Γνωρίστε την Χριστίνα Λυκούδη. Η νέα ηθοποιός μιλά εφ΄ όλης της ύλης στην Κουλτουρόσουπα | Interview

3626 Views
Γνωρίστε την Χριστίνα Λυκούδη. Η νέα ηθοποιός μιλά εφ΄ όλης της ύλης στην Κουλτουρόσουπα | Interview Γνωρίστε την Χριστίνα Λυκούδη. Η νέα ηθοποιός μιλά εφ΄ όλης της ύλης στην Κουλτουρόσουπα | Interview

 

.

Συνέντευξη στον Γιάννη Τσιρόγλου για την Κουλτουρόσουπα.


Κουλτουρόσουπα, στηρίζει και παρουσιάζει νέα πρόσωπα του θεατρικού χώρου σε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη ώστε το θεατρόφιλο κοινό να τους γνωρίσει εκτενέστερα.
 
Όπως είναι και η Χριστίνα Λυκούδη που συμπρωταγωνιστεί στη παράσταση για παιδιά και νέους «Ο Μύθος του Χρυσού Τρίποδα» που θα παρουσιαστεί στο δημοτικό θέατρο της Καλαμαριάς την Κυριακή 8 Μαίου 2022.
.
.
-Πες μας δύο λόγια για τον εαυτό σου, προτερήματα - ελαττώματα, καθημερινές συνήθειες, φίλους, χόμπι, αγαπημένα στέκια, ταξίδια, ελεύθερο χρόνο κλπ; 
Είμαι 24 ετών και κατάγομαι από την Πάτρα. Ζω στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία 6 χρόνια και είμαι απόφοιτη της Δραματικής σχολής του Ανδρέα Βουτσινά.

Σαν άνθρωπο με κυριαρχεί η τρέλα στα πράγματα και στις καταστάσεις. Το θεωρώ δυνατό άσσο στο μανίκι μου γιατί με βοηθάει να εξελίσσομαι και να αποφεύγω την πλήξη. Η τρέλα μαζί με το πείσμα είναι δυο λέξεις που με συνοδεύουν στην ζωή μου. Βασικό ελάττωμα που με χαρακτηρίζει είναι το άγχος μου με το οποίο προσπαθώ καθημερινά να συμφιλιωθώ και να το χρησιμοποιώ παραγωγικά στην καθημερινότητα μου.

Η φιλία στην ζωή μου έχει σημαντικό ρόλο καθώς έχω ανάγκη να περνάω χρόνο με τους φίλους μου και όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για αυτό, προσπαθώ να τον δημιουργήσω εγώ.
 
-Πότε και πώς ξεκίνησε η επαφή σου με το θέατρο; Ποια ήταν η αφορμή να ασχοληθείς με την υποκριτική; Ήταν ένα πρόσωπο, μια συγκεκριμένη παράσταση που είδες;
Αυτό το ταξίδι στην υποκριτική ξεκίνησε από τα 14 μου χρόνια σε θεατρικό εργαστήρι στο ΔηΠεΘε της Πάτρας. Η αφορμή για να ασχοληθώ με την τέχνη του θεάτρου δεν μπορώ να την προσδιορίσω ακόμα, ίσως ήταν το προαίσθημα μου που με οδήγησε σε αυτήν.
 

 
Τί σημαίνει το θέατρο για σένα;
Το θέατρο για εμένα είναι η ζωή, μια ζωή που γεννιέται από την αρχή και μέσα από την δουλειά σου και την εξερεύνηση σου την εξελίσσεις. Σου προσφέρει την μαγική ικανότητα να μπορέσεις να ζεις χίλιες ζωές στην μια μοναδική ζωή σου.
 
Με ποιον/ποια ηθοποιό θα ήθελες να συνεργαστείς; Θεωρείς κάποιον ίνδαλμά σου;
Με πολλούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες θα ήθελα να συνεργαστώ. Ίνδαλμα μου δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο ηθοποιό καθώς θαυμάζω αρκετούς και προσπαθώ να τους παρατηρώ και να παίρνω στοιχεία από αυτούς και να τα ενσωματώνω σε μένα.
 
Ποιος από τους ρόλους που ερμήνευσες έως σήμερα σε έχει αγγίξει ως προσωπικότητα και θεωρείς ότι σε έχει επηρεάσει σε κάποιο βαθμό;
Κάθε ρόλος που υποδύεσαι σε επηρεάζει σε έναν βαθμό. Μέσα από την γέννηση του κάθε ρόλου , βρίσκεις πτυχές του εαυτού σου που δεν ήξερες ότι υπήρχαν. 
 
Για σένα προσωπικά τα πράγματα ήταν μέχρι σήμερα εύκολα; Αντιμετώπισες τυχόν δυσκολίες, που σε έκαναν να πεις ότι δεν θέλεις να συνεχίσεις άλλο;
Ποιος άνθρωπος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με δυσκολίες;
Πάντα προσπαθώ μέσα από κάθε δυσκολία να δυναμώνω και να βρίσκω ένα φώς μέσα μου για να πατάω ξανά στα πόδια μου. Είναι ένας αγώνας που δεν θα σταματήσει ποτέ.
 

 
Πώς αντιδράς γενικότερα στις κακές στιγμές αλλά και στις κακές κριτικές που μπορεί να ακολουθούν;
Αν μια κριτική διακρίνω ότι είναι καλοπροαίρετη θα την δεχθώ και θα με βοηθήσει να βελτιωθώ. Δουλεύω αρκετά με τον εαυτό μου για να προσπαθήσω κάθε κακοπροαίρετη κριτική να την ξεπερνάω και να την γυρίζω υπέρ μου για να μην με αποσπά από τον στόχο μου.
 
Αν κάποιος σκηνοθέτης σου ζητούσε κάτι «ακραίο» επί σκηνής, για παράδειγμα να εμφανιστείς γυμνός θα το ακολουθούσες; Γενικά πόσο «ανοιχτός» είσαι στην πρόκληση;
Αν υπάρχει αιτιολογία μέσα από το κείμενο και εξυπηρετεί το έργο θα ήμουν ανοιχτή σε μια τέτοια πρόταση.
 
Πόσο σε απασχολεί η δημοφιλία;
Αν σας έλεγα ότι δεν με απασχολεί θα ήταν ψέμα. Στον χώρο αυτόν δυστυχώς παίζει σημαντικό ρόλο για να μπορέσεις να βιοποριστής.
 

 
Πιστεύεις πώς ένας νέος ηθοποιός μπορεί να εξασφαλιστεί βιοποριστικά ασχολούμενος μόνο με το θέατρο;
Ένας ηθοποιός δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να βιοποριστεί μόνο από το θέατρο για αυτό χρειάζεται να δουλεύεις και κάπου αλλού παράλληλα για να μπορέσεις να καλύψεις το βιοποριστικό κομμάτι.
 
Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο ρόλος του θεάτρου στη σημερινή κοινωνία και ειδικότερα στην ελληνική πραγματικότητα;
Το θέατρο είναι ένα μέσω να φωτιστούν οι αλήθειες της ζωής. Ο ρόλος του είναι αναγκαίος για την κοινωνία. Μέσα από το θέατρο γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, μας δίνει τροφή για σκέψη.
 
Πως διαχειρίστηκες την πανδημία και τι σου έμαθε;
Με έμαθε να περνάω χρόνο με τον εαυτό μου και να με μάθω καλύτερα. Μέσα από όλο αυτό που βιώσαμε, κέρδισα την εσωτερική μου αναζήτηση και να σκεφτώ ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο ακόμα και τα ποιο απλά και καθημερινά πράγματα.
 
Τι σε φοβίζει περισσότερο σε όλη αυτή την κατάσταση που ζούμε;
Αυτό που με φοβίζει στην κατάσταση που βιώνουμε είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που έχουν γίνει επιφανειακές. Έχουμε χάσει δυστυχώς την επικοινωνία σαν άνθρωποι και έχουμε κλειστεί στον εαυτό μας.
 
Με ποιες τρεις λέξεις θα χαρακτήριζες το παρόν και το μέλλον τούτης της χώρας;
Όσο δύσκολο και αβέβαιο και αν είναι το παρόν της χώρας μας μια λέξη μόνο σκέφτομαι την λέξη ελπίδα.
 

 
Με τι ακριβώς ασχολείσαι αυτή την εποχή;
Αυτήν την περίοδο βρίσκομαι σε πρόβες για την παιδική παράσταση ο <Ο μύθος του χρυσού τρίποδα> σε κείμενο του Κωσταντίνου Καγλάτη και σε σκηνοθεσία Νίκου Κορεξιανού. Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή την συνεργασία καθώς είναι και η πρώτη μου δουλειά μετά την σχολή.
 
Ποιος είναι ο ρόλος σου στην παράσταση αυτή;
Σε αυτή την παράσταση εναλλάσσονται οι ρόλοι μου. Έχω την πρόκληση να μεταμορφώνομαι επί σκηνής και την μεγαλύτερη δυσκολία που συναντάω είναι ότι είμαι γυναίκα και θα πρέπει σε αυτή την παράσταση παίξω και αντρικούς ρόλους.
 

 
Τί σκέφτεσαι για το μέλλον; Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας κάποια από τα όνειρά σου;
Επειδή ως φύση ανθρώπινη είμαι αισιόδοξη θέλω να μπορώ να επιβιώνω αποκλειστικά από το θέατρο και την υποκριτική που λατρεύω. Και να μην περνάει καμιά μέρα πάνω σε αυτή την γη που περπατάω που να μην χαμογελάω. Ένα ρητό που άκουσα από τον σκηνοθέτη μου και το ακολουθώ από τότε είναι ότι < η ζωή είναι τρελή και θέλει εμάς αρκετά τρελούς για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε>.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ
.
«Ο Μύθος του Χρυσού Τρίποδα» στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς.

Πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ.
.
Δείτε και αυτό:
 
 
.
Δείτε & αυτά:
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, εδώ.
-Οι νέες ταινίες της εβδομάδαςεδώ.
.
-Είδαμε & Σχολιάζουμε: 
Θέατρο εδώ.
Συναυλίες εδώ.
Σινεμά εδώ
Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε Βιβλίο εδώ 
Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία εδώ.
.
Ακολουθήστε μας στα social media
       
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Τσιρόγλου
Γιάννης Τσιρόγλου
Επικεφαλής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή