Παρουσίαση Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 470 Νέων - Νεανίδων 2015 στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

255 Views
Παρουσίαση Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 470 Νέων - Νεανίδων 2015 στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου. Παρουσίαση Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 470 Νέων - Νεανίδων 2015 στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Παρουσίαση Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 470 Νέων - Νεανίδων 2015 στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έναρξη των αγώνων του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 470 ΝΕΩΝ ΝΕΑΝΙΔΩΝ έδωσε ο διοργανωτής όμιλος, Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης . Για την μεγάλη αυτή διοργάνωση που θα διεξαχθεί στην πόλη μας στις 24-31 Ιουλίου μίλησαν ο Πρόεδρος του ΝΟΘ Λαζαρος Τσαλίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο αντιπρόεδρος της ΕΙΟ Αθανάσιος Πατητάρος, ο Αντιδήμαρχος Καλαμαριας κος Θεοδοσιάδης και η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Χριστίνα Κελεσίδου. Επίσης για την χορηγική υποστήριξή τους μίλησαν ο διευθυντής της   Τurkish Airlines Utku Yazan και ο Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος της Domotel.
κ
Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1931, είναι το αρχαιότερο ναυταθλητικό σωματείο της Θεσσαλονίκη και από τα παλαιότερα της χώρας. Τα πρώτα τριάντα χρόνια ο Ν.Ο.Θ. στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενη παραθαλάσσια οικοδομή κοντά στο σημερινό Μέγαρο Μουσικής. Το 1964 μετακόμισε στις ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις του που περιλαμβάνουν γραφεία, εντευκτήρια αθλητών και μελών, νεώσοικους κωπηλασίας και ιστιοπλοΐας, κλειστό κωπηλατήριο, γυμναστήριο, μαρίνα για τον ελλιμενισμό των σκαφών μελών του, γήπεδα αντισφαίρισης, εστιατόριο και κυλικείο. Σε αυτές έχει διοργανώσει στο παρελθόν σειρά παγκοσμίων και πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, στα οποία οι αθλητές του έχουν να παρουσιάσουν συνεχείς διακρίσεις και μετάλλια.
κ
Εκτιμώντας την ιστορική διαδρομή του και τα υψηλά standards του ΝΟΘ στην διοργάνωση σημαντικών ναυταθλητικών εκδηλώσεων, ανατέθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία της Ολυμπιακής Κατηγορίας Σκαφών 470 στον ΝΟΘ η διοργάνωση του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 470 ΝΕΩΝ/ΝΕΑΝΙΔΩΝ που θα διεξαχθεί από τις 24 έως 31 Ιουλίου 2015. Τόπος τέλεσης των αγώνων θα είναι οι εγκαταστάσεις του ΝΟΘ και οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στον κόλπο της Θεσσαλονίκης.
 
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ιστιοπλοϊκό γεγονός που έλειπε εδώ και χρόνια από τη Βόρεια Ελλάδα και ευελπιστούμε να τονώσει το ενδιαφέρον για το άθλημα της ιστιοπλοΐας ενώ ταυτόχρονα θα αναδείξει και θα προβάλλει την πόλη μας παγκοσμίως.
 
Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 220 αθλητές με 50 προπονητές από 28 χώρες .
Νέοι και νέες ηλικίας 16-23 ετών από όλα τα πλάτη της γης, από την Ιαπωνία έως τον Καναδά, από την Χιλή έως την Αυστραλία, θα αναμετρηθούν στα νερά του Θερμαϊκού διεκδικώντας μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Ανάμεσα τους και πληρώματα του ΝΟΘ που θα αγωνιστούν ισάξια για το πρώτο σκαλί του βάθρου καθώς στην συγκεκριμένη κατηγορία σκαφών υπάρχει στον όμιλο παράδοση μεγάλων διακρίσεων.
 
Event Manager του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Ανδρέας Κοσματόπουλος. Ο Ανδρέας Κοσματόπουλος, αθλητής του ΝΟΘ από το 1978 ως και σήμερα, έχει συμμετάσχει πέντε φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η εμπειρία του (Event Manager του περσινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 470 Ανδρών Γυναικών) σε συνδυασμό με τις πιστοποιημένες γνώσεις του εγγυώνται την σωστή τεχνική οργάνωση του πρωταθλήματος. Αυτές τις μέρες γίνεται ως test event το Κύπελλο Μεγάλου Αλεξάνδρου και το σύνολο των ξένων αποστολών δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το επίπεδο της διοργάνωσης και των αγώνων.
 
Το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 470 ΝΕΩΝ/ΝΕΑΝΙΔΩΝ είναι υπο την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και έχει ως συνδιοργανωτές τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Καλαμαριάς, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, την ISAF και την Διεθνή Ομοσπονδία Κλάσης 470
Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης είναι η Domotel και χορηγοί οι: Turkish Airlines,Livemedia.gr, ΔΕΘ-HELEXPO,Superfast Ferries,ΟΛΘ,Skg Taxi, Σωκ. Καραμητσόπουλος & Σια ΟΕ.
 
Δυστυχώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συνέπεσε με μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα μας. Πάραυτα ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης στηριζόμενος στην ιστορία του και στο έμψυχο υλικό του που είναι οι αθλητές του, τα μέλη του, οι εθελοντές του και οι φίλοι του ομίλου θα ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και θα οργανώσει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ανάλογο του κύρους του, κερδίζοντας για την πόλη μας και την χώρα μας τις καλύτερες εντυπώσεις !


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Τσιρόγλου Ιωάν.
Τσιρόγλου Ιωάν.
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή