Δωρεάν ξεναγήσεις γύρω από τη ζωή και το έργο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

374 Views
 Δωρεάν ξεναγήσεις γύρω από τη ζωή και το έργο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Δωρεάν ξεναγήσεις γύρω από τη ζωή και το έργο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Θεματικό κύκλο δωρεάν ξεναγήσεων για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης ξεκινάει ο Δήμος Θεσσαλονίκης το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού του «2013 -Έτους Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου», καθώς συμπληρώνονται 1150 χρόνια (863-2013) από την αποστολή των Αγίων Θεσσαλονικέων αδελφών στον κόσμο των Σλάβων. Η διοργάνωση των ξεναγήσεων, που ολοκληρώνονται το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, εντάσσεται στις αρμοδιότητες  της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε.
 
«Στόχος των ξεναγήσεων είναι η καθιέρωση μιας διαδρομής – περιπάτου διάρκειας περίπου 2,5 ωρών στην πόλη, γύρω από τη ζωή και το έργο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, που θα  απευθύνεται, κυρίως, στους Σλαβόφωνους επισκέπτες. Στρατηγικός στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι η ανάδειξη των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και στο σκεπτικό αυτό εντάσσεται και η ανάδειξη της σχετικής διαδρομής UNESCO. Σύντομα αναμένουμε να ακολουθήσει και θεματικός έντυπος χάρτης, σε συνεργασία με την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε., Σπύρος Πέγκας.
Κάθε ομάδα ξενάγησης θα περιλαμβάνει έως 35 άτομα και για τη συμμετοχή θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 9.30-11.00, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής αποκλειστικά στην ξενάγηση του ερχόμενου Σαββάτου. Στον κύκλο των ξεναγήσεων, οι συμμετέχοντες θα καλούνται να καταβάλουν αντίτιμο μόνο για την είσοδο σε μουσεία της πόλης, όταν το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανάλογες επισκέψεις.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής από Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013 στο τηλέφωνο 2313317812 (κα. Εύη Λαδά).
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
 
ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ
Σημείο έναρξης πρόπυλο ναού Αγίας Σοφίας, Αχειροποίητος, Ροτόντα, περιοδική έκθεση Κυρίλλου και Μεθοδίου στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, αγάλματα Κυρίλλου και Μεθοδίου. (Για το συγκεκριμένο τουρ οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με εισιτήριο ΟΑΣΘ διάρκειας 90')
Σάββατο 30/11 (35 άτομα)
Σάββατο 30/11 (35 άτομα)
Σάββατο 7/12 (35 άτομα)
Σάββατο 7/12 (35 άτομα)
Σάββατο 14/12 (35 άτομα)
Σάββατο 14/12 (35 άτομα)
 
UNESCO 1
Σημείο έναρξης Πύργος Τριγωνιού, Μονή Βλατάδων, Όσιος Δαυίδ, Προφήτης Ηλίας, Άγιος Νικόλαος Ορφανός
Σάββατο 2/11
Σάββατο 9/11
Σάββατο 16/11
Σάββατο 23/11
 
UNESCO 2
Σημείο έναρξης πρόπυλο ναού Αγίας Σοφίας, Αχειροποίητος, Δώδεκα Απόστολοι. (Για το συγκεκριμένο τουρ οι συμμετέχοντες σε αυτό θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με εισιτήριο ΟΑΣΘ για τη μετάβαση μας στο Ναό 12 Αποστόλων) Σάββατο 2/11
Σάββατο 9/11
Σάββατο 16/11
Σάββατο 23/11
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής από Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013 στο τηλέφωνο 2313317812 (κα. Εύη Λαδά).

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
με 0 Σχόλια 337 Views

Παρά τις δυσκολίες της εποχής, συνεχίζει να ελπίζει και να παραμένει πιστός στη μεγάλη του αγάπη, που δεν είναι άλλη από την τραγουδοποιία και τις ενορχηστρώσεις. Με μεγάλη χαρά αυτόν τον μήνα φιλοξενούμε στο InTempo τον Νίκο Χρηστίδη, έναν εξαίρετο μουσικό-τραγουδοποιό της πόλης. Συνέντευξη στη Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή