Τι θα δείτε στα 9α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης - Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 - Είσοδος ελεύθερη.

3452 Views
Τι θα δείτε στα 9α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης - Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 - Είσοδος ελεύθερη. Τι θα δείτε στα 9α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης - Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 - Είσοδος ελεύθερη.

 

9α ΘΒΘ 2019: ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ:
ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ
ΩΡΑ: 21:00 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
.

Τα 9α Θεατρικά Βραβεία θα απονεμηθούν σε μια λαμπρή τιμητική τελετή, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 στις 9 το βράδυ στο θέατρο Κολοσσαίον, Βασ. Όλγας 150, Θεσσαλονίκη.

 
Τα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης, όλα αυτά τα χρόνια, εξελίσσονται σε ένα μεγάλο θεατρικό γεγονός για την πόλη της Θεσσαλονίκης, με στόχο τη βράβευση των καλύτερων παραστάσεων της χρονιάς, την απόδοση τιμής σε ανθρώπους του θεατρικού χώρου, και την ενίσχυση τοπικών θεατρικών ομάδων.
 
Οι νικητές στις 16 κατηγορίες προκύπτουν κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας της Κριτικής Επιτροπής που αποτελείται από 36 ανθρώπους του ευρύτερου πολιτιστικού χώρου, με ιδιαίτερη ενασχόληση στο θεατρικό πεδίο.
 
.
Τα τρία σημαντικά «Βραβεία Κοινού» (25 χιλιάδες ψήφοι) προκύπτουν κατόπιν ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των θεατώνμέσω του πολιτιστικού ιστότοπου www.kulturosupa.gr  
 
Φέτος για πέμπτη χρονιά, διοργανώνεται βραδιά απονομής των βραβείων, με μουσικοθεατρικά δρώμενα, τιμητικά αφιερώματα, επώνυμους καλεσμένους υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Χατζηθεοδοσίου, δημιουργού των καλλιτεχνικών επιτυχιών, «Μπράντ» και «Μακπέττ». 
 
.
Φετινό –κεντρικό- τιμώμενο πρόσωπο είναι ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης, ως ελάχιστη, συμβολική ένδειξη τιμής σε έναν σπάνιο καλλιτέχνη με πλούσια καριέρα σε όλους τους τομείς, θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση.
.
.
Τιμητικό βραβείο για την καλλιτεχνική του προσφορά θα δοθεί στον κορυφαίο ενδυματολόγο και σκηνογράφο, Απόστολο Βέττα, που ζει και εργάζεται ακατάπαυστα στη Θεσσαλονίκη.
 
.
Τα ΘΒΘ τιμούν τη μνήμη του Κοσμά Ζαφειρίου, ιδιοκτήτη του ιστορικού κινηματοθεάτρου, Κολοσσαίον.
.
.
Κεντρικός παρουσιαστής της βραδιάς ο ταλαντούχος κι αξιαγάπητος Ντένης Μακρής, όπου μετά από μια καλλιτεχνική σταδιοδρομία με σπουδαίες συνεργασίες κορυφαίων σκηνοθετών και συνεργατών, μια απόπειρα με τον αιρετικό Γιαν Φαμπρ, αλλά και μια τηλεοπτική συμμετοχή στο «Ταμάμ» που τον έκανε γνωστό στο πανελλήνιο, διαθέτει σε πλεόνασμα όλα τα απαιτούμενα προσόντα, για να λάμψει στη σκηνή, με τρόπο που δεν τον έχουμε ξαναδεί.
.
Συμπαρουσιάστρια της βραδιάς,  
η ηθοποιός, τραγουδίστρια και μεταφράστρια, Βανέσσα Μπαρρέ.
 
.
Ένας στόχος των ΘΒΘ που τέθηκε εξαρχής και φέτος ξεκινά να υλοποιείται, αφορά στο Βραβείο «Καλύτερου Τοπικού Θιάσου» που επιθυμούμε να συνοδεύεται από μια οικονομική ενίσχυση ή κάποια χορηγία πχ. σε χώρο ή τεχνικά μέσα, που θα ελάφρυνε τα έξοδα μιας παράστασης.
 
.
Για αρχή, και στη μνήμη του Αχιλλέα Ψαλτόπουλου, του θεατρανθρώπου που σφράγισε το θεατρικό τοπίο της πόλης,  θα προσφερθεί στην νικητήρια ομάδα το συμβολικό ποσό των 150 ευρώ, μια ευγενική δωρεά εκ μέρους του κ. Γιάννη Ζαφειρίου.
 
Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης καλύπτει ο ταλαντούχος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Τζιαφέττας, από τους πιο δραστήριους καλλιτεχνικά, ενώ εξαίρετοι μουσικοί και συνεργάτες θα τον πλαισιώσουν, ο διακεκριμένος Στέλιος Ζαφειρόπουλος στα τύμπανα - κρουστά, ο ταλαντούχος Νικόλαος Τσακαλίδης στο βιολί, καθώς και τρεις θαυμάσιοι καλλιτέχνες στα φωνητικά: Χρήστος Χατζηζήσης, Ιωάννα Κολοκοτρώνη και Μαριάννα Ζάχου σε μελωδίες και ρυθμούς από την Jazz της Νέας Ορλεάνης μέχρι την Disney και από τα κινηματογραφικά μονοπάτια του Hollywood μέχρι τα σπουδαιότερα Tango & amp;Waltz. Μαζί τους η ανερχόμενη μουσικός, τραγουδίστρια και συνθέτις, Ελίνα Τασιούλα
 
.
Στη μεγάλη βραδιά συνδράμουν με την παρουσία τους ο κωμικός –«Άνθρωπος Σκύλος»… Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος και η χορευτική ομάδα της Μαριάννας Λεπτοκαροπούλου.
.
Η συλλογική σύμβαση και τα γεγονότα στο ΚΘΒΕ δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα από μια καθαρά θεατρική βραδιά. Η πρόεδρος των ηθοποιών κα Νεφέλη Ανθοπούλου θα αναφερθεί σε όλα αυτά τα γεγονότα.

Ένα νέο βραβείο γεννιέται στα θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το χωρίς διαγωνιστικού χαρακτήρα, Βραβείο Καλύτερου Ερασιτεχνικού θιάσου, όπου μετά από απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, θα αποδίδεται στην ομάδα αυτή, που η ομαδικότητα και η σταδιοδρομία της μέσω των επιλογών της στην παγκόσμια δραματουργία, φέρει αγνά καλλιτεχνικά κριτήρια. Το βραβείο «εγκαινιάζει» η ομάδα τυφλών «Ήφαιστος».
 
Το χειροποίητο έπαθλο φιλοτέχνησε και φέτος, για 5η συνεχόμενη χρονιά, η κεραμίστα Σάντρα Λεπτοκαροπούλου και θα απονεμηθεί στους νικητές από εξέχουσες προσωπικότητες του θεατρικού και γενικότερα πολιτιστικού χώρου.
 
Τα Θ.Β.Θ. στηρίζουν και σε αυτή τη διοργάνωση το περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ για τον σπουδαίο κοινωνικό του στόχο και εκπρόσωποί του θα το διαθέτουν προς πώληση στη διάρκεια της βραδιάς. .
.
.
ΔΕΙΤΕ & ΑΥΤΑ 
 
Ενημερώσεις έως τη βραδιά Απονομής. 
Με χρονολογική σειρά.
.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ πρώτη ανακοίνωση 
(ημερ. δημ: 20/2/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδω
.
-Ο σπουδαίος Δημήτρης Χατζηθεοδοσίου σκηνοθετεί τη Τελετή Απονομής  των Βραβείων.
(ημερ. δημ: 13/5/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ
,
-Οι Υποψηφιότητες Κριτικής Επιτροπής & Κοινού.
 
(ημερ. δημ: 21/5/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ
.
-Τον μοναδικό και κορυφαίο Γιώργο Κιμούλη τιμούν τα 9α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2019
(ημερ. δημ: 29/5/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ
,
-Στη μνήμη του θεατρανθρώπου Αχ. Ψαλτόπουλου το φετινό χρηματοδοτούμενο βραβείο Καλύτερου Τοπικού Θιάσου
(ημερ. δημ: 22/5/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ

Ο Γιώργος Τζιαφέττας και η εκλεκτή «παρέα» του υπόσχονται μουσικές εκπλήξεις στα 9α ΘΒΘ!
 
(ημερ. δημ: 22/5/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ

-Ο ταλαντούχος κι αξιαγάπητος Ντένης Μακρής στην παρουσίαση των 9ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης.  
(ημερ. δημ: 31/5/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ
..
-Καλλιτεχνικές παρεμβάσεις που θα συζητηθούν στη βραδιά των 9ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης!
(ημερ. δημ: 1/6/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ
.
-Η γοητευτική Βανέσσα Μπαρρέ στο πλευρό του Ντένη Μακρή. 
(ημερ. δημ: 2/6/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ
.
-Τον εξαίρετο διακεκριμένο σκηνογράφο-ενδυματολόγο Απόστολο Βέττα τιμούν τα 9α  ΘΒΘ
(ημερ. δημ: 3/6/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ

.
-Τα ΘΒΘ καθιερώνουν νέο βραβείο «καλύτερης ερασιτεχνικής ομάδας», που φέτος απονέμεται στο θίασο ΤΥΦΛΩΝ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»!
(ημερ. δημ: 3/6/2019)  -Αναλυτικά διαβάστε εδώ

.-
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: 
8α ΘΒΘ 2018 -  ΕΔΩ. 7α ΘΒΘ 2017 - ΕΔΩ 6α ΘΒΘ 2016 -  ΕΔΩ. 5α ΘΒΘ 2015 -  ΕΔΩ4α ΘΒΘ 2014 -  ΕΔΩ.  3α ΘΒΘ 2013 -  ΕΔΩ. 2α ΘΒΘ 2012 - ΕΔΩ 1α ΘΒΘ 2011 -  ΕΔΩ.
.
-
-Ενημέρωση μέσω εκδήλωσης στο Facebook ΕΔΩ
-Κάντε  like στη σελίδα των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης  ΕΔΩ 
.
Ακολουθήστε μας στα social media
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή