Δήμος Θεσσαλονίκης: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS

455 Views
Δήμος Θεσσαλονίκης: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS Δήμος Θεσσαλονίκης: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS

 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δια του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας AIDS, συνδιοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού ως προς την ΗΙV λοίμωξη.

Σε συνεργασία με τον  Περιφερειακό ΕΟΔΥ Βορείου Ελλάδας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη «Θετική Φωνή», το Thess Checkpoint, το Τμήμα Νοσηλευτικής ΔΙΠΑΕ, το Κέντρο Ζωής, και τη Helmsic (Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 ώρα 12.00-19.00  στον πεζόδρομο επί της οδού Αγίας Σοφίας, με διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών. Η εκδήλωση θα κορυφωθεί στις 18.00 με την παρουσία μουσικού συγκροτήματος και το σχηματισμό του διεθνούς σήματος ευαισθητοποίησης για το AIDS (κόκκινο κορδελάκι-red ribbon), από εθελοντές.

Παράλληλα την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, επί της Μοναστηρίου 53-55, (κτίριο  Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας) από ώρα 12.00 έως 15.00 θα πραγματοποιηθεί δράση, σε συνεργασία με τη βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αποκαλυφθεί πανό όπου θα έχει ζωγραφιστεί  graffiti σχετικό με την  ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς το πρόβλημα του κοινωνικού στίγματος για τους ανθρώπους που ζουν με τον HIV. Η αποκάλυψη του συγκεκριμένου πανό θα γίνει ταυτόχρονα σε 3 πόλεις (Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη). Παράλληλα  θα τοποθετηθεί περίπτερο όπου θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό και θα παρέχονται σχετικές πληροφορίες στους πολίτες.Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Δήμος ΘεσσαλονίκηςAIDS

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Himmelweg (Ο δρόμος για τον ουρανό) του Χ. Μαγιόργκα σε σκην. Έλενας Καρακούλη στο Θέατρο Αμαλία.
Himmelweg (Ο δρόμος για τον ουρανό) του Χ. Μαγιόργκα σε σκην. Έλενας Καρακούλη στο Θέατρο Αμαλία.
με 0 Σχόλια 843 Views

 Ο Χουάν Μαγιόργκα γράφει ένα έργο απόλυτα σύγχρονο χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τα παραπάνω γεγονότα: την επίσκεψη του εκπροσώπου του ερυθρού σταυρού, την παρουσία του γερμανού διοικητή του στρατοπέδου αλλά και του εβραίου που αναλαμβάνει να «σκηνοθετήσει» τους συμπατριώτες του. 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή