Τον «Θείο Βάνια» του Τσέχωφ που ετοιμάζει ο Γιώργος Κιμούλης θα δει και η Θεσσαλονίκη.

7222 Views
Τον «Θείο Βάνια» του Τσέχωφ που ετοιμάζει ο Γιώργος Κιμούλης θα δει και η Θεσσαλονίκη. Τον «Θείο Βάνια» του Τσέχωφ που ετοιμάζει ο Γιώργος Κιμούλης θα δει και η Θεσσαλονίκη.

 

ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
ΑΠΟ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
 
 
Πρώτη ενημέρωση [θα ακολουθήσει αναλυτικό δελτίο Τύπου], καθώς μόλις πληροφορηθήκαμε χαρμόσυνα θεατρικά νέα και φυσικά τα μοιραζόμαστε –πάντα- μαζί σας!

Με το αριστούργημα του Αντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, «Θείος Βάνιας», θα εγκαινιάσει την θεατρική περίοδο 2018 – 2019 το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
 
Το έργο είναι σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη  ο οποίος, θα  ερμηνεύει και τον ομώνυμο εμβληματικό ρόλο. 
 
Για πολλά χρόνια ο Βάνιας και η ανηψιά του Σόνια ζουν ήρεμα και αρμονικά στην επαρχία συντηρώντας τα χτήματα και την περιουσία της οικογένειας. Όταν όμως ένα καλοκαίρι ο πατέρας της Σόνιας έρχεται από την πρωτεύουσα μαζί με τη νέα του γυναίκα, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι κρυφές αντιπαλότητες της οικογένειας έρχονται στην επιφάνεια και καταστρέφουν κάθε ηρεμία. 
 
Η κρίση της μέσης ηλικίας, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, τα οικονομικά συμφέροντα του καθενός, οι ενδοοικογενειακοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. Είναι ο θυμός που δημιουργείται στον κάθε άνθρωπο, απ’ τη στιγμή που άλλο ήθελε να γίνει κι άλλο έγινε. Μία ιδιαίτερα ανθρώπινη ιστορία του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, όπου η ψευδαίσθηση και η απόγνωση ανταγωνίζονται το χιούμορ και την ελπίδα. Πώς ζούμε; Ζούμε όπως θα θέλαμε;
 
Ή όπως θέλουν οι άλλοι;
 
Ένα τρυφερό ποίημα για το γελοίο της ανθρώπινης παραίτησης.
 
Τους υπόλοιπους ρόλους θα ερμηνεύσουν: ΑΣΤΡΩΒ: Τάσος Νούσιας, ΕΛΕΝΑ: Στέλλα Καζάζη, ΣΕΡΕΜΠΡΙΑΚΩΦ: Κώστας Γαλανάκης, ΜΑΡΙΝΑ: Χριστίνα Κουτσουδάκη, ΣΟΝΙΑ: Χαρά Μάτα  Γιαννάτου,  ΜΑΡΙΑ: Μαίρη Νάνου και ΤΕΛΕΓΚΙΝ: Κώστας Κοράκης.
 
Αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση είναι όλα τα υπόλοιπα τεχνικά της παράστασης: σκηνικά Χριστίνας Κωστέα, κοστούμια Σοφία Νικολαϊδη και φωτισμοί της Στέλλα Κάλτσου.
  
Θα πρωτοπαρουσιαστεί στην κεντρική σκηνή του ΔΘΠ στις 22 Νοεμβρίου και για λίγες παραστάσεις.

Βέβαια η είδηση –για μας του βόρειους- είναι πως έχει ήδη κλείσει ημερομηνίες για να δει και το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης.
 
Και πότε είναι αυτές;
.
Για να σημειώσετε από τώρα στην ατζέντα σας, η πρεμιέρα έχει οριστεί για την Παρασκευεή 1 Φεβρουαρίου 2019, στο θέατρο Αριστοτέλειον.
.
Να και το πόστερ που περιλαμβάνει και την Θεσσαλονίκη...
 
Με το καλό να ξεκινήσει και με το καλό να μας έρθει. Αλλά έως τότε, θα τα ξαναπούμε.
 


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Τσιρόγλου
Γιάννης Τσιρόγλου
Επικεφαλής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις
Καλλιεργήστε το νου σας με τη βοήθεια του Τσέχωφ!!!
Καλλιεργήστε το νου σας με τη βοήθεια του Τσέχωφ!!!
με 0 Σχόλια 790 Views

 Σ’ ένα γράμμα του προς τον αδερφό του, Νικολάι, που ήταν ζωγράφος, ο αγαπημένος Ρώσος συγγραφέας, Άντον Τσέχωφ, υπογραμμίζει τις αρετές που για εκείνον χαρακτηρίζουν τους καλλιεργημένους ανθρώπους.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή