ΑΠΘ - Διαδικτυακή εκδήλωση: «SLAPPS και ελευθερία του Τύπου: Νέες απειλές και κίνδυνοι;»

607 Views
ΑΠΘ - Διαδικτυακή εκδήλωση: «SLAPPS και ελευθερία του Τύπου: Νέες απειλές και κίνδυνοι;» ΑΠΘ - Διαδικτυακή εκδήλωση: «SLAPPS και ελευθερία του Τύπου: Νέες απειλές και κίνδυνοι;»

 
 
Διαδικτυακή εκδήλωση, με θέμα «SLAPPS και ελευθερία του Τύπου: Νέες απειλές και κίνδυνοι;», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 17:00. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές «ως στρατηγικές αγωγές κατά της συμμετοχής του κοινού (Strategic lawsuits against public participation – SLAPPS) ορίζονται τα διάφορα νομικά μέσα (μηνύσεις κ.ά.) που χρησιμοποιούνται από ισχυρά πρόσωπα ή οργανισμούς εναντίον δημοσιογράφων ή ακτιβιστών, απειλώντας να τους εξοντώσουν επαγγελματικά ή ηθικά, ώστε να τους εξωθήσουν στην αυτολογοκρισία και τη σιωπή. Στόχος της συζήτησης είναι να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο δημοσιογράφοι και ακτιβιστές έρχονται αντιμέτωποι/-ες με τον ολοένα εντεινόμενο κίνδυνο που απειλεί την ελευθερία του Τύπου αλλά και την ίδια τη δημοκρατία».
 
Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να συμβάλει στη σχετική συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη για το συγκεκριμένο θέμα. Έμφαση θα δοθεί στις προσωπικές μαρτυρίες δημοσιογράφων που ήρθαν αντιμέτωποι/-ες με αυτή την απειλή.
 
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
 
- Flutura Kusari, Νομική Σύμβουλος, Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου (ECPMF) «Μία σύντομη ιστορία του Anti-SLAPP κινήματος στην Ευρώπη»
- Camille Petit, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Έργων στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (EFJ) «ΕΕ και SLAPPs: Τί πρέπει να περιμένουν οι δημοσιογράφοι;»
- Αναστάσιος Τέλλογλου, Δημοσιογράφος «Δημοσιογραφικά και νομικά προαπαιτούμενα για την επιτυχή έκβαση μιας ένδικης διαδικασίας εναντίον δημοσιογράφων και ΜΜΕ»
 
Τη συζήτηση θα συντονίσουν ο Καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Χρήστος Φραγκονικολόπουλος και ο Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Νίκος Παναγιώτου.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM: https://authgr.zoom.us/j/96393276308 (Meeting ID: 963 9327 6308)

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
2200 ψήφοι, ποιες παραστάσεις προηγούνται. Η ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού συνεχίζεται έως 22/05
2200 ψήφοι, ποιες παραστάσεις προηγούνται. Η ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού συνεχίζεται έως 22/05
με 0 Σχόλια 3362 Views

Χωρίς μεγάλες διαφορές μεταξύ τους 10 παραστάσεις έχουν ήδη ξεχωρίσει στις πρώτες θέσεις Η 1η Ψηφοφρία συνεχίζεται έως την Κυριακή 22 Μαίου Για να ψηφίσεις κλικ ΕΔΩ

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή