Από το θεσσαλικό θέατρο δείτε 3 πρόσφατες online παραστάσεις.

1377 Views
Από το θεσσαλικό θέατρο δείτε 3 πρόσφατες online παραστάσεις. Από το θεσσαλικό θέατρο δείτε 3 πρόσφατες online παραστάσεις.

   
To θεσσαλικό θέατρο από το ξεκίνημα της πανδημίας και το κλείσιμο των θεάτρων έδωσε το παρόν και εγκαινίασε τις προβολές στο διαδίκτυο από το πλούσιο αρχείο του. Πρεμιέρα κάναμε την 27η Μαρτίου –Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με την εμβληματική Ηλέκτρα του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.
 
Συνεχίζουμε τις προβολές:
 
ΠΙΝΟΚΙΟ του Ζοέλ Πομερά σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου.
Ανέβηκε στην Παιδική Σκηνή το 2018.
Ο εξαιρετικός   θίασος,     αποτελούμενος   κυρίως   από   ηθοποιούς   της Θεσσαλίας, δουλεύει πάνω στην ιδέα του θεατρικού κώδικα της μάσκαςκαι δημιουργεί την ατμόσφαιρα ενός ζωντανού κουκλοθεάτρου σε μία παράσταση υψηλής αισθητικής, με έντονη κίνηση, πρωτότυπη μουσικήκαι ατμοσφαιρικά σκηνογραφικά τοπία.
 
Ερμηνεύουν: Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελλάς, Δημήτρης Μαμιός,Ελίνα Παπαθεοδώρου, Ηρακλής Τζαφέτας
 
-θα προβληθεί 5 Απριλίου
 
11111111111111111
 
ΠΕΡΣΕΣ του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη.
Πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2008.
O Αισχύλος στους «Πέρσες», σε αντίθεση με τις άλλες τραγωδίες του, δεν χρησιμοποιεί μυθικές βάσεις και παραδοσιακούς θρύλους. Υλικό του είναι τα πραγματικά στοιχεία και η πρόσφατη ιστορία. Χωρίς να θίγεται η ιστορική αλήθεια, τα πραγματικά στοιχεία μέσω της Αισχύλειας τεχνικής ανάγονται στο ύψος του υπερβατικού μύθου και το ιστορικό γεγονός μεταποιείται σε καλλιτεχνικό. Οι «Πέρσες» εκφράζουν έναν ιδιαίτερα σύγχρονο πολιτικό και κοινωνικό προβληματισμό. Με πρόσχημα τους Πέρσες, ο Αισχύλος δίνει ένα μάθημα όχι μόνο στους Αθηναίους αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο για το τι σημαίνει άνθρωπος υποταγμένος στην αλαζονεία της εξουσίας, και τι σημαίνει άνθρωπος με προσωπικότητα…
O Αισχύλος στους «Πέρσες», σε αντίθεση με τις άλλες τραγωδίες του, δεν χρησιμοποιεί μυθικές βάσεις και παραδοσιακούς θρύλους. Υλικό του είναι τα πραγματικά στοιχεία και η πρόσφατη ιστορία. Χωρίς να θίγεται η ιστορική αλήθεια, τα πραγματικά στοιχεία μέσω της Αισχύλειας τεχνικής ανάγονται στο ύψος του υπερβατικού μύθου και το ιστορικό γεγονός μεταποιείται σε καλλιτεχνικό. Οι «Πέρσες» εκφράζουν έναν ιδιαίτερα σύγχρονο πολιτικό και κοινωνικό προβληματισμό. Με πρόσχημα τους Πέρσες, ο Αισχύλος δίνει ένα μάθημα όχι μόνο στους Αθηναίους αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο για το τι σημαίνει άνθρωπος υποταγμένος στην αλαζονεία της εξουσίας, και τι σημαίνει άνθρωπος με προσωπικότητα…
 
Ερμηνεύουν: Άτοσσα: Η Εύα ΚοταμανίδουΔαρείος: Ο Σοφοκλής Πέππας. Στην παράσταση συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί :Ελισάβετ Μουτάφη, Τατιάνα Παπαμόσχου, Μάνος Ζαχαράκος, Γιάννης Τσορτέκης, Φανή Γέμτου, Νίκος Γιαλελής, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Aλμπέρτο Φάϊς, Kωνσταντίνος Γιαννακόπουλος & Βάϊα Ουγιάρου.
.
 -θα προβληθεί 10 Απριλίου εδώ
 
 
ΤΟ ΧΩΜΑ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΟ του Νίκου Φώσκολου σε διασκευή και σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού.
Η παράσταση ανέβηκε στην Κεντρική Σκηνή το χειμώνα 2018-19.  
Το κείμενο αφηγείται δύο ιστορίες. Η πρώτη ιστορίαείναι η δολοφονία του Μαρίνου Αντύπα που πλήρωσε με τηζωή   του   τις   ιδέες   του  για   διανομή  της   γης  τουΘεσσαλικού   κάμπου στους χωρικούς. Η δεύτερη είναι ηιστορία   μιας   οικογένειας   τσιφλικάδων   και   της σύγκρουσης που ξεσπάει άγρια ανάμεσα στα δύο αδέλφια ακριβώς   επειδή   υποστηρίζουν  διαφορετικές   αξίες.   Ο
μεγάλος   γιος   ο   Ρήγας   υποστηρίζει   αυταρχικά   τις   αξίες της   απόλυτης   κυριαρχίας   πάνω  στη   γη   και   στους ανθρώπους της, ενώ ο μικρότερος, ο Οδυσσέας πιστεύει ότι η γη ανήκει σ΄αυτούς που τη δουλεύουν.  Την άγρια σύγκρουση των δύο αδελφών εντείνει η   διεκδίκηση της ίδιας γυναίκας.
 
Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Θανάσης Ζέρβας, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μαρσέλα Λένα, Δημήτρης Μάμιος, Αλέξανδρος Μούκανος, Όμηρος Πουλάκης.
 
-θα προβληθεί 15 Απριλίου
 
33333333333333333
 
Με την ευχή ότι γρήγορα θα είμαστε πάλι όλοι μαζί.
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Θαυματουργό» το καρπούζι: Από ποιες ασθένειες μας προστατεύει
«Θαυματουργό» το καρπούζι: Από ποιες ασθένειες μας προστατεύει
με 0 Σχόλια 0 Views

 Το καρπούζι είναι ένα γευστικό και δροσερό φρούτο, ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία, καθώς περιέχει μόνο 46 θερμίδες/κούπα και έχει υψηλή περιεκτικότητα στις βιταμίνες C και A και σε άλλες επωφελείς φυτικές ενώσεις.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή