Βιντεο – αποσπάσματα από την ενδιαφέρουσα παράσταση «Ecce Homo» της ομάδας «δυόtrees»

1273 Views
Βιντεο – αποσπάσματα από την ενδιαφέρουσα παράσταση «Ecce Homo» της ομάδας «δυόtrees» Βιντεο – αποσπάσματα από την ενδιαφέρουσα παράσταση «Ecce Homo» της ομάδας «δυόtrees»


Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι παραστάσεις τον περασμένο χειμώνα στο θέατρο Studio 29A, το κοινό της Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να ξαναδει την παράσταση «Ecce Homo» στο θέατρο Ανετον και στα πλαίσια της Ανοιχτής Σκηνής.
 
Το Ιδού ο άνθρωπος πραγματεύεται την πορεία του ανθρώπου, ως πολιτικό ον μέσα στον ιστορικό χρόνο, σαν μια σπειροειδή τροχιά που τον οδηγεί στο μηδενισμό.
 
Την υποβλητική παράσταση σκηνοθέτησε ο Γιάννης Τσιαβός και ερμήνευσαν οι: Χαρά Γιώτα, Αλέξανδρος Γκουντινάκης, Κωστής Καπελλίδης, Αννέτα Χρυσίδου και Άννα Μαρία Μπογιατζόγλου.
 
Στην παράσταση αναφέρθηκε η θεατρικη συντάκτρια της «Κ» κα Ζωή Ταυλαρίδου… Η παράσταση «Ecce Homo» σε πρωτότυπο κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Τσιαβού από την ομάδα “δυόtrees” είναι μια ηχηρή εκμυστήρευση των αληθειών του Ανθρώπου και μια πρότυπη υπέρβαση των αφηρημένων ιδανικών μιας αυστηρά οριοθετημένης κοινωνίας. Δικαιοσύνη, ελευθερία, αλήθεια, ψέμα, σεβασμός κι εκμετάλλευση αποτελούν έννοιες υπό αμφισβήτηση, διαπραγμάτευση και οριοθέτηση στη βάση της αποδοχής του Ανθρώπου ως ιδανικού και μέτρου όλων των πραγμάτων. Οι αφηρημένες αυτές έννοιες στο πλαίσιο της σύγχρονης κοινωνίας αντιμετωπίζουν τον Άνθρωπο ως εξιλαστήριο θύμα και τον κακοποιούν. Ο τελευταίος γίνεται ουραγός μιας κοινωνίας της μάζας, θυτών και θυμάτων. Ο άνθρωπος μετατρέπεται σε αντικείμενο εκμετάλλευσης και χειραγώγησης. Θεωρεί πως αγωνίζεται για το δίκιο, αλλά καταντά ένα άθλιο υποκείμενο δίχως βούληση και πυγμή, δήθεν αγωνιζόμενο για τα ωραία και μεγάλα ιδανικά. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου και της δύναμης. Ο Άνθρωπος χρειάζεται να πολεμήσει σαν αγρίμι, για να γλιτώσει το κλουβί. Κι αυτό το αγκάθι που τριβελίζει το μυαλό του και τη φωτεινή πηγή για την ψυχή του, τα εντοπίζει και τα αναγνωρίζει μόνο μέσα του. Τέσσερις homines λοιπόν, χρησιμοποιώντας ευφάνταστα θεατρικά μέσα και τεχνικές σε ένα πολύ ατμοσφαιρικό θεατράκι, κατορθώνουν να διεγείρουν, να προβληματίσουν, να συγκινήσουν με τα νοήματα που πραγματεύονται.
 
Δείτε σε βίντεο κάποια αποσπάσματα από τις πρόσφατες παραστάσεις του «Ecce Homo»   που δόθηκαν στο δημοτικό θέατρο Ανετον.
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

.

.
Δείτε αυτά:
/

Όλες οι νέες παραστάσεις (πρεμιέρες) που θα δοθούν από 20/5/2017 έως 15/05/2019 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αυτόματα συμμετέχουν για τα 3 Βραβεία Κοινού καθώς και για τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής στα 9α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2019 που θα πραγματοποιηθούν Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 στο θέατρο Κολοσσαίον.
 
Πληροφορίες για τα 9α ΘΒΘ θα βρείτε ΕΔΩ  ΕΔΩ
.

Actors Portfolio:
Εμπλουτίστε το βιογραφικό σας με φωτογραφίες υψηλών προδιαγραφών.
Επιπλέον αναλαμβάνουμε: Φωτογράφησης προβών, πρεμιέρας, φωτογραφίες δελτίων Τύπου, συνεντεύξεις, προώθηση φωτογραφιών κοινωνικών δικτύων κ.ά.
.
,  
       

 & αυτά:
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ ΕΔΩ
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε ΕΔΩ
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε  ΕΔΩ
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε  ΕΔΩ
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιαζουμε ΕΔΩ
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία ΕΔΩ
.
Ακολουθήστε μας στα social media
      


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο