Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα παραστάσεων σεζόν 2018/2019

223639 Views
Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα παραστάσεων σεζόν 2018/2019 Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα παραστάσεων σεζόν 2018/2019

/

Πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων στη πόλη της Θεσσαλονίκης. 
.
Όλες οι προγραμματισμένες πρεμιέρες, αυτές που συνεχίζουν αλλά και αυτές που ετοιμάζουν βαλίτσες να μας έρθουν...  Επιπλέον θέατρο και για παιδιά.  
.
ΌΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ. 
.
Η πιο έγκυρη θεατρική ατζέντα της πόλης με συνεχή online ενημέρωση

Για αποστολή δελτίων Τύπου προς ενημέρωση του κοινού μας στο  kulturosupa@yahoo.gr

Νούμερο 1 στη μηχανή αναζήτησης της Google. 

Τελευταία ενημέρωση 21/2/2019


. ..
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
«ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ» της Γεωργίας Βεληβασάκη.
Δράμα
Πρεμιέρα: Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 21:30
 
Στο έργο παρακολουθούμε ένα ζευγάρι, Αυτόν και Αυτήν, καθώς βουλιάζουν σ’ έναν κόσμο λησμοσύνης, χάνοντας σιγά-σιγά την επαφή τους με την πραγματικότητα. Αυτός, επιστήμων-βροχοποιός, μετατρέπεται σ’ έναν άνθρωπο χωρίς μνήμη και χωρίς ταυτότητα. Δίπλα του Αυτή, τον φροντίζει και τον ακολουθεί στην καταβύθισή του. Ο Γιος, ο Προϊστάμενος, που αναζητά ένα χαμένο επιστημονικό αρχείο μεγάλης σημασίας, ο Γιατρός, και ο κύριος Τάδε, τρόφιμος του Κέντρου Ανοϊκών συμπληρώνουν το μωσαϊκό των χαρακτήρων.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: 22, 23, 24/2 & 1, 2, 3/3. Ώρα έναρξης: 21.30
.
-k-
.
ΑΘΗΝΑΙΟΝ
«ΑΡΙΣΤΟΣ» του Θωμά Κοροβίνη
Δράμα.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 21:00 μμ.
 
Ο φίλος από την Τούμπα, η παραδουλεύτρα γειτόνισσα της μάνας του, ένας αχθοφόρος του λιμανιού, ο παρακρατικός δοσίλογος περιπτεράς, ένας χωροφύλακας δημοκρατικών φρονημάτων, ένας συντηρητικός αστός της παραλίας, το αφεντικό του σε ένα λαϊκό πανηγύρι, η τραβεστί Λολό και μία λαϊκή τραγουδίστρια - οι δύο έρωτες του, ερμηνευμένοι επί σκηνής από τρεις ηθοποιούς (Φιλαρέτη Κομνηνού, Μιχάλη Οικονόμου, Γιώργο Χριστοδούλου) και ένα μουσικό επί σκηνής (Κλείτο Κυριακίδη).
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή: 9.15 μμ - Σάββατο: 6.15 μμ & 9.15 μμ - Κυριακή: 6.15 μμ & 9.15 μμ (έως 3.3)
 
-k-
.
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ (μικρό)
«Ο ΕΛΕΦΑΣ» του Κώστα Βοσταντζόγλου.
Κωμωδία
Πρεμιέρα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 21:15
Ο «Ελέφας» είναι μια κωμωδία που αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής επαρχίας. Ένα φαινομενικά κοινότυπο θέμα αναπτύσσεται με ξεκαρδιστικούς διαλόγους που αποκαλύπτουν όλα τα στερεότυπα πάνω στα οποία είναι δομημένη η ελληνική κοινωνία: φαλλοκρατία, μισογυνισμός, ρατσισμός και εθνική ανωτερότητα.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 18:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 20:00
-k-
.
.
..
..
-k-
.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ
«ΘΕΙΟΣ ΒΑΝΙΑΣ» του Τσέχωφ
Κοινωνικό
Η κρίση της μέσης ηλικίας, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, τα οικονομικά συμφέροντα του καθενός, οι ενδοοικογενειακοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. Είναι ο θυμός που δημιουργείται στον κάθε άνθρωπο, απ’ τη στιγμή που άλλο ήθελε να γίνει κι άλλο έγινε. Μία ιδιαίτερα ανθρώπινη ιστορία του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, όπου η ψευδαίσθηση και η απόγνωση ανταγωνίζονται το χιούμορ και την ελπίδα. Πώς ζούμε; Ζούμε όπως θα θέλαμε; Με τον Γιώργο Κιμούλη. 
 .
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Κυριακή: 19.00 - Πέμπτη & Παρασκευή : 21.00 - Σάββατο: 18.00 & 21.00 (έως 3/3).
.
-k
.
ΣΟΦΟΥΛΗ
«5ος ΟΡΟΦΟΣ» του Άνθιμου Κατιρτζόγλου.
Κωμωδία ψυχολογικού μυστηρίου.
Ένα ζευγάρι αποφασίζει να χωρίσει και βάζει σε αγγελία την πώληση του διαμερίσματος που έμενε. Οι υποψήφιοι αγοραστές έρχονται σε σύγκρουση με το αντρόγυνο. Είναι η αγορά του σπιτιού, ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης τους ή… κρύβεται κάτι άλλο;
.
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο: 21.00 - Κυριακή: 20.00 
-k
.
Τ
«Η ΒΡΩΜΙΑ» του Ρόμπερτ Σνάιντερ.
Κοινωνικός μονόλογος
Σ’ έναν κόσμο που η ευαισθησία έχει αντικατασταθεί με την σκληρότητα, η αγάπη με το μίσος και ο σεβασμός με την ασέβεια, έρχεται ο Σάντ. Ένας Άραβας μετανάστης αντιμέτωπος με τις προκαταλήψεις, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τα στερεότυπα, τον φόβο της κοινωνίας, αλλά και τον δικό του φόβο απέναντι στο άγνωστο και το διαφορετικό. Τον φόβο που δημιουργεί βία και σιωπή. Τον φόβο που σε κάνει να σωπαίνεις, να μην μιλάς, να μην επικοινωνείς. Επί σκηνής ο Σπύρος Σαραφιανός.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15  (έως 05.3.2019).
.
-k-
.
ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ 
«TOC TOC» του Laurent Baffie.
Κωμωδία.
Οι ήρωές μας περιμένουν και όσο περιμένουν κουβεντιάζουν και όσο κουβεντιάζουν οδηγούνται μοιραία σε group therapy αυτοδίδακτο ελλείψει ιατρού, τα αποτελέσματα του άκρως απρόσμενα και ανατρεπτικά, ξεκαρδιστικά και συγκινητικά.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο 23 Φεβρουαρίου – 21:00, Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 – 20:00, Σάββατο 2 Μαρτίου– 21:00, Κυριακή 3 Μαρτίου– 20:00
.
-k-
   
.
.
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΝΤΙΔΗ
«O ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ» του Μολιέρου

Κοινωνική σάτιρα

  

  

Η εμμονή του ότι πάσχει από σοβαρή ανίατη ασθένεια, ενώ χαίρει άκρας υγείας, οδηγεί τον ήρωα του έργου Αργκάν, σε ακρότητες, εξευτελισμό και ταπείνωση. Φτάνει στο σημείο να χάσει τον αυτοσεβασμό του, αλλά και της οικογένειας του, ενώ γίνεται πολύ εύκολο θύμα γιατρών και φαρμακοποιών που τον εκμεταλλεύονται κυρίως οικονομικά. Σκηνοθεσία: Γιώργος Ροντίδης.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:  Κάθε Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 20:00
.
.
-k-
.
ΜΑΙΩΤΡΟΝ
«ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΧΑΟΣ» της Δ. Καλαϊτζίδου.
Δραματικός μονόλογος.
Ένας εκρηκτικός μονόλογος μιας γυναίκας που έρχεται συνειδητά αντιμέτωπη με το υποσυνείδητό της, προσπαθώντας να αντλήσει τη δύναμη που τόσο χρειάζεται σε ένα κομβικό σημείο της ζωής της.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 9μ.μ.
.
-k-
.
VIS MOTRIX PERFORMANCE STUDIO
«MATHEMATICS OF THE HEART» της ΚέφιΤσάντγουικ.
Δραματική κωμωδία.
 
Ο Δόκτορ Πολ ΜακΜίλαν ασχολείται καθημερινά με θεωρίες, μετρήσεις, μοντέλα, μεταβλητές, αλλά και σταθερές. Είναι Μαθηματικός. Τομέας του, τα μοτίβα καταιγίδων. Ειδικότητά του, οι προβλέψεις. «Προβλέπεις το χθες, προβλέπεις το σήμερα και ίσως μπορέσεις να πάρεις και μια ιδέα για το μέλλον», υποστηρίζει. Ο θάνατος του πατέρα του αποσταθεροποιεί τη φαινομενικά τακτοποιημένη ζωή του. Τα αμέτρητα κουτιά με τα προσωπικά αντικείμενα του πατέρα του τού δημιουργούν πρόβλημα, ο αδερφός του και προσωρινός (;) του συγκάτοικος Τσάνσερ τον ενοχλεί, η σύντροφός του Έμμα τον πιέζει να πάρει αποφάσεις για το μέλλον τους και η εμφάνιση της όμορφης φοιτήτριάς του Ζάιναμπ τους αναστατώνει.
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε ΔευτέραΠαρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:30 (Έως 25/2).
.
-k-
.
ΜΑΙΩΤΡΟΝ
«ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ» του Σταύρου Παρχαρίδη.
Κωμωδία
Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η διαδραστική σχέση των ηθοποιών με τους θεατές. Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης αυτής της παράστασης, Σταύρος Παρχαρίδης, μέσα από τους χαρακτήρες του έργου διεισδύει σε μία πραγματικότητα η οποία αρχίζει πια να μοιάζει με ένα σύγχρονο παραμύθι, όπου στο επίκεντρο είναι μία μικρή παρέα, η μάζωξή της οποίας έχει γίνει με αφορμή μία γιορτή. Ένα κομμάτι πίτσας γίνεται η αφορμή για να ανατραπούν οι οποιεσδήποτε σχέσεις μιας παρέας που γιορτάζει.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, στις 9.00 μμ.
.
-k-
.
ΠΑΡΑΘΛΑΣΗ
.
«ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΕ!» του Λουί Καλαφέρτ.
Κωμωδία

Μια “παράλογα”, τρελά αστεία κωμωδία. Μια πανέξυπνη, δηλητηριώδης κοινωνικοπολιτική σάτιρα, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Μεγάλο γεγονός η επιστροφή στην σκηνή της Μόνας Κιτσοπούλου ως ηθοποιού μετά την τελευταία της εμφάνιση το 2007
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9μμ
.
«ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΙ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ» της Αγκάθα Κρίστι.
Με τα έργα: «Η ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΙΝΟΥ», «ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΛΤΟΝ ΤΑΟΥΕΡΣ», «Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΚΟΤΣΥΦΙΩΝ».
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή στις 9.15 μμ. 
.
-k- 
.
Τ 
«ΦΙΛΟΝΙΚΙΑ» του Πιέρ ντε Μαριβώ.
Ποιος ξεκίνησε την απιστία στον έρωτα, ο άντρας ή η γυναίκα; Στο ερώτημα αυτό καλείται να απαντήσει η Φιλονικία του Μαριβώ, μέσα από ένα πείραμα. Τέσσερα παιδιά, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, μεγαλώνουν εντελώς απομονωμένα από άλλους ανθρώπους και από τον έξω κόσμο. Μόνη τους ανθρώπινη επαφή, οι δύο ά-σχημοι παιδαγωγοί τους.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή - Σάββατο 21:30 & Κυριακή 19:00
.
-k-
.
STUDIO ΝΕΜΕΣΗ
ΒΡΑΔΙΕΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Γίνετε θεατές -αλλά και συνδημιουργοί- σ' ένα έργο που ζωντανεύει για μία και μόνη φορά μπροστά στα μάτια σας! Οι Αυτοσχεδιαστές ακούνε προσεκτικά τις επιθυμίες του κοινού, όσον αφορά την πλοκή του έργου, και ξεκινά η δράση... Κανείς δεν γνωρίζει τι χαρακτήρες θα προκύψουν και πώς θα διαπλακούν.. Είναι, όπως λέει συχνά η δασκάλα και ενορχηστρώτριά μας Τίνα Στεφανοπούλου, "περπάτημα σε τεντωμένο σχοινί χωρίς δίχτυ ασφαλείας!"
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο  23/2 και 2/3 στις 21.30.
. 
k-
.
ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 
...
.
ΒΑΣΙΛΙΚΟ
«ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ» του Ουαζντί Μουαουάντ.
Κοινωνικό.
Στη Ζαν και τον Σιμόν, δίδυμα αδέλφια, παραδίδεται ένας φάκελος με τις τελευταίες επιθυμίες της μητέρας τους, της Ναουάλ Μαρουάν. Ανατρέποντας το παρόν των δύο παιδιών, η Ναουάλ τούς ζητά να αναζητήσουν έναν πατέρα, τον οποίο νόμιζαν νεκρό, και έναν αδελφό που δεν γνώριζαν την ύπαρξή του. Η προσωπική διαδρομή των ηρώων αποκαλύπτει, καθώς ξετυλίγεται, την τραγική ιστορική πραγματικότητα ενός εμφυλίου πολέμου. Ακολουθώντας τα δύο αδέλφια την αντίστροφη πορεία από εκείνη της μητέρας τους, έρχονται αντιμέτωπα με μια αποκάλυψη, κάτω από το βάρος της οποίας, τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 18:00, Πέμπτη – Παρασκευή -Σάββατο στις 20:30, Κυριακή στις 19:00
.
-k- 
.
ΦΟΥΑΓΙΕ ΕΜΣ
«ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ» του Πάτρικ Μάρμπερ.
Τέσσερα πρόσωπα εγκλωβισμένα μέσα σε ένα πλέγμα ερωτικών σχέσεων. Μια επιφανειακή εποχή, ένας κόσμος εικόνων και καταναλωτισμού. Οι σχέσεις εφήμερες, παροδικές, αναλώσιμες. Μια κοινωνία πολλαπλών επιλογών, όπου λείπει η βασική δυνατότητα για επιλογή μιας ζωής με νόημα, για επιλογή μιας σχέσης ουσιαστικής.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη έως και Κυριακή, στις 21:15 (έως 10/2/2019).
-k-
.
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
«ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» του Γεράσιμου Σταύρου.
Η ιστορία του έργου είναι τοποθετημένη στα χρόνια της κατοχής, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Η οικογένεια Περδικάρη είναι μια τυπική εικόνα της μεγαλοαστικής επαρχίας. Ο συντηρητισμός , η απληστία, η απάτη, η συνενοχή, η αμοιβαιότητα στην κοινωνική πρόσοψη και η δυσπιστία στο «εσωτερικό», τη χαρακτηρίζουν.΄Εχει διαβρωθεί από τα ίδια τα λάθη της, την αυτοϋπονόμευση της.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Tετάρτη στις 18:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00. (έως 3/3/2019)
. .
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
.
«Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ» του Λ. Φρανκ Μπάουμ
Θέατρο Ράδιο Σίτυ - Κάθε Κυριακή 11.30 π.μ - Πληροφορίες εδώ (έως 24/2)
.
«Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ» της Jeanne-Marie Leprince de Beaumont 
 
Θέατρο Σοφούλη - Κάθε Κυριακή 11.30 π.μ. - Πληροφορίες εδώ
.
«ΙΖΑΝΤΟΡΑ ΝΤΑΚ» - Μέγαρο Μουσικής 2 - Πληροφορίες εδώ
-«ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» - Θέατρο Κολοσσαίον – Κάθε Κυριακή 11:30 π.μ. Πληροφορίες εδώ
-«Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ» - Βασιλικό - Κάθε Κυριακή 11:00 π.μ. - Πληροφορίες εδώ
-«Ο ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ» Θέατρο Αριστοτέλειον - Κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ.- Πληροφορίες εδώ
-«Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ… ΜΕΤΑ!»
Ράδιο Σίτυ - Σάββατο 16/3 & 23/3, στις 18.00 και Κυριακή 17/3 & 24/3, στις 11:30π.μ - Πληροφορίες εδώ
.
.
.
ΑΥΛΑΙΑ
«Ο ΜΕΓΑ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.
Πρεμιέρα: Δευτέρα 25  Φεβρουαρίου στις 21:15
Ο θρύλος του Μεγάλου Ιεροεξεταστή είναι ένα κεφάλαιο από τους “Αδελφούς Καραμάζοφ” του Ντοστογιέφσκη. Ο πυρήνας του μύθου είναι διαχρονικός. Αναφέρεται σε κάθε είδος και μορφή εξουσίας. Πρόκειται για μιαν εκπληκτική ανατομία της ανθρώπινης προσωπικότητας - τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο - όσον αφορά το ερώτημα «εξουσία ή ελευθερία;».

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: 25 – 28 Φεβρουαρίου.  Δευτέρα – Πέμπτη στις 21:15
.
-k-
.
ΟΜΠΡΕΛΑ 
"(Μ)Παρωδύσσεια" του Ν. Κορεξιανού. 
Κωμωδία
Πρεμιέρα: Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 20:30

Τι συμβαίνει όταν ο Οδυσσέας ξεχνά την Πολύ-φήμη που του έχει αποδοθεί; Ήταν η Αθηνά άντρας ή γυναίκα και τί συμβαίνει όταν ο πολύκροτος νόστος για την Ιθάκη περνά από οινοπνευματοποτεία,μπαρ και χαμαιτυπεία; Αρκεί το μπουκάλι για να κερδίσεις την καρδιά της Πηνελόπης ή είναι όλα μια αρχαιοελληνική φαντασίωση σε hangover;
.
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 (θα ακολουθήσει πάρτυ μασκέ εσείς θα ντυθείτε;;) και Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, στις 21.30μμ. 
.
-k-
 
ΑΥΛΑΙΑ
«ΛΕΥΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ του Βαγγέλη Δουκουτσέλη.
Κωμωδία
Πρεμιέρα: Σάββατο 2 Μαρτίου στις 9.00 μμ.
 
Η Ελένη Μαστέλου ανακαλύπτει στο γραφείο του νεκρού συζύγου της μια ερωτική αλληλογραφία. «Λέλα», το όνομα που υπογράφει το κάθε γράμμα. Το αποτέλεσμα της αναζήτησης της γυναίκας αυτής φέρνει την Ελένη αντιμέτωπη με μια μεγάλη έκπληξη! Ποια είναι πραγματικά η Λέλα και τι ρόλο έπαιξε στη ζωή του Αλέξανδρου; Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα τελικά για τον καθένα από μας;
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:  Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 21.00, Κυριακή 3 Μαρτίου, στις 20.00.
/
-k-
.
/
-k-
.
ΑΥΛΑΙΑ
«Ο ΚΗΠΟΣ» του Μπρούς Γκόυτς.
Πρεμιέρα Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 21:00
Πόσο βαθιά μπορεί να είναι η ανάγκη του ανθρώπου για αγάπη, για συντροφικότητα, για πλήρη αποδοχή; Μπορούν δύο φαινομενικά αντίθετες προσωπικότητες να βρουν ο ένας στον άλλο το πρόσωπο που έψαχναν σε όλη τους τη ζωή; Τις απαντήσεις δίνουν επί σκηνής σε μια συγκλονιστική ερμηνεία ο Στέλιος Μάινας και η Κάτια Σπερελάκη.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Μαρτίου, στις 21.00
.
-k-
 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ
«ΣΙΡΛΕΫ ΒΑΛΕΝΤΑΙΝ» του Ουίλι Ράσελ.
Δραματικός μονόλογος.
 
Η Βρετανίδα Σίρλεϋ είναι μια γυναίκα λίγο μετά τα 50, μάνα δύο παιδιών που έχουν τη δική τους πλέον ζωή και σύζυγος ενός άνδρα που η σχέση τους χάθηκε κάπου στην πορεία των χρόνων. Μόνη της «συντροφιά», σαν φανταστικός φίλος θα λέγαμε, ο τοίχος της κουζίνας της. Μέχρι τη μέρα που μία ασήμαντη αφορμή την ξυπνάει και αποφασίζει να ξαναβρεί τον εαυτό της, να ξανανιώσει ζωντανή!
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 8, 21:15 - Σάββατο 9 απογευματινή 18:00 & βραδινή 21:15 - Κυριακή 10, 20:00
 
-k-
.
ΑΘΗΝΑΙΟΝ
«ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ!» του Στέργιου Σαραγιώτη.
Κωμωδία
Πρεμιέρα: 08.03.19 στις 21:00
Πρόκειται για μία καταιγιστική κωμική ιστορία με ανατροπές και ευτράπελα, με μοναδικό στόχο να χαρίσει άφθονο γέλιο στους θεατρόφιλους της πόλης.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 8, Σάββατο 9 Μαρτίου στις 21:00 και Κυριακή 10 Μαρτίου στις 20:30 - Παρασκευή 15, Σάββατο 16 Μαρτίου στις 21:00 και Κυριακή 17 Μαρτίου στις 20:30
.
 -k-
.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ.
«ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ» του Άρθουρ Μίλερ.
Κοινωνικό
Πρεμιέρα: Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 21.00
Οι ήρωες καλούνται να αναθεωρήσουν όλες τις αποφάσεις τους μπροστά στην αναγκαστική εκποίηση της πατρικής περιουσίας τους. Ένα σωρό έπιπλα στοιβαγμένα για σχεδόν 30 χρόνια, ύστερα από την οικονομική καταστροφή του πατέρα τους το 1929, «στοιχειωμένα» με τις επιλογές που καθόρισαν τις ζωές όλων. Με τους: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέση, Ρένια Λουιζίδου, Χρήστος Σαπουντζή.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Από 13 έως 31 Μαρτίου. Τετάρτη: 19:15, Πέµπτη : 20:15, Παρασκευή : 21:15, Σάββατο: 21:15, Κυριακή : 18:15
 .
-k
,
Τ.
«ΕΚΑΤΟ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΙ» της Τάτι Χέννεσυ.
Πρεμιέρα: Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019 στις 21:30
Πρόκειται για μια συναρπαστική περιπέτεια με καταιγιστικό ρυθμό, ένα θεατρικό roadtrip που θα μας ταξιδέψει στο βορειότερο σημείο του πλανήτη για να μας μιλήσει για τα πιο ουσιαστικά ταξίδια στη ζωή: αυτά, που γίνονται μέσα μας.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: 11 – 26 Μαρτίου 2019, κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:30
,
-k-
.
ΜΠΕΝΣΟΥΣΑΝ ΧΑΝ
«ΕΡΚΟΥΛΙΝ ΜΠΑΡΜΠΕΝ: ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΥ».
Πρεμιέρα: Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, στις 21:30
Η ιστορία της/του Ερκουλίν Μπαρμπέν, όπως η ίδια/ο ίδιος την κατέγραψε στο ημερολόγιό της/του, έμεινε στην Ιστορία ως το πρώτο κείμενο ερμαφρόδιτου, ένα ντοκουμέντο πάνω στο οποίο βασίστηκε ο Μισέλ Φουκώ για να γράψει το άρθρο του «Το αληθινό φύλο» (1978), καταγγέλλοντας «την τυραννία της κοινωνίας για το φύλο και την αναπόφευκτη επιμονή ότι κάθε άτομο πρέπει να έχει ένα» και ανοίγοντας ένα νέο, πολύ σημαντικό κεφάλαιο στις σπουδές φύλου. Από την ομάδα Angelus Novus.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Έως 14 Απριλίου 2019 | Κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:30
.
-k-
.
ΣΟΦΟΥΛΗ
«ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΑΜΟ» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Πρεμιέρα: Τρίτη 26 Μαρτίου στις 21.00
Κοινωνικό
Ένα ζευγάρι, μια ιστορία είκοσι χρόνων. Υπάρχει άραγε η τέλεια σχέση; Ο Γιόχαν και Μαριάννα είναι –φαινομενικά τουλάχιστον- το τέλειο ζευγάρι. Κι όμως μια ματιά, μια παύση, μια μισοτελειωμένη φράση, μια αδιόρατη κίνηση ίσως μαρτυρούν ένα χάσμα. Τι θα συμβεί όταν έρθει στο φως; Παίζουν: Αντώνης Λουδάρος - Παυλίνα Χαρέλα
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
  .
-k-
.
ΘΕΑΤΡΟ…
«ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ» του Χέρμαν Κοχ.
Πρεμιέρα:
Κοινωνικό
 
Πρόκειται για ψυχολογικό θρίλερ που διαρρηγνύει την εικόνα της φαινομενικά ευτυχισμένης, σύγχρονης αστικής οικογένειας μέσα από ένα επικίνδυνο δείπνο που εξελίσσεται σε αγώνα επιβίωσης. Με τους: Στέλιος Μάινας, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Κατερίνα Λέχου, Γιώργος Κοτανίδης και Κατερίνα Μισιχρόνη.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: 
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
.
-k-
.
ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ 
«Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ» του Λάκη Μιχαηλίδη. 
Πρεμιέρα 29.03.2019.
50 χρόνια μετά την ανεπανάληπτη αισθηματική κωμωδία της FINOS FILMS,  για πρώτη φορά στο θέατρο σε διασκευή – σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, με τους Μαρία Κορινθίου, Παναγιώτη Πετράκη, Την Χρυσούλα Διαβάτη στο ρόλο της μητέρας Φουρτουνάκη και τον Γιώργο Κωνσταντίνου στο ρόλο του πατέρα Φουρτουνάκη, σε μια υπερπαραγωγή με 30μελή θίασο, τον Κρητικό χορευτικό σύλλογο του Αντώνη Βασσάλου και τον δημοφιλή Κρητικό λυράρη Νίκο Ζωιδάκη με την ορχήστρα του να ερμηνεύει ζωντανά μαντινάδες και την παραδοσιακή Κρητική μουσική της παράστασης.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 9μμ, Σάββατο 30 Μαρτίου 6μμ & 9μμ, Κυριακή 31 Μαρτίου 7μμ, Τετάρτη 3 Απριλίου 7μμ, Πέμπτη 4 Απριλίου 9μμ, Παρασκευή 5 Απριλίου 9μμ, Σάββατο 6 Απριλίου 6μμ & 9μμ, Κυριακή 7 Απριλίου 7μμ
.
… τον ΑΠΡΙΛΙΟ
 .
-k-
.
ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ
«ΦΕΓΓΙΤΗΣ» του Ντέιβιντ Χέιρ.
Πρεμιέρα: 3 Απριλίου.
 
Ένα χειμωνιάτικο βράδυ στο Λονδίνο, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας, Τομ Σάρτζεντ εμφανίζεται απρόσμενα στο διαμέρισμα της Κίρα Χόλις, τρία χρόνια μετά το τέλος της ερωτικής σχέσης τους. Μετάφραση: Μιρέλλα Παπαοικονόμου. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρη Καταλειφός, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μιχάλης Πανάδης.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
 
-k- 
 
ΘΕΑΤΡΟ…
«ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ» του Α. Σακελλάριου – Χ. Γιαννακόπουλου.
Πρεμιέρα:
 
Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί την παράσταση κρατώντας τον ρόλο του Μαυρογιαλούρου. Μαζί του: Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Τάσος Κωστής, Χρήστος Γιάνναρης, Ντίνος Σπυρόπουλος, Νίκος Απέργης κ.ά.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τέλη Απριλίου
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
 
-k-
 
ΘΕΑΤΡΟ
«Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ» του Σαίξπηρ.
Πρεμιέρα:
 
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου σκηνοθετεί Νίκο Κουρή και Ορφέα Αυγουστίδη (σε διπλούς ρόλους) σε μια θεότρελη κωμωδία όπου όλα μπερδεύονται γλυκά…
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
 
-k-
 
ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ
«ART» της Γιασμίνα Ρεζά.
 
Το έργο θέτει σε τρεις άντρες το ερώτημα, άραγε η τέχνη μπορεί να διαλύσει μια φιλία; Με τους: Θοδωρής Αθερίδης, Άλκις Κούρκουλος και Γιώργος Πυρπασόπουλος. Μετάφραση Σταμάτης Φασουλής.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
 
-k-
 
ΘΕΑΤΡΟ…
«Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ» των Ενεκέν, Βεμπέρ και ντε Γκορς.
Πρεμιέρα:
 
Το έργο μιλά για τον βαφτιστικό που ερωτεύεται την όμορφη νονά του, με φόντο τους Βαλκανικούς Πολέμους. Την σκηνοθεσία της παράστασης κάνει ο Χάρης Ρώμας, ενώ συμπρωταγωνιστούν μαζί του οι: Σωτήρης Καλυβάτσης, Θεοφανία Παπαθωμά, Κατερίνα Τσάβαλου, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Αντώνης Καλομοιράκης και Εύη Κολιούλη. Στον ρόλο του Βαπτιστικού ο Όθων Μεταξάς.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
 
-k-
 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ
«MASTER CLASS» του του Τέρενς ΜακΝάλι.
Πρεμιέρα Τετάρτη 15 Μαίου.
 
Παρουσιάζει την κορυφαία Μαρίας Κάλλας σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής της να παραδίδει μαθήματα στη Μουσική Σχολή Τζούλλιαρντ της Νέας Υόρκης το '70. Την σκηνοθεσία κάνει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Ερμηνεύει η Μαρία Ναυπλιώτου.
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
 .

-k-

.
Όλες οι νέες παραστάσεις (πρεμιέρες) που θα δοθούν από 20/9/2018 έως 20/05/2019 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αυτόματα συμμετέχουν για τα 3 Βραβεία Κοινού καθώς και για τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής στα 9α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2019 που θα πραγματοποιηθούν τέλη Μαίου 2019 - Πληροφορίες για τα 9α ΘΒΘ θα βρείτε ΕΔΩ - Facebook pages ΕΔΩ
.
Δείτε αυτά:
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ ΕΔΩ
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε ΕΔΩ
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε  ΕΔΩ
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε  ΕΔΩ
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιαζουμε ΕΔΩ
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία ΕΔΩ


 Φωτογραφικό υλικό


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

20 Comments

 1. <strong>ΟΘΩΝ</strong>
  ΟΘΩΝ
  ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
 2. <strong>ΟΘΩΝ</strong>
  ΟΘΩΝ
  ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
 3. <strong>ΟΘΩΝ</strong>
  ΟΘΩΝ
  ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
 4. <strong>ΟΘΩΝ</strong>
  ΟΘΩΝ
  ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
 5. <strong>ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ</strong>
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ
  Γεια σας
  Παρακαλώ γνωρισατε μου εάν καί πότε η θεατρική παράσταση "οι μάγισσες
  τής Σμύρνης " θα ανέβει Θεσσαλονίκη και σε πιό θέατρο.
  Ευχαριστώ πολύ.
  Ν.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Την τσικνοπέμπτη στο 10ο Ποδηλατικό Καρναβάλι, μεταμφιεζόμαστε σε ζωάκια για καλό σκοπό.
Την τσικνοπέμπτη στο 10ο Ποδηλατικό Καρναβάλι, μεταμφιεζόμαστε σε ζωάκια για καλό σκοπό.
με 0 Σχόλια 426 Views

 Μεταμφιεζόμαστε ζωάκια, σατιρίζουμε, ευαισθητοποιούμαστε... διασκεδάζοντας σε μια φανταχτερή ποδηλατική παρέλαση και μια ανοιχτή γιορτή που ακολουθεί για όλο τον κόσμο! Η συμμετοχή όπως πάντα, ελεύθερη.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
...
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο
 • Σούπερ (άτακτη) γιαγιά γιόρτασε τα 100στα της γενέθλια με γυμνούς «μπάτλερ»
  Σούπερ (άτακτη) γιαγιά γιόρτασε τα 100στα της γενέθλια με γυμνούς «μπάτλερ»

   Με δύο «μπάτλερ» (βλέπε στρίπερ) δώρο γιόρτασε την επέτειο των 100στων της γενεθλίων την Παρασκευή μια (σούπερ άτακτη) προπρογιαγιά που σίγουρα το λέει η… περδικούλα της.


  Περισσότερα ...
 • Τι θεωρείται σήμερα φυσιολογικό στο σεξ;
  Τι θεωρείται σήμερα φυσιολογικό στο σεξ;

   Ψάχνουμε στο ίντερνετ, κοιτάμε πορνό, διαβάζουμε βιβλία αυτοβοήθειας, παρακολουθούμε εκπομπές και αν είμαστε λίγο τολμηροί, το συζητάμε με τους φίλους  μας. Τα ερωτήματα πάνω – κάτω τα ίδια. Πόσο συχνά, πόσα λεπτά, πόσοι οργασμοί, πόσα εκατοστά, πού, πόσο, πότε και πώς;


  Περισσότερα ...
 • Στ’ άη Βαλεντίνου το πανηγύρι.
  Στ’ άη Βαλεντίνου το πανηγύρι.

  Επτά από τα πιο ερωτικά τραγούδια των εποχών για επτά διαφορετικές ιστορίες. Βρες τη δικιά σου και γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με Πάριο ή Placebo και άμα δε σε έψησα ακόμη, παράγγειλε σουβλάκια και άκου το ερωτικό playlist της Κ. Happy Valentine’s Day, καλέ! Στ’ άη Βαλεντίνου το πανηγύρι Από την Ντόρα Παπάζη. 


  Περισσότερα ...

Περισσότερη Παράξενη ζωή