Άκρως επιτυχημένο το «U_th festival». Τζιτζικώστας: «με τη συμμετοχή σχολείων όλης της Κεντρικής Μακεδονίας του χρόνου».

1345 Views
Άκρως επιτυχημένο το «U_th festival». Τζιτζικώστας: «με τη συμμετοχή σχολείων όλης της Κεντρικής Μακεδονίας του χρόνου». Άκρως επιτυχημένο το «U_th festival». Τζιτζικώστας: «με τη συμμετοχή σχολείων όλης της Κεντρικής Μακεδονίας του χρόνου».

Χορηγός επικοινωνίας: Kulturosupa.gr 

.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του 1ου Φεστιβάλ Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων Θεσσαλονίκης «U_th festival», στο οποίο συμμετείχαν 300 νεαροί καλλιτέχνες από 19 σχολεία και φορείς της περιοχής.


Το φεστιβάλ διοργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Εταιρεία Θεάτρου Αντίqρηση, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.


Στη σκηνή του θεάτρου «Ολύμπιον» της Θεσσαλονίκης «συναντήθηκαν» 19 θεατρικές ομάδες εφήβων, με σκοπό να «συνομιλήσουν» καλλιτεχνικά, σε ένα κλίμα δημιουργίας και εξωστρέφειας, στο δικό τους φεστιβάλ «U_th festival».


Συμμετείχαν επίσης θεατρικές ομάδες από σχολεία της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πολωνίας.Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στην τελετή λήξης του φεστιβάλ, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «ένας ακόμη σημαντικός θεσμός ξεκινάει με τη στήριξη της Περιφέρειας για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, το ‘U_th festival’.Σήμερα μπορεί να πέφτει η αυλαία του πρώτου φεστιβάλ εφηβικών θεατρικών ομάδων, που διήρκεσε 15 μέρες αλλά μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε, πήραμε την απόφαση ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτό το σημαντικό θεσμό κι από το επόμενο έτος με τη συμμετοχή σχολείων από όλη την Κεντρική Μακεδονία.


Κάθε χρόνο θα εξελίσσουμε το θεσμό αυτό, θα τον κάνουμε πιο σύγχρονο, πιο δυνατό, με επιτροπές, με βραβεύσεις, ώστε να γίνει το κορυφαίο φεστιβάλ του είδους στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σε λίγα χρόνια από τώρα.


Ως Περιφέρεια στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που δίνει βήμα έκφρασης και δημιουργίας σε νέους ανθρώπους, σε νέους καλλιτέχνες, στις νεότερες ηλικίες».

..

.


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: U_th festival

Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή