Αυτή είναι η νέα παράσταση του Στέλιου Βραχνή με θέμα τον εμφύλιο πόλεμο – Βίντεο αποσπάσματα + σχόλια.

1234 Views
Αυτή είναι η νέα παράσταση του Στέλιου Βραχνή με θέμα τον εμφύλιο πόλεμο – Βίντεο αποσπάσματα + σχόλια. Αυτή είναι η νέα παράσταση του Στέλιου Βραχνή με θέμα τον εμφύλιο πόλεμο – Βίντεο αποσπάσματα + σχόλια.

 

 

«Οι εμφύλιοι σπαραγμοί έφεραν στον κόσμο συμφορές αμέτρητες. Συμφορές που γίνονται και θα γίνονται όσο η φύση του ανθρώπου παραμένει η ίδια»
 
Μάλλον ο Στέλιος Βραχνής είναι από τα καμάρια της σχολής Ανδρέα Βουτσινά καθώς ήταν αυτός που έκλεισε την γιορτή που ετοίμασαν για την παγκόσμια ημέρα θεάτρου με πανηγυρικό, είναι η αλήθεια, τρόπο.
 
Ο πρώην μαθητής πλέον τελειόφοιτος ηθοποιός αλλά και σκηνοθέτης, ως ανήσυχο πνεύμα. γρήγορα πήρε τον δρόμο της δημιουργίας και ως δραστήριος που είναι, δημιούργησε την δική του ομάδα, το Σύγχρονο Θέατρο Πρόταση (σΘπ) και ήδη παραγωγές έχουν παρουσιαστεί με επιτυχία σε κεντρικά θέατρα της πόλης.
 
Το βράδυ λοιπόν της «γιορτής» παρουσίασε σε πρώτη ανεπίσημη το τελευταίο του πόνημα που ονομάτισε ατυχώς στην αγγλιστί… (και η ξενομανία μας έχει φάει… σε αυτή τη χώρα) «War anthem» που έχει ως θέμα τον εμφύλιο πόλεμο, γενικώς. ειδικώς και αορίστως.
 
,
Πρόκειται, όπως αναφέρει ο ίδιος, «για μια θεατρική εργασία βασισμένη στην «Παθολογία του πολέμου» του Θουκυδίδη που περισσότερο θυμίζει ανθρώπινο πείραμα..  Τοποθετώντας στη σκηνή μια ομάδα παιδιών φωτίζει τον εμφύλιο πόλεμο, μέσα από την αθωότητα και το παιχνίδι. Μια γενιά οργισμένη, φοβισμένη και επομένως ευάλωτη, φανατίζεται και βουλιάζει στην αγριότητα και το μίσος. Το κοινό δεν αποτελεί απλώς παρατηρητής του δράματος αλλά συν-ένοχος σε ό,τι συμβαίνει».
 
Θετικές -γενικά- είναι οι εντυπώσεις μας από τη παράσταση όπου έντονα κυριαρχούν, κινησιολογία,  μουσική και χορός σε μια  ανάρμοστη όμως απόδοση κειμένου. Ωστόσο, τη δεδομένη δεν είναι σκόπιμο να κριθεί λεπτομερώς, καθώς θα παρουσιαστεί την ερχόμενη θεατρική χειμερινή περίοδο, πιστεύουμε σε μια πιο ολοκληρωμένη -επαγγελματική- μορφή. Το βέβαιο είναι πως αυτό το "παιδί" γοητεύει... 

Και έχουμε φιλμάρει κάποια αποσπάσματα και σας τα παρουσιάζουμε…

.

.
Δείτε αυτά:
/
Όλες οι νέες παραστάσεις (πρεμιέρες) που θα δοθούν από 20/5/2017 έως 15/05/2019 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αυτόματα συμμετέχουν για τα 3 Βραβεία Κοινού καθώς και για τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής στα 9α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2019 που θα πραγματοποιηθούν Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 στο θέατρο Κολοσσαίον.
 
Πληροφορίες για τα 9α ΘΒΘ θα βρείτε ΕΔΩ  ΕΔΩ
.

αυτά:

Actors Portfolio:
Εμπλουτίστε το βιογραφικό σας με φωτογραφίες υψηλών προδιαγραφών.
Επιπλέον αναλαμβάνουμε: Φωτογράφησης προβών, πρεμιέρας, φωτογραφίες δελτίων Τύπου, συνεντεύξεις, προώθηση φωτογραφιών κοινωνικών δικτύων κ.ά.
.
,

      
             

 & αυτά:
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ ΕΔΩ
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε ΕΔΩ
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε  ΕΔΩ
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε  ΕΔΩ
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιαζουμε ΕΔΩ
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία ΕΔΩ
.
Ακολουθήστε μας στα social media
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Τσιρόγλου
Γιάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή