Με 50% πληρότητα ζητούν να ανοίξουν θέατρα, κινηματογράφοι και μουσικές σκηνές

1547 Views
Με 50% πληρότητα ζητούν να ανοίξουν θέατρα, κινηματογράφοι και μουσικές σκηνές Με 50% πληρότητα ζητούν να ανοίξουν θέατρα, κινηματογράφοι και μουσικές σκηνές

 

Τί ζήτησαν οι εκπρόσωποί τους στη τηλεδιάσκεψη από τον υφυπουργό Σύχγρονου Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκη. ΣΗΜΕΡΑ  θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα.


Τις έντονες αντιρρήσεις τους σχετικά με τα νέα υγειονομικά μέτρα σύμφωνα με τα οποία θα λειτουργήσουν, από την ερχόμενη εβδομάδα, οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας και πολιτισμού εξέφρασαν σύσσωμοι οι εκπρόσωποι του κλάδου κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν χθες το μεσημέρι με τον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη. Οι παραγωγοί θεατρικών, μουσικών και χορευτικών παραστάσεων μαζί με τους εκπροσώπους της εγχώριας κινηματογραφικής δραστηριότητας εξήγησαν πως είναι αδύνατο να λειτουργήσουν με τους όρους που έχουν αποφασιστεί – τον πλήρη κατάλογο των νέων μέτρων προδημοσίευσε χθες το protothema.gr – και έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθούν επισήμως αύριο από την Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο που έχει διαμορφωθεί από τις υγειονομικές αρχές τα μέτρα διαχωρίζονται σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα κάθε περιόδου και θα επανεξετάζονται κάθε 15 ημέρες.

Στο Επίπεδο 3 – Υψηλό, στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα, οι κλειστοί χώροι καλούνται να λειτουργήσουν με 30% πληρότητα και με μέγιστο όριο ατόμων τα 150 και τα 90 αντίστοιχα ανάλογα με το αν διαθέτουν περισσότερες ή λιγότερες από 300 θέσεις. Αυτός ο τελευταίος όρος του πλαφόν οδηγεί σε αδιέξοδο τους μεγάλους χώρους οι οποίοι, σε κάποιες περιπτώσεις, αναγκάζονται να ανοίξουν με μόλις το 10% της συνολικής χωρητικότητάς τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr  στην συζήτηση οι εκπρόσωποι των παραγωγών θεαμάτων κατέθεσαν από κοινού το αίτημα να οριστεί το επιτρεπόμενο όριο πληρότητας στο 50% και να μην ισχύσουν ούτε το πλαφόν ούτε η επανεξέταση των μέτρων κάθε δύο εβδομάδες καθώς διαφορετικά, όπως, επεσήμαναν, είναι αδύνατον να τα καταφέρουν. Υπογράμμισαν επίσης με ιδιαίτερη έμφαση πως ο κλάδος τους αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της χώρας και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και όχι ως κλάδος β' κατηγορίας. Υπενθύμισαν επίσης πως οι χώροι πολιτισμού λειτουργούν τηρώντας πολύ αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που οι υγειονομικές αρχές έχουν ορίσει ενώ ξεκαθάρισαν πως σκοπεύουν να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους προκειμένου να μην οδηγηθούν στον αφανισμό.

Στο μεταξύ, τις αντιρρήσεις τους σε σχέση με τα νέα υγειονομικά μέτρα εξέφρασαν και οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, τα οποία σε πρώτη φάση προβλέπεται να μείνουν κλειστά, σε ξεχωριστή συζήτηση που είχαν με εκπροσώπους του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο κ. Γιατρομανωλάκης άκουσε με προσοχή όλα όσα ειπώθηκαν, έδειχνε να αντιλαμβάνεται την σημαντικότητα αρκετών από τις ενστάσεις και ανέλαβε να μεταφέρει τα αιτήματα στις υγειονομικές αρχές οι οποίες είναι αρμόδιες για τις τελικές αποφάσεις. Το αν θα γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στον οδικό χάρτη που έχει ήδη διαμορφωθεί κανείς δεν γνωρίζει. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα νέα μέτρα, όποια κι αν είναι αυτά θα ανακοινωθούν ΣΗΜΕΡΑ.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή