Διαδηλώσεις, Mατ και 123.723 επισκέπτες στην 26η Agrotica

397 Views
Διαδηλώσεις, Mατ και 123.723 επισκέπτες στην 26η Agrotica Διαδηλώσεις, Mατ και 123.723 επισκέπτες στην 26η Agrotica

Διαδηλώσεις, Mατ και 123.723 επισκέπτες στην 26η Agrotica


Ξεπέρασαν τους 120.000 οι επισκέπτες της 26ης Agrotica, προσέλευση που ανέδειξε τη φετινή διοργάνωση σε πραγματική «γιορτή» του αγροτικού κόσμου. Ειδικότερα, παρά τις εν εξελίξει αγροτικές κινητοποιήσεις και τις δυσκολίες πρόσβασης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στη διάρκεια του τετραημέρου (28-31 Ιανουαρίου), 123.723 επισκέπτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη μεγαλύτερη αγροτική διοργάνωση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μάλιστα, πέραν της συνολικής κοσμοσυρροής, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αύξηση κατά 51% των ξένων εμπορικών επισκεπτών, που προήλθαν από 22 χώρες.

Η 26η Agrotica, που ξεκίνησε με ρεκόρ συμμετοχών, αφού συγκέντρωσε περισσότερους από 1.500 εκθέτες έναντι των 1.349 της προηγούμενης διοργάνωσης, αλλά και με ρεκόρ όσον αφορά τον αριθμό των χωρών που είχαν παρουσία με εκθέτες τους, ο οποίος ανήλθε σε 41 έναντι 35 του 2014, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Μάλιστα, το ενδιαφέρον του αγροτικού κόσμου, που γέμισε τα περίπτερά της και έσπευσε να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οπότε το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης «βούλιαξε» στην κυριολεξία.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στις παράλληλες εκδηλώσεις της 26ης Agrotica, που πλαισίωσαν με τον καλύτερο τρόπο τη διοργάνωση. Ενδεικτικό είναι πως στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της έκθεσης, με θέμα «Νέες τεχνολογίες και προοπτικές στην καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών», το οποίο συνδιοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo και το τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ.,
συμμετείχαν 750 σύνεδροι.

Η ΔΕΘ-Helexpo ανανεώνει το εκθεσιακό της «ραντεβού» με τον κόσμο του πρωτογενούς τομέα για τον Φεβρουάριο του 2017, με τη διοργάνωση της 10ης Διεθνούς Έκθεσης για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία «Zootechnia».


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή