Ομιλία του κ Πέτρου Μαρτινίδη με θέμα: Πολιτική & τέχνη.

381 Views
Ομιλία του κ Πέτρου Μαρτινίδη με θέμα: Πολιτική & τέχνη. Ομιλία του κ Πέτρου Μαρτινίδη με θέμα: Πολιτική & τέχνη.

Ομιλία του κ Πέτρου Μαρτινίδη με θέμα: Πολιτική & τέχνη.

Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και το Δίκτυο Ναυαρίνο διοργανώνουν στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (3ος όροφος), την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ., τη δημόσια ομιλία του κ. Πέτρου Μαρτινίδη με τίτλο: “Πολιτική & τέχνη: Γιατί οι κακοί του σινεμά προτιμούν τη μοντέρνα αρχιτεκτονική;”

Ο Πέτρος Μαρτινίδης σπούδασε αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη, όπου γεννήθηκε, ψυχολογία και θεωρία της λογοτεχνίας, στο Παρίσι, και ιστορία και φιλοσοφία των επιστημών στο Λονδίνο. Ως καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. δίδασκε σχεδιασμό θεατρικών χώρων, ιστορία της αρχιτεκτονικής και επιστημολογική ανάλυση των θεωριών της. Εξακολουθεί να διδάσκει στο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα «προστασίας, συντήρησης και αποκατάστασης μνημείων πολιτισμού» και να μετέχει, με διαλέξεις, σε μεταπτυχιακά του πανεπιστημίου της Σορβόννης.

Έχει γράψει βιβλία για την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής των θεάτρων, την ιστορία των αρχιτεκτονικών θεωριών, τις μορφές της παραλογοτεχνίας, τις τεχνικές αφήγησης στα κόμικς, τις τάσεις στην κριτική της τέχνης, καθώς και πολλά σχετικά άρθρα ή άρθρα βιβλιοκρισίας στην Αθηναϊκή Επιθεώρηση του Βιβλίου. Εδώ και δυο δεκαετίες έχει επίσης δημοσιεύσει 9 αστυνομικά μυθιστορήματα και μια συλλογή αστυνομικών διηγημάτων. Στα ίχνη ενός από τους μυθιστορηματικούς του ήρωες, δημοσιογράφου, αρθρογραφεί ενίοτε και ο ίδιος στον κυριακάτικο τύπο.

Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, 7 μ.μ.
Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: Ρέκβιεμ για τη Σμύρνη στο Φεστιβάλ Επταπυργίου
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: Ρέκβιεμ για τη Σμύρνη στο Φεστιβάλ Επταπυργίου
με 0 Σχόλια 405 Views

Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό του Kulturosupa.gr διεκδικώντας διπλές προσκλήσεις για να δείτε το συμφωνικό έργο «Ρέκβιεμ για τη Σμύρνη» Τρίτη 5 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Επταπυργίου


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή