polkar με folk, rock, indie, country, pop και gospel στοιχεία, η Katerine Duska ακολουθώντας Indie-Pop, Neo-Soul και SoulfulPop μονοπάτια και οι Batala Salonica με γεύση από αφρικάνικα κρουστά και βραζιλιάνικη σάμπα. Επιπλέον, το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει στο MainStage με δύο ξεχωριστές μπάντες, για να δώσει το δικό του παλμό στην διοργάνωση, ως αναπόσπαστο μουσικό κομμάτι της πόλης.
 
          Στο Freestyle Stage θα απολαύσουμε djsets από τους Tsaros, Costas Argiriou, Sk Disco, C Senior & Chris X, Basement Freaks καιMix Dojo, ενώ στο Alternative Stage θα δούμε στα decks τους Walter, Mackenzie, Elias Tzikas, Tesla Noise aka 9West σε ένα Liveset και για πρώτη φορά τον Βερολινέζο Emmanuel, ιδιοκτήτη της ArtsRecords. Εδώ, θα απολαύσουμε και την νικήτρια του “KapaniMixTapeContest”, τηνIffie.
 
Performances:
Μια σειρά από project... ζωντανεύουν μέσα στην αγορά
και κάνουν τη διαφορά!
 
1.   ΚΙΝΟΥΜΕ DANCE PROJECT
Κωνσταντίνος Κατσαμάκης - Στέλλα Μαστοροστέριου
Τίτλος performance: “Ουν Καπάν” – Μια performance δρόμου
 
Ένα παιχνίδι με το χώρο και το χρόνο. Μια κινητική μελέτη του αστικού χώρου ως τόπου συνύπαρξης και διατήρησης της μνήμης και των εμπειριών. Τι υπάρχει τώρα; Τι υπήρχε πριν; Τι θυμάται ο χώρος; Τι θυμάται το σώμα; Πώς ο αστικός χώρος καθορίζει τις κινήσεις και τις σχέσεις μεταξύ των σωμάτων; Πώς επηρεάζει αυτό που κάνουμε και αυτό που είμαστε; Πώς διαμορφώνεται η ανθρώπινη επαφή και η συλλογική εμπειρία μέσα από τη ρευστή διάδραση του σώματος με το χώρο;
 
2.   Ευπραξία Γεώργαρου – Γιώργος Καραμανίδης
Τίτλος performance: “x,y – cement & food”
 
Μια δράση που θίγει την σωματική και συναισθηματική απόσταση, που έχει πάρει ο ίδιος ο άνθρωπος από τα πάντα μέσα στην ίδια του την καθημερινότητα, επιδιώκοντας να κατέχει πράγματα και χώρους και απαιτώντας τον προσωπικό του χώρο και χρόνο... φεύγοντας όμως από την ουσία και την εγγύτητα των πραγμάτων γύρω του και φτάνοντας σε σημείο να καταστρέφει ό,τι ο ίδιος νόμιζε πως επιθυμούσε από πάντα να έχει. Είναι σαν να βλέπουμε μια μάζα ανθρώπων με όλα τα σημάδια του σύγχρονου εγωισμού και της απομόνωσης μέσα σε έναν απίστευτα συνωστισμένο χώρο, υλικό και νοητικό. Ένα τεράστιο κενό υποβόσκει στην πλήρη πυκνότητα.
 
3.   SVORADOV THEATRE
Τίτλος performance: “Silencio”
 
Πρόκειται για μια απόπειρα σωματικής έκφρασης και παραστασιακής επιτέλεσης α) των φιλοσοφικών απόψεων του Γερμανού διανοούμενου Th.Adorno, όπως αυτές εκφράζονται στο έργο του Αρνητική Διαλεκτική, ότι δηλαδή “το Άουσβιτς μπορούσε να υπάρξει μέσα σε όλη την παράδοση της φιλοσοφίας, της τέχνης και των επιστημών, εκφράζει την ιδέα ότι ο πολιτισμός και το πνεύμα δεν κατάφεραν να συγκινήσουν τους ανθρώπους”, β) των αισθητικών απόψεων του D.Lynch, όπως διατυπώνονται στην ταινία του Mullholand Drive, ότι δηλαδή “it's all an illusion, just a tape” και γ) των (αντι)θεατρικών οδηγιών του S.Beckett από το μίνιμαλ έργο του Ανάσα, ότι “η ζωή είναι μια ανάσα ανάμεσα σε δύο κλάματα... το κλάμα της γέννησης και το κλάμα του θανάτου.”
 
4.  Φαίδρα Χαραλαμπίδου
Τίτλος performance: “Το Μικρό Διάλειμμα”
 
Μια sitespecificperformanceπου αντιμετωπίζει το Καπάνι σαν χώρο παιχνιδιού, βασισμένη σε πρωτότυπη μουσική του MoodyAlien.
 
5.  Αριάδνη Πεδιωτάκη – Αδροδίτη Δάφνου
Τίτλος performance: “Μασάτε γιατί χανόμαστε”

Η δράση θα έχει ως βασικό υλικό την «τσίχλα». Σε μια προσπάθεια ανοικοδόμησης κάποιας λακκούβας του πλακόστρωτου, η λακκούβα θα περιφραχθεί και θα ξεκινήσει το γέμισμά της με τσίχλες προσεκτικά μασημένες, οι οποίες στη συνέχεια θα τοποθετηθούν στην τρύπα μέχρι εκείνη να καλυφθεί εντελώς. Η εγκατάσταση θα γίνει σχεδόν ευλαβικά, με σεβασμό στο χώρο και στο υλικό. Απ' την άλλη μεριά, λόγω του υλικού της τσίχλας, η δράση παίρνει ταυτόχρονα μια παιχνιδιάρικη τροπή. Ενδεχομένως να χρειαστεί και η βοήθεια των περαστικών για την ολοκλήρωση των εργασιών. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα χρωματιστό κομμάτι τεχνητού εδάφους - αποτελούμενο από υλικά που χάνοντας την αρχική τους πρακτική ιδιότητα, αποκτούν μια καινούρια χρηστική αξία- κατασκευασμένο από πολλά διαφορετικά χέρια και γνάθους.
 
6.  Κατερίνα Δρακοπούλου
Τίτλος performance: “22 stops”
 
Το project “22 stops” είναι μια soloButoh, site-specific, interdisciplinaryperformance που αποπειράται να διερευνήσει την αλληλεπίδραση του σώματος με το αστικό τοπίο αλλά και τη ρευστότητα των ορίων μεταξύ του μέσα και του έξω, του δημόσιου και του ιδιωτικού, του Εαυτού και του Άλλου, του παρελθόντος και του παρόντος, του διαμεσολαβημένου και του «ζωντανού», του εφήμερου και του αιώνιου.   Έναυσμα του project ήταν το ταξίδι μιας site-specific, Butohperformance μακράς διάρκειας, με τίτλο “22 stops”, που δημιουργήθηκε κοντά σε 22 σταθμούς του μετρό και αποτυπώθηκε σε μια σειρά φωτογραφιών την άνοιξη του 2016. Το “22 stops” παρουσιάστηκε αρχικά τον Απρίλιο του 2016 στο InProgressFeedbackFestival. Σε 12 ώρες δημιουργήθηκαν και παρουσιάστηκαν 22 αυτοσχεδιαστικές συνθέσεις χορού Butoh σε 22 σημεία κοντά σε σταθμούς του Μετρό.
 
7.  Χριστίνα Γεωργίου
Τίτλος performance: “Προς-ευχή”
 
Τοποθετώντας τον “Εαυτό” σε ένα σταυροδρόμι από επιλογές, ευθύνες, αντιδράσεις και αλληλεπιδράσεις προκύπτει η δημιουργία ενός παιχνιδιού αέναων συνειρμών, οι οποίοι τρέχουν να γεμίσουν την απουσία στο ερώτημα "Ποιος Είμαι;"
 
8. Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ – Τμήμα Γιώργου Τσακίρη
 
Μια Performance “ΔΡΟΜΟΣ” από την Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 
Cinema:
Μια βόλτα από τον σουρεαλισμό... ως τον ντανταϊσμό παρέα με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!
 
Με χαρακτηριστικό του την μεταμεσονύκτια έναρξη και με ροή 24ωρη, το “2oKapaniProject” μας περιμένει με μεταμεσονύκτιες προβολές σε μικρά καταστήματα της αγοράς, που παραμένουν κλειστά, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Είναι η δεύτερη φορά που το ΦΚΘ συναντά το Καπάνι σε συνεργασία με το “KapaniProject”, με στόχο την συνύπαρξη όλων των τεχνών σε ένα τόσο σπουδαίο σημείο της Θεσσαλονίκης, ιστορικά και αρχιτεκτονικά.
 
Οι ταινίες που θα προβληθούν στο 2ο Kapani Project επιχειρούν πρωτοποριακές ζεύξεις των σημαντικότερων κινημάτων του 20ου αιώνα, από τον σουρεαλισμό και τον ντανταϊσμό μέχρι την σύγχρονη πρωτοπορία των video art και τις κινηματογραφικές εγκαταστάσεις.
 
Πιο συγκεκριμένα, σε αυτή τη διοργάνωση το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προτείνει:
 
Ø Μια υπαίθρια μεταμεσονύκτια προβολή, Τρίτη βράδυ προς Τετάρτη (00:30-01:30) στον πεζόδρομο Σπανδώνη.
Ø Προβολές σε κλειστό κατάστημα της Αγοράς την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου από τις 15:00 έως τις 21:00 (οδός Σπανδώνη 26)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “KAPANI PROJECT”
PERFORMANCES AND STAGES
;
PERFORMANCES
 
PERFORMANCE ΔΡΟΜΟΥ
00.01 - 00.30 > Βλάλη με Κυδωνιάτου
KΙΝΟΥΜΕ DANCE PROJECT
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΑΜΑΚΗΣ - ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΣΤΟΡΟΣΤΕΡΙΟΥ
"ΟΥΝ ΚΑΠΑΝ"
 
PERFORMANCE
11.30 - 12.30 > Βλάλη με Μενεξέ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΣ
"ΕΥΧΗ"
 
PERFORMANCE
12.30 - 13.30 > Χαλκέων με Βλάλη
ΕΥΠΡΑΞΙΑ ΓΕΩΡΓΑΡΟΥ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ
"X,Y – CEMENT & FOOD"
 
PERFORMANCE
15.00 - 20.00 > Χαλκέων με Σολωμού
ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΕΔΙΩΤΑΚΗ - ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΑΦΝΟΥ
"ΜΑΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ"
 
PERFORMANCE ΔΡΟΜΟΥ
16.30 - 18.00 > Σολωμού
ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΠΘ – ΤΜΗΜΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ
"ΜΙΑ PERFORMANCE ΔΡΟΜΟΣ"
 
SITE SPECIFIC PERFORMANCE
17.30 - 18.30 > Μενεξέ (ψαραγορά)
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
"22 STOPS"
 
SITE SPECIFIC PERFORMANCE
19.00 - 19.15 > Σολωμού με Σπανδώνη
ΦΑΙΔΡΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
"ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ"
 
PERFORMANCE
20.45 - 20.55 > Ασκητού με Κυδωνιάτου
SVORADOV THEATRE
"SILENCIO"
 
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
(στη διάρκεια όλης της εκδήλωσης)
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΑΒΕΡΑΣ
 
Walking tour
12:00-13:00
Έναρξη περιπάτου από το Συντριβάνι στην Πλατεία Άθωνος
 
STAGES
 
MAINSTAGE - ΣΠΑΝΔΩΝΗ
 
13.00 - 15.00 > ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
17.30 - 19.00 > MAIN STAGE TUFLON
19.15 - 20.45 > BRIGHTSIDE.
21.00 - 22.30 > MAIN STAGE KATERINE DUSKA
22.45 - end  > POLKAR
 
FREESTYLE STAGE - ΚΥΔΩΝΙΑΤΟΥ
 
17.30 - 19.00 > C SENIOR & CHRIS EX
19.00 - 20.15 > COSTAS ARGIRIOU
20.15 - 21.30 > BASEMENT FREAKS
21.30 - 22.45 > MIX DOJO & TSAROS
22.45 – end  > SK DISCO
 
ALTERNATIVE - AΣKHTOY
 
17.30 - 18.30 > IFFIE ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ MIXTAPE
18.30 - 19.45 > WALTER
19.45 - 21.00  > ELIAS TZIKAS
21.00 - 22.15  > MACKENZIE
22.15 - 23.15 > TESLA NOISE AKA 9WEST
23.15 - end > EMMANUEL
 
ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΑΛΗ
 
17.00 - 17.30 > BATALA SALONICA
 
ΤΑΙΝΙΕΣ
 
00.30-1.30 >
ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΣΠΑΝΔΩΝΗ
 
15.00-21.00 >
ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΣΠΑΝΔΩΝΗ 26)
 
Info για το “Kapani Project”

Το Kapani Project πραγματοποιείται με την υποστήριξη  του Συλλόγου Ιστορικού Κέντρου και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ενώ αποτελεί μέρος των παράλληλων δράσεων στα φετινά “ 52α Δημήτρια”, του Δήμου Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

"2o Kapani Project”
Τετάρτη 4 Οκτωβρίου
στην Κεντρική Αγορά “Καπάνι”
Από τις 00.01 έως τις 23.59
Είσοδος ελεύθερη
 
Find Kapani Project on:
www.kapaniproject.gr

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Kapani Project

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Από Θέση Ισχύος - Η δύναμη του δημόσιου λόγου» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ σε καλοκαιρινή περιοδεία (Πρόγραμμα)
«Από Θέση Ισχύος - Η δύναμη του δημόσιου λόγου» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ σε καλοκαιρινή περιοδεία (Πρόγραμμα)
με 0 Σχόλια 788 Views

Στο επίκεντρο ο δημόσιος χώρος και ο δημόσιος λόγος.  Πολίτες και Πολιτικοί μέσα στην ιστορία. Αψιμαχίες, λόγοι που δίχασαν και ένωσαν, που ανέστησαν το ηθικό και κατακεραύνωσαν αντιπάλους. Λόγοι που ενίοτε καθοδηγούν επιμελώς το κοινό αίσθημα  και φλερτάρουν με τη δημαγωγία.

 
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή