Τι ειπώθηκε από τους συντελεστές της παράστασης «Η ΤΡΕΛΟΒΓΕΝΙΩ» σε συνέντευξη τύπου. Ήμασταν εκεί για σας…

427 Views
Τι ειπώθηκε από τους συντελεστές της παράστασης «Η ΤΡΕΛΟΒΓΕΝΙΩ» σε συνέντευξη τύπου. Ήμασταν εκεί για σας… Τι ειπώθηκε από τους συντελεστές της παράστασης «Η ΤΡΕΛΟΒΓΕΝΙΩ» σε συνέντευξη τύπου. Ήμασταν εκεί για σας…

Τι ειπώθηκε από τους συντελεστές της  παράστασης «Η ΤΡΕΛΟΒΓΕΝΙΩ» σε συνέντευξη τύπου.

Χθες Πέμπτη δόθηκε συνέντευξη τύπου από τους συντελεστές της παράστασης "Η ΤΡΕΛΟΒΓΕΝΙΩ" της ΙΝΕΣ ΚΑΝΙΑΤΙ. Ήμασταν εκεί για σας…
«Η Τρελοβγενιώ μεγάλωσε και μαζί της και εμείς». Με αυτά τα λόγια ο σκηνοθέτης, Γιάννης Αναστασάκης έδωσε το στίγμα της νέας σκηνοθετικής του ματιάς στο έργο «Η Τρελοβγενιώ» της Ινέας Κανιατί, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα για τη νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ, που θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή στις 7/02/2014 στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.
Ένα έργο γνώριμο και πολύ αγαπημένο στο κοινό, ανεβαίνει με την Μαρία Τσιμά και τον Γιάννη Καραμφίλη, σε ένα ταξίδι με τον ίδιο προορισμό, που φτάνει όμως εκεί από άλλον δρόμο.

«Είναι μεγάλη η τύχη μας που και αυτήν την φορά η Μαρία Τσιμά κατάφερε και είπε το ναι. Σε αυτή τη διασκευή του έργου κάτι έχει αλλάξει. Η πρωταγωνίστρια λέει την ιστορία του έργου και ταυτόχρονα τη δική της. Πρόκειται για μια παράσταση με μνήμες από την παιδική μας ηλικία. Ένας μονόλογος που πλαισιώνεται από τη δυναμική ανδρική μορφή, του Γιάννη Καραμφίλη. Εξηντατρία λεπτά μιας ιστορίας που νιώθεις ότι έρχεται από το διπλανό χωριό μας και μιλάει για την δυνατή και αμφίδρομη αγάπη που δένει τη κόρη με την μάνα», εξήγησε ο Γ. Αναστασάκης.

Η τρυφερότητα του έργου, η διαχρονικότητά του και οι ρίζες του που φτάνουν ως τη παιδική ηλικία, είναι τα στοιχεία που έκαναν τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Βούρο να εξομολογηθεί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ότι «Η Τρελοβγενιώ» είναι ένα από τα έργα που θα ήθελε να έχει παίξει ο ίδιος. «Είναι ένα έργο τρυφερό που ακουμπάει στην παιδική ηλικία και σε όλες εκείνες τις αυθόρμητες και αθώες στιγμές που καθορίζουν την μετέπειτα σχέση μας με την κοινωνία και τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας. Η παρουσία των συντελεστών του έργου, με τιμά και με οπλίζει με αισιοδοξία για την πορεία της παράστασης», τόνισε ο κ. Βούρος.
 
Με έντονο το στοιχείο της πνευματικής ωριμότητας απέναντι στο έργο, η Μαρία Τσιμά, που υποδύεται την κόρη της Τρελοβγενιώς, μίλησε στη συνέντευξη για αυτήν σαν… μαμά, λέγοντας ότι «σε μια εποχή που ακόμη και η χώρα μας γίνεται αντικείμενο χλευασμού ή ακόμα και ρατσισμού, αν δει κάποιος την παράσταση και την σκληρότητα στο πρόσωπο της Τρελοβγενιώς, θα μπορέσει να κάνει τις ανάλογες αναγωγές. Ο καθένας μπορεί στο πρόσωπο της Μάνας να συνδέσει τις προσωπικές του απώλειες. Το σημαντικό σε αυτήν την παράσταση είναι να μπορέσουμε να τις δούμε αλλιώς… πιο ώριμοι».
 
Ως σταθμό στην καριέρα του χαρακτήρισε τη συνεργασία του με τον Γιάννη Αναστασάκη και την Μαρία Τσιμά, ο ηθοποιός του ΚΘΒΕ, Γιάννης Καραμφίλης επισημαίνοντας ότι «είναι μεγάλη μου τιμή που με εμπιστεύτηκαν ως συνταξιδιώτη τους στο ταξίδι αυτό. Είναι μεγάλο μάθημα για έναν ηθοποιό να πλαισιώνει την Μαρία Τσιμά. Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την υπομονή που επέδειξαν». 
 
Ο κ. Βούρος, καταλήγοντας τόνισε για ακόμη μια φορά την προσφορά του ΚΘΒΕ, στο πλαίσιο του «ανοίγματος» της Μονής Λαζαριστών, για τους φίλους του θεάτρου, οι οποίοι αγοράζοντας ένα εισιτήριο για την παράσταση «Η Τρελοβγενιώ», κερδίζουν έκπτωση στο εισιτήριο της παράστασης «Με μουσικές εξαίσιες… Με φωνές! – Μια μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης» που παίζεται στη Σκηνή Σ. Καραντινός, αποκτώντας τη δυνατότητα αγοράς στο χαμηλότερο κόστος των 8 ευρώ.
 
«Η ΤΡΕΛΟΒΓΕΝΙΩ»
ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
Έναρξη: Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014
To Kρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο της Ινές Κανιατί «Η Τρελοβγενιώ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Πρόκειται για τη διασκευή του ομώνυμου αριστουργηματικού έργου της Ιταλογαλλίδας συγγραφέως Ινές Κανιατί (1937-2007), σε μια παράσταση που συντάραξε το κοινό και αγκάλιασε η κριτική, η οποία παρουσιάζεται εκ νέου σε νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ’. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014.

Λίγα λόγια για το έργο
Η Μαρία, μια γυναίκα γύρω στα σαράντα, «ανοίγει» την ψυχή της στο κοινό. Θέλει να μιλήσει για πρώτη φορά για τη μάνα της, που όλοι την φώναζαν Τρελοβγενιώ. Αλλά σιγά-σιγά μας μιλά για τον εαυτό της και την παιδική της ηλικία σ’ ένα χωριό της Κάτω Ιταλίας. Ένα θέμα τραγικό, από ένα συγκλονιστικό βιβλίο, που φέρνει στη σκηνή την ανθρώπινη σκληρότητα και την τρυφερότητα του παιδιού. Ένα μεγάλο ποίημα αγάπης.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Το 2003, στο πρώτο ανέβασμα του έργου από την ομάδα μας, τη ΣΤΙΓΜΗ, έγραφα στο σημείωμά μου στο πρόγραμμα:
«Έπεσα πάνω στην «Τρελοβγενιώ» το καλοκαίρι του 2001, σ’ ένα μικρό βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης. Άρχισα αμέσως να τη σκέφτομαι. Και τη Μαρία. Και τη Μαρία Τσιμά ως Μαρία. Δεν ξέρω γιατί οι συνδέσεις. Ακολούθησαν άλλες δουλειές στο μεταξύ, αλλά η «Τρελοβγενιώ» εκεί! Να επιμένει να ακουστεί, να ερμηνευτεί, να παρασταθεί στη σκηνή. Δουλέψαμε τη διασκευή πολλούς μήνες. Όλο και αποκαλύπτονταν στα μάτια μας κρυμμένες περιοχές. Δυσκολίες. Υπαναχωρήσεις. Επιμονές. Όνειρα. Ένας κατακλυσμός από αισθήματα που έπρεπε να αφεθούν. Να ελεγχθούν . Να αφεθούν. Και τώρα ήρθε η στιγμή. Ακούστε τη Μαρία. Και την Τρελοβγενιώ. Το αξίζουν».
Από κείνο το καλοκαίρι πέρασαν σχεδόν 13 χρόνια. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη! Η Μαρία ερμηνεύει πλέον την τρίτη εκδοχή της παράστασης ( με τον Γιάννη δίπλα της στη θέση του Χριστόδουλου), έχοντας ήδη ταξιδέψει τις λέξεις της Κανιατί στην Κεφαλονιά, στη Σαντορίνη, στην Καλαμαριά, στο Κερατσίνι, στην Αθήνα, στη Σύρο, στην Καβάλα. Από τον ονομαστό Απόλλωνα της Ερμούπολης, σε αρχαιολογικά μουσεία, σε αίθουσες όπου παίχθηκε θέατρο για πρώτη φορά. Και κάθε φορά οι θεατές να φεύγουν βουρκωμένοι. Χαίρομαι. Γιατί νιώθω πως το θέατρο δίνει την ευκαιρία όχι μόνο σε μας να εκφραστούμε, αλλά και στο κοινό. Λέω τότε πως αξίζει η δουλειά που κάνουμε, πως έχει νόημα να συνεχίσουμε.
Ευχαριστούμε πολύ το ΚΘΒΕ που αγάπησε αυτή την παράσταση και την έκανε φέτος και δική του.
Συνεχίζοντας, λοιπόν-
Γιάννης Αναστασάκης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Ρενέ Ψυρούκη
Διασκευή: Μαρία Τσιμά - Γιάννης Αναστασάκης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης
Σκηνικά- κοστούμια: Κέλλυ Βρεττού
Μουσική: Σωτήρης Δεμπόνος- Αντώνης Λιβιεριάτος
Φωτισμοί: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Οργάνωση παραγωγής: Ηλίας Κοτόπουλος
 
Διανομή: Μαρία Τσιμά, Γιάννης Καραμφίλης
‘Εναρξη: Παρασκευή 7/02/14

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή

Τετάρτη & Κυριακή 19.00
Πέμπτη & Παρασκευή 21.00
Σάββατο 18.00 & 21.00

Τιμές Εισιτηρίων:

Κανονικό εισιτήριο: 15 €
Εκπτωτικό εισιτήριο (Φοιτητές, Άτομα άνω των 65): 12 €
Λαϊκές παραστάσεις (Τετάρτη 7 μ.μ., Σάββατο 6 μ.μ.): Γενική είσοδος 12 €
Πέμπτη στο ΚΘΒΕ: Γενική είσοδος 10 €
Ειδική τιμή για ανέργους: Παρέχεται με την επίδειξη κάρτας ανεργίας και ισχύει για τις παραστάσεις της Τετάρτης (7 μ.μ.) και της Πέμπτης (9 μ.μ.): 5 €
Ομαδικές κρατήσεις: 8 €
 
Μοναδική προσφορά για λίγες μέρες για τους φίλους του Θεάτρου, στη Μονή Λαζαριστών
Στο πλαίσιο της νέας τιμολογιακής πολιτικής αλλά και του «ανοίγματος» της Μονής Λαζαριστών, οι φίλοι του θεάτρου αγοράζοντας από σήμερα ένα εισιτήριο για την παράσταση «Η Τρελοβγενιώ», που κάνει πρεμιέρα στις 7/2/2013 στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών (για λίγες μόνο παραστάσεις) κερδίζουν έκπτωση στο εισιτήριο της παράστασης «Με μουσικές εξαίσιες… Με φωνές! – Μια μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης» που παίζεται στη Σκηνή Σ. Καραντινός, αποκτώντας τη δυνατότητα αγοράς στο χαμηλότερο κόστος των 8 ευρώ.
 
-Απαραίτητη προϋπόθεση η επίδειξη του εισιτηρίου ή η προσκόμιση του αποκόμματος του εισιτηρίου της παράστασης «Η Τρελοβγενιώ».
-Η προσφορά ισχύει μόνο για το κανονικό εισιτήριο των 15 ευρώ.
Μονή Λαζαριστών-Μικρό Θέατρο (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη)
IΣΧΥΟΥΝ: «Κάρτα συγκοινωνούντων θεάτρων»
Στον κάτοχο της κάρτας παρέχεται σταδιακή έκπτωση στην τιμή του κανονικού εισιτηρίου (15 €) για την παρακολούθηση τεσσάρων ή περισσότερων διαφορετικών παραστάσεων τη χειμερινή θεατρική περίοδο.
Συγκεκριμένα, ο κάτοχος της «Κάρτας συγκοινωνούντων θεάτρων» θα πληρώνει 15€ για την παρακολούθηση μίας παράστασης, 12€ για την δεύτερη, 10€ για την τρίτη και 8€ για την παρακολούθηση τέταρτης παράστασης σε οποιαδήποτε από τις σκηνές του Κ.Θ.Β.Ε.. Και τελικά για όλες τις υπόλοιπες παραστάσεις της ίδιας περιόδου για τον κάτοχο της κάρτας θα ισχύει η ειδική τιμή εισόδου των 8 €.
H κάρτα θα διατίθεται μόνο από τα Ταμεία του ΚΘΒΕ.
 
 «2 + 2 = 3»: Στα 4 εισιτήρια το ένα δωρεάν.
Γιατί το θέατρο είναι υπόθεση παρέας.
Η ειδική τιμή για την έκδοση 4 εισιτηρίων (για την ίδια παράσταση, την ίδια ημέρα και ώρα) ισχύει αποκλειστικά για το κανονικό και το εκπτωτικό εισιτήριο των 15 € και 12 €). Η έκδοση πρέπει να πραγματοποιηθεί  έως και μία ημέρα πριν την προσέλευση στο θέατρο. Δεν ισχύει για τις παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής.
 
ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ισχύουν οι ανανεωμένες Κάρτες Πολιτισμού για τη θεατρική περίοδο 2013-2014.
Στους κατόχους της κάρτας θα παρέχεται εκπτωτικό εισιτήριο (12 €) για τις παραγωγές του ΚΘΒΕ, το οποίο δεν ισχύει για τις λαϊκές παραστάσεις (Τετάρτης, Πέμπτης και Σαββάτου).
Οι ατέλειες των ΑΜΕΑ ισχύουν για τις παραστάσεις Τετάρτης και Πέμπτης
Προπώληση εισιτηρίων:
 • Ταμεία ΚΘΒΕ
 • VIVA Τηλ. 11876 - Εισιτήρια on line: εδώ
 • Καταστήματα Public Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 & Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos Καταστήματα Seven Spots) - Εισιτήρια on line: εδώ
 • Καταστήματα Seven Spots
 • Ταμείο ΚΟΘ (Εκδοτήριο Πλατείας Αριστοτέλους). Ώρες και Ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο (10:00-15:00) - Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευη (10:00-14:00 και 17:00-21:00)
Ώρες λειτουργίας ταμείων:
 • Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου), Τρίτη - Κυριακή: 9.30 - 21.30
 • Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2), Τρίτη - Παρασκευή 9.30 - 21.30
 • Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη), ημέρες παραστάσεων 17:30 - 21:30
Τηλ. κρατήσεων: 2315 200200

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ο Άνθιμος Κατιρτζόγλου μιλά στην «Κ»: Ευλογία η συμμετοχή μου στις Άγριες Μέλισσες.
Ο Άνθιμος Κατιρτζόγλου μιλά στην «Κ»: Ευλογία η συμμετοχή μου στις Άγριες Μέλισσες.
1469 Views
Μετά τους Δούκα, Λενιώ, Ανέτ, κ.ά. τώρα προσθέστε και τον Δήμο. Και ποιος υποδύεται το ρόλο του θετού πατέρα του Μελέτη ξαφνιάζοντας τη  θεατρική Θεσσαλονίκη; Όλες τις λεπτομέρειες αυτής της υπέροχης συμμετοχής ζωντανά από τον Άνθιμο Κατιρτζόγλου. 
Περισσότερα ...
 • Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (& όλες οι επαναλήψεις) και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 20 – 26/02/2020
  Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (& όλες οι επαναλήψεις) και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 20 – 26/02/2020
  1727 Views

   Αν θέλετε να δείτε κάτι καλό και ποιοτικό βλέπετε την δραματική από Χιλή, «Έμα», ενδιαφέρον έχει και το ελληνικό «Απόστρατος» πριν πάμε στις μεν καλές φίρμες, εμπορικές δε ταινίες τους: «Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης» με πρωταγωνιστή τον Χάρισον Φορντ ακολουθεί την συγκινητική ιστορία του σκύλου Μπακ στην παγωμένη Αλάσκα, ο Ντάστιν Χόφμαν πρωταγωνιστεί στο θρίλερ μυστηρίου «Στο Λαβύρινθο», ενώ ο Τζιμ Κάρεϊ ενσαρκώνει τον κακό στο «Sonic η Ταινία». Τέλος υπάρχει η περιπέτεια εποχής «Οι Αεροναύτες». Δείτε τι θα δείτε αναλυτικά στην #Σινεμανία της «Κ» 20 – 26/02/2020.Καλή τσικνοπέμπτη και αποφύγετε το κρέας, όσο λιγότερα… ζώα φάτε τόσο το καλύτερο για όλους μας.

   

  Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή