Σωτήρης Χατζάκης: Οργισμένος με το πρόωρο τέλος της «Συνοικίας το όνειρο» - «Μας πρόδωσαν»

1242 Views
Σωτήρης Χατζάκης: Οργισμένος με το πρόωρο τέλος της «Συνοικίας το όνειρο» - «Μας πρόδωσαν» Σωτήρης Χατζάκης: Οργισμένος με το πρόωρο τέλος της «Συνοικίας το όνειρο» - «Μας πρόδωσαν»

 

«Είναι μια επίδειξη βίας, βαρβαρότητας και σκληρότητας ψυχικής αυτό που συνέβη», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το έργο «Συνοικία το όνειρο» διακόπηκε μετά από μόλις 10 παραστάσεις, με αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι 15 εργαζόμενοι.

Το γεγονός αυτό εξόργισε τον σκηνοθέτη της παράστασης
Σωτήρη Χατζάκη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή Mega Καλημέρα και εξήγησε πόσο άδικη είναι η εν λόγω απόφαση.

Όπως δήλωσε ο παραγωγός, ο λόγος που σταμάτησαν οι παραστάσεις ήταν επειδή το έργο δεν ήταν προσοδοφόρο για τον ίδιο.

«Ήταν καταπληκτικό αυτό που έγινε, μοναδικό στα θεατρικά χρονικά. Είναι μια επίδειξη βίας, βαρβαρότητας και σκληρότητας ψυχικής αυτό που συνέβη. Δύο χρόνια προετοιμάζαμε την παράσταση. Παίζουμε δέκα παραστάσεις, αρρωσταίνει ένα κορίτσι από κορωνοϊό και κόλλησαν άλλα δύο άτομα. Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο εκείνη την στιγμή κατέβασε το έργο, πέταξε στο δρόμο τους άρρωστους ανθρώπους και τους υπόλοιπους ηθοποιούς», είπε αρχικά ο Σωτήρης Χατζάκης.Στην συνέχεια εξήγησε πως το έργο ήταν προγραμματισμένο να συνεχιστεί μέχρι το Πάσχα. Παρά το γεγονός ότι οι ηθοποιοί απέρριψαν άλλες προτάσεις για να μείνουν στην παράσταση, οι παραγωγοί δεν το σεβάστηκαν αυτό.

«Δεν πήραν καν τηλέφωνο τους ηθοποιούς που νόσησαν. Το έργο είχε προγραμματιστεί να πάει μέχρι το Πάσχα, τώρα τους έδωσαν κάποια ψίχουλα. Πήρα τον κο Μπιμπίλα. Τα παιδιά είναι μετέωρα, βρίσκονται στον δρόμο, είναι πολύ θυμωμένοι και ανήσυχοι. Είχαν άλλες δουλειές και προτάσεις. Έμειναν πιστοί στον επιχειρηματία, λέγοντας “όχι” στις προτάσεις που τους έγιναν και έμειναν στην παράσταση και εγώ έχασα μία σειρά και μία ταινία για να μείνω στην παράσταση. Και εκείνος μας πρόδωσε», είπε.

Έπειτα, τόνισε πως εφόσον οι ηθοποιοί δεν έχουν αποζημιωθεί, ο ίδιος θα ψάξει μία λύση μέσω του ΣΕΗ«Συναντηθήκαμε με τον επιχειρηματία, μας έκανε πρόταση να αναλάβουμε οι ίδιοι την παράσταση, να πληρώνουμε τεχνικούς, τα δικαιώματα, τα πάντα, να γίνουμε εργοδότες. Ο παραγωγός πλήρωσε ψίχουλα τους ηθοποιούς μέχρι την ημέρα που απολύθηκαν. Όλα τα λεφτά μέχρι το Πάσχα, που είναι; Θα εξετάσουμε τι μπορούμε να κάνουμε με το νομικό σύμβουλο του Σωματείου».


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή