“Θυμάμαι τότε που σε φοβόμουν” στο Studio ΝΕΜΕΣΗ. 2 τελευταίες παραστάσεις στο Studio ΝΕΜΕΣΗ. Είσοδος ελεύθερη.

210 Views
“Θυμάμαι τότε που σε φοβόμουν” στο Studio ΝΕΜΕΣΗ. 2 τελευταίες παραστάσεις στο Studio ΝΕΜΕΣΗ. Είσοδος ελεύθερη. “Θυμάμαι τότε που σε φοβόμουν” στο Studio ΝΕΜΕΣΗ. 2 τελευταίες παραστάσεις στο Studio ΝΕΜΕΣΗ. Είσοδος ελεύθερη.

“Θυμάμαι τότε που σε φοβόμουν” στο Studio ΝΕΜΕΣΗ. 2 τελευταίες  παραστάσεις στο Studio ΝΕΜΕΣΗ. Είσοδος ελεύθερη.

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 2 πρώτες παραστάσεις του νυχτερινού εργαστηριακού τμήματος (Νυχτέρι) του θεατρικού εργαστηρίου ΝΕΜΕΣΗ. Θα πραγματοποιηθούν 2 τελευταίες παραστάσεις στις 06 & 07/12, όπου οι μαθητές του τμήματος θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό.
Ημερολόγιο καταστρώματος:
Το άτομο- η ομάδα- Το Εγώ μέσα στο Εμείς- Και ιδού η πρόκληση: Μπαίνω μέσα μου για να ανακαλύψω τους μηχανισμούς που ενεργοποιούν το σώμα, τη φωνή, το συναίσθημά μου, και την ίδια στιγμή αντιλαμβάνομαι τα ερεθίσματα που παίρνω από τους άλλους, ανταποκρίνομαι, επιδρώ επάνω τους, επιδρούν επάνω μου, άρα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ. Επικοινωνώ με το σώμα μου, με τον άλλο ηθοποιό απέναντί μου, επικοινωνώ με το κοινό.
Αυτοσχεδιασμός. Με αφορμή μια κατάσταση, ένα συναίσθημα, ένα κείμενο. Ο ήχος, ο λόγος, η μουσική, το τραγούδι, η κίνηση. Οι σκηνικές γλώσσες. Η κάθε μια με τους κανόνες της. Και η δημιουργία. Η σύλληψη ενός ρόλου, ενός κειμένου.
Και κάποια στιγμή αρχίζει να δημιουργείται ο σκελετός της παράστασης:
Μπαίνω σ ένα χώρο που με τραβά και συγχρόνως με φοβίζει- δέος- η παράδοξη γοητεία των γοτθικών αγαλμάτων- επαφή με το σκοτάδι που επικρατεί όχι μόνο στον χώρο αλλά και μέσα στο μυαλό μου- μήπως στον κόσμο του φωτός είμαι ένας ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΣ; (Σε χαιρετώ, Λάβκραφτ!) – Ζοφερή κατάληξη: η ελπίδα μετατρέπεται στον πιο μεγάλο φόβο, και αντικρίζοντάς τον γίνομαι έρμαιο στα χέρια του μυστήριου κυρίου Ε.Τ.Α Χόφμαν και του Μπαμπούλα του- Μαμά, φοβάμαι! –
Σσσσσσς! Ξημερώνει και ξυπνάω στο τώρα και την ενήλικη ζωή μου- Τι φοβόμουν όταν ήμουν παιδί; Τι φοβάμαι τώρα;

Φοβάμαι και ο φόβος μου σε τρομάζει- Φοβάμαι και ο φόβος μου σε κάνει να γελάς- Τι περίεργη ισορροπία - Φοβάμαι- κλαίω- γελάω –κλαίω- γελάω-
Τι μπορεί να ξορκίσει τον φόβο;
Ναι! Το βρίσκω, μετά από πολλές περιπέτειες ανακαλύπτω το μυστικό, και αν είστε καλά παιδιά, θα σας το αποκαλύψω λίγο πριν την ώρα της Καληνύχτας….
Καλή διασκέδαση!
Τίνα Στεφανοπούλου


Οι δημιουργοί- ερμηνευτές (σε σειρά αλφαβητική): Ξένια Εζέεβα, Δέσποινα Επιτροπίδου, Νίκος Κορεξιανός, Κατερίνα Κουϊνέλη, Σίσσυ Μπούζα, Αναστασία Νικολαϊδου, Κωστής Πεϊτσης, Θοδωρής Πολυζώνης, Φροσύνη Τζιβινίκου
Διδασκαλία: Τίνα Στεφανοπούλου, Χριστίνα Πρεφτίτση
2 τελευταίες παραστάσεις: Σάββατο 06/12 & Κυριακή 07/12 στις 21:30.
Είσοδος ελεύθερη.
Οι εγγραφές για τα τμήματα Πολύτροπο και Πολύτεχνο του θεατρικού εργαστηρίου της ΝΕΜΕΣΗΣ συνεχίζονται. Για περισσότερες πληροφορίες: www.nemesigroup.grκαι στο τηλ. 2310 326230.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ο δημοσιογράφος Γιάννης Κεσσόπουλος νέος διευθυντής στη ΔΕΠΘΕ (TV100, FM100, FM100,6)
Ο δημοσιογράφος Γιάννης Κεσσόπουλος νέος διευθυντής στη ΔΕΠΘΕ (TV100, FM100, FM100,6)
621 Views

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Κεσσόπουλος είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής  της Δημοτικής Εταιρείας Θεάματος, Πληροφόρησης και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ – TV100, FM100, FM100,6)  μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή