Ανοιχτή για τους πεζούς και χωρίς αυτοκίνητα η Λεωφόρος Νίκης την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

253 Views
Ανοιχτή για τους πεζούς και χωρίς αυτοκίνητα η Λεωφόρος Νίκης την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 Ανοιχτή για τους πεζούς και χωρίς αυτοκίνητα η Λεωφόρος Νίκης την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ανοιχτή για τους πεζούς και χωρίς αυτοκίνητα κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, θα είναι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 η Λεωφόρος Νίκης στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της πιλοτικής πεζοδρόμησής της την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

 
Κατά τη διάρκεια συνάντησης χθες Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέα Κουράκη με τον διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Τυριακίδη συμφωνήθηκε ότι το μέτρο της πιλοτικής πεζοδρόμησης της παραλιακής λεωφόρου θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις 3 Νοεμβρίου, οπότε και θα παραμείνουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα την προσεχή Κυριακή η παραλιακή λεωφόρος θα παραμείνει κλειστή στο τμήμα της από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι και το ύψος του Λευκού Πύργου από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 8.00 το βράδυ, ώρες κατά τις οποίες με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα είναι ανοιχτή η αγορά, στο πλαίσιο της πρώτης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου από την 1η μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου.
Η απόδοση της παραλιακής λεωφόρου αποκλειστικά στους πεζούς τουλάχιστον για μία Κυριακή τον μήνα αποτέλεσε μια από τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης με την ευκαιρία του εορτασμού στις 22 Σεπτεμβρίου της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.
«Το πείραμα ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο και σκεφτόμαστε πλέον να το επεκτείνουμε σταδιακά και σε κάποιες άλλες ημερομηνίες μέσα στον χρόνο», ανέφερε ο Ανδρέας Κουράκης, σημειώνοντας ότι στόχος της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης είναι μέσα στο επόμενο διάστημα το μέτρο της πεζοδρόμησης της λεωφόρου Νίκης να μπορέσει να εφαρμοστεί κάθε Κυριακή και πρόσθεσε: «Αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να ισχύσει από τη μια μέρα στην άλλη, καθώς υπάρχει μια σειρά παραμέτρων που πρέπει να συνεκτιμηθούν. Για τον λόγο αυτό προωθούμε την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου σε πρώτη φάση την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. Προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα σαφώς χρειάζεται αυξημένη αστυνόμευση, αφού απαιτούνται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και αποκλεισμός, παράλληλα με τη λεωφόρο Νίκης, και όλων των κάθετων δρόμων που οδηγούν σε αυτή. Η διεύθυνση Τροχαίας συμφώνησε ότι θα εξετάσει τα θέματα αυτά, ώστε βήμα - βήμα να καταστεί εφικτό τις Κυριακές η παραλιακή λεωφόρος να αποδίδεται στους πεζούς».
Να σημειωθεί ότι η διεύθυνση Τροχαίας αντιμετωπίζοντας θετικά το αίτημα του δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε τον αποκλεισμό της κίνησης των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο και την πρώτη Κυριακή του ερχόμενου μήνα (1η Δεκεμβρίου 2013).
Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου ενδέχεται να πραγματοποιηθούν ανάλογες δράσεις και εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από ομάδες πολιτών και εθελοντών με την ευκαιρία του εορτασμού, τον περασμένο μήνα, της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Η δίκη των 7 του Σικάγο»: Μια υπόθεση που επανέρχεται για να προβληματίσει. Είδαμε & Σχολιάζουμε.
«Η δίκη των 7 του Σικάγο»: Μια υπόθεση που επανέρχεται για να προβληματίσει. Είδαμε & Σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 437 Views

Μια ταινία η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν τα τέλη της δεκαετίας του 1960 στο Σικάγο των Η.Π.Α.  Είδε και σχολιάζει η Ελένη Μαντίκου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή