Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης η πρεμιέρα της «Βαβυλωνίας» στη Μονή Λαζαριστών (φωτογραφίες)

1668 Views
Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης η πρεμιέρα της «Βαβυλωνίας» στη Μονή Λαζαριστών (φωτογραφίες) Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης η πρεμιέρα της «Βαβυλωνίας» στη Μονή Λαζαριστών (φωτογραφίες)

 

.

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης η πρεμιέρα της «Βαβυλωνίας» στη Μονή Λαζαριστών (φωτογραφίες)
Δελτίο Τύπου
 
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος «άνοιξε την πρώτη του Αυλαία» για τη φετινή φθινοπωρινή σεζόν με το κορυφαίο θεατρικό έργο του Δημητρίου Κ. Βυζαντίου, «Βαβυλωνία», που παρουσιάζεται σε δραματουργική επεξεργασία- σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου.
 
Δυναμικό ξεκίνημα από τη Μονή Λαζαριστών στην πρεμιέρα της παράστασης που δόθηκε την Παρασκευή 23/10/20στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός,με μεγάλο σεβασμό στην ασφάλεια, τηρώντας τις αποστάσεις και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον covid-19.
 
Η παράσταση δόθηκε μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης καθώς οι ηθοποιοί από σκηνής «συναντήθηκαν» και πάλι με τους θεατές στην πλατεία μέσα σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη αλλά με αισιοδοξία και ενθουσιασμό.
 
Μπορεί το γλωσσικό χάος να καταδείξει την εθνική μας ασυνεννοησία; Η απάντηση επί σκηνής, σε μια παράσταση που έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό παρακολουθώντας τηναξεπέραστη αυτή «λαϊκή» κωμωδία, η οποία εμπεριέχει όλη την Ελλάδα, με τα προτερήματα και τα ελαττώματα της. Η αποθέωση της διαφορετικότητας, η αδελφοσύνη και συγχρόνως η ασυνεννοησία, οι τοπικές διάλεκτοι, η διχόνοια, η αδιαλλαξία, η αμετροέπεια, η αλαζονεία της εξουσίας.
 

Την πρεμιέρα παρακολούθησαν  η Διοίκηση και η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΚΘΒΕ, η Πρόεδρος του ΔΣ, Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Νίκος Κολοβός, ο Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής Νίκος Νικολάουκαι η Διοικητική-Οικονομική Διευθύντρια Κωνσταντία Παπαποστόλου. 
.
-k-
.
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ - Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός».
«ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ» του Δημήτρη Βυζαντίου.
.
/
Σε μια Ελλάδα ανομοιογένειας που πασχίζει να αναστηθεί σε κράτος κουβαλώντας πλείστα όσα κατάλοιπα του οθωμανικού ζυγού, αρχαιοελληνικές περγαμηνές, ιταλικές επιδράσεις αλλά και τις ιδιαίτερες κουλτούρες που ανέπτυξε ο κόσμος της σε απομονωμένες περιοχές, όπου η αμάθεια, η γραφειοκρατία της διοίκησης, ο λογιωτατισμός κι έλλειψη συνοχής την ταλανίζουν, το «γλωσσικό ζήτημα» κυρίαρχο.
 
Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος.
Ερμηνεύουν: Τάκης Χρυσικάκος, Θανάσης Ραφτόπουλος, Κοσμάς Ζαχάρωφ, Κωνσταντίνος Χατζησάββας κ.ά.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Από Παρασκευή 23 Οκτώβριου. Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, στις 21:00 & Κυριακή στις 19:00
.
.
.
,
 Κωνσταντία Παπαποστόλου (Διοικητική-Οικονομική Διευθύντρια),Τάκης Χρυσικάκος (Σκηνοθέτης), Νίκος Κολοβός (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ), Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου (Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΘΒΕ), Νίκος Νικολάου (Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ) με τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης «Βαβυλωνία».
,
.
.
Κωνσταντία Παπαποστόλου (Διοικητική-Οικονομική Διευθύντρια), Νίκος Νικολάου (Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ), Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου (Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΘΒΕ), Νίκος Κολοβός (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ).
.
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή