Από 1 Νοεμβρίου ξεκινούν οι «ενδιάμεσες» εκπτώσεις...

182 Views
Από 1 Νοεμβρίου ξεκινούν οι «ενδιάμεσες» εκπτώσεις... Από 1 Νοεμβρίου ξεκινούν οι «ενδιάμεσες» εκπτώσεις...

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημερώνει εμπόρους και καταναλωτές ότι από 1 Νοεμβρίου 2013 (ημέρα Παρασκευή) έως και 9 Νοεμβρίου 2013 θα ισχύσει η πρώτη εφαρμογή του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων "mid-season sales".
Σύμφωνα με το Νόμο 4177/2013, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, δηλαδή οι εκπτώσεις επιτρέπονται πλέον τέσσερις (4) φορές το χρόνο, ως εξής:  
α) Τακτικές εκπτώσεις:
από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου
εφέτος (13/1 /2014 έως 28/2/2014) και
από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου
εφέτος (14/7/2014 έως 31/8/2014)
β) Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι:
το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου
εφέτος (1/11/2013 έως 9/11/2013) και
το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου
εφέτος (2/5/2014 έως 10/5 2014)
Επομένως, εφέτος, η εκπτωτική περίοδος του Νοεμβρίου ξεκινά την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Βάσει του ίδιου Νόμου, οι εμπορικές επιχειρήσεις δύνανται να λειτουργήσουν προαιρετικά τις τέσσερις (4) Κυριακές που αντιστοιχούν στην πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτωτικών περιόδων.
Κατόπιν τούτου, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 (πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2013) οι εμπορικές επιχειρήσεις δύνανται (προαιρετικά) να είναι ανοιχτές.
Το πλαίσιο του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, βάσει του Νόμου 4177/2013,, καθορίζεται από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, κατόπιν έρευνας που διεξήγε στην Αγορά, προτείνει το Ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων που θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, να είναι από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμέν επιχείρησης.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Προσεχώς, «Δε θέλω να γίνω δυσάρεστος, αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό»
Προσεχώς, «Δε θέλω να γίνω δυσάρεστος, αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό»
με 0 Σχόλια 413 Views

Πιο επίκαιρη από ποτέ, και υπό μία έννοια προφητική, η ταινία έχει για πρωταγωνιστή τον Όμηρο Πουλάκη στον ρόλο του  Άρη, ενός πετυχημένου στελέχους μιας μεγάλης εταιρίας. 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή