Φέτος «φροντίζουμε τους Κήπους του Πασά».

654 Views
Φέτος «φροντίζουμε τους Κήπους του Πασά». Φέτος «φροντίζουμε τους Κήπους του Πασά».

 


Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η Χ.Α.Ν.Θ, οι Αντιδημαρχίες Περιβάλλοντος, Αθλητισμού-Νεολαίας-Εθελοντισμού, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής

Πληροφόρησης «EuropeDirect Κεντρικής Μακεδονίας» (με φορέα υποδοχής την Αμερικανική Γεωργική Σχολή - PerrotisCollege), το 7ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 7ου ΓΕΛ, με την υποστήριξη των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, εδώ και 4 χρόνια στις 5 Ιουνίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις στο Δημοτικό Πάρκο των Κήπων του Πασά, προκειμένου να διασωθεί αυτός ο ιστορικός τόπος, μοναδικός πνεύμονας πρασίνου για την πόλη!
 
Φέτος η εμπειρία της πανδημίας του covid-19 ανέδειξε ξεκάθαρα την επιτακτική ανάγκη ύπαρξης ελεύθερων χώρων πρασίνου μέσα στο ασφυκτικό αστικό περιβάλλον. Με αυτά τα δεδομένα όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι το Δημοτικό Πάρκο των Κήπων του Πασά αποτελεί ένα ανεκτίμητο δώρο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για όλους τους Θεσσαλονικείς.

Παρά τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την αντιμετώπιση της πανδημίας, συνεχίζουν να υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί και ιδιαίτερα εκείνοι που αφορούν σε συναθροίσεις κοινού, με αποτέλεσμα πολλά δεδομένα μέχρι σήμερα να έχουν ανατραπεί και να μη μπορούν να υλοποιηθούν μαζικές εκδηλώσεις.
 
Φέτος, λοιπόν, όλα είναι διαφορετικά.
Διαφορετικά γιορτάζουμε και στις 5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Φέτος «φροντίζουμε τους Κήπους του Πασά». Φροντίζουμε-ενδιαφερόμαστε το πάρκο να είναι πράσινο, καθαρό, περιποιημένο, ασφαλές με επαρκή φωτισμό και φύλαξη. Επικοινωνούμε, ενημερώνουμε, συνεργαζόμαστε.ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ!
 
Το Σάββατο6 Ιουνίου 2020, 10:00-12:00 το πρωί συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης και μοιράζουμε αρωματικά φυτά, προσφορά της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος και Τμήματος Συντήρησης Κήπων, τηρώντας τις ασφαλείς αποστάσεις (σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΟΔΥ).


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Κήπους του Πασά

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή