Θα τον λουστούμε γι' άλλα 3 (?) χρόνια!

4723 Views
Θα τον λουστούμε γι' άλλα 3 (?) χρόνια! Θα τον λουστούμε γι' άλλα 3 (?) χρόνια!

 

Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο, για την ώρα, πέραν του τίτλου, ακολουθεί δελτίο Τύπου και βοήθεία μας!!!
.
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΘΒΕ
 
Ανανεώθηκε για τρία χρόνια η θητεία του  Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιάννη Αναστασάκη και της Αναπληρώτριας Καλλιτεχνικής Διευθύντριας, Μαρίας Τσιμά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.
 
Δήλωση Προέδρου ΔΣ
Η ανανέωση της θητείας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και της Αναπληρωτρίας Καλλιτεχνικής Διευθύντριας δηλώνει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, κυρίας Μυρσίνης Ζορμπά, προς το ΚΘΒΕ και τη μεγάλη προσπάθεια, που έχουμε καταβάλει τα τρία τελευταία χρόνια. Διοίκηση και Διεύθυνση θα συνεχίσουμε από κοινού να εργαζόμαστε με την ίδια υπευθυνότητα για να πάει το θέατρο ακόμη καλύτερα.
Άρης Στυλιανού
 
Δήλωση Καλλιτεχνικού Διευθυντή
Τον Αύγουστο του 2015 είχα κάνει μια δήλωση που τέλειωνε με τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη: «Πολύ δεν θέλει ο κόσμος. ΄Ενα κάτι Ελάχιστο. Σαν τη στραβοτιμονιά πριν από το δυστύχημα. ΄Ομως ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αρκετά λατρέψαμε τον κίνδυνο κι είναι καιρός να μας το ανταποδώσει». Τρία χρόνια και τρεις μήνες μετά ξέρω καλά πως η ...στραβοτιμονιά προς την αντίθετη κατεύθυνση έγινε. Με τη συμμαχία και την καθημερινή δουλειά των εργαζομένων του ΚΘΒΕ, με τη σταθερή στήριξη της Πολιτείας και ιδιαίτερα των υπουργών Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη, Αριστείδη Μπαλτά, Λυδίας Κονιόρδου και τώρα της Μυρσίνης Ζορμπά, με την ενίσχυση του ΥΜΑΘ (Κόλλια Τσαρουχά και τώρα Κατερίνα Νοτοπούλου) με την πολύτιμη βοήθεια της Αναπληρώτριας και φίλης Μαρίας Τσιμά, με τις πραγματικά άοκνες προσπάθειες του Προέδρου του ΔΣ Άρη Στυλιανού και του Αντιπροέδρου Δημοσθένη Δώδου, με τη συμπαράσταση όλων των μελών του ΔΣ του ΚΘΒΕ, με τις συνέργειες με τους φορείς της πόλης, με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τα Πανεπιστήμια και τις ΜΚΟ, με τους Χορηγούς μας.
 
Αλλά ξεχωριστή δύναμη μας έδωσε το κοινό της Θεσσαλονίκης κι όλης της Βόρειας Ελλάδας. Χωρίς αυτό το κοινό δεν θα καταφέρναμε τίποτα, βουτηγμένοι στα χρέη δεκαετιών κι αποκομμένοι από τον κοινωνικό ιστό σε μια εποχή κρίσης. Στάθηκαν δίπλα μας ως τώρα 600.000 θεατές και στεκόμαστε δίπλα τους, όπως οφείλουμε. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη. Θα τον προχωρήσουμε μαζί- με πίστη κι αισιοδοξία.  Ευχαριστώ ιδιαίτερα την κ. Μυρσίνη Ζορμπά που αναγνώρισε το έργο αυτής της τριετίας και μας τίμησε (και μένα και τη Μαρία) με ανανέωση της θητείας μας.
Γιάννης Αναστασάκης
 
 
Δήλωση Αναπληρώτριας Καλλιτεχνικής Διευθύντριας
Κάθε προσπάθεια είναι ένα ταξίδι. Έχει έναν προορισμό. Υπάρχουν και πολλοί ενδιάμεσοι σταθμοί. Με αδιάκοπη εργασία, αλληλεγγύη και πρόγραμμα προχωρήσαμε βήμα βήμα. Το θέατρο άνοιξε τις σκηνές του, υποδέχτηκε χιλιάδες θεατές, νέους δημιουργούς , άπλωσε ένα δίκτυο δράσεων σε συνεργασία με όλους της φορείς της πόλης και ενίσχυσε τον εκπαιδευτικό του ρόλο . Όλα αυτά συντελέστηκαν χάρη στον προγραμματισμό, τη φαντασία και την άοκνη προσπάθεια του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Αναστασάκη. Τον ευχαριστώ πολύ για την πρόταση και την Υπουργό Πολιτισμού για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου. Θα συνεχίσω να στηρίζω τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό και να προσφέρω σε ένα θέατρο που ταλανίστηκε από σοβαρά προβλήματα για πολλά χρόνια.
Μαρία Τσιμά

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Τσιρόγλου
Γιάννης Τσιρόγλου
Επικεφαλής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Το διάσημο μιούζικαλ «Hair» ανεβαίνει τον Οκτώβριο στην Αθήνα – Εντυπωσιακή γυμνή φωτογράφηση.
Το διάσημο μιούζικαλ «Hair» ανεβαίνει τον Οκτώβριο στην Αθήνα – Εντυπωσιακή γυμνή φωτογράφηση.
με 0 Σχόλια 1369 Views

Στο θέατρο Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης με τους Μαίρη Συνατσάκη, Ίαν Στρατή, Κόνι Μεταξά κ.α. - Δείτε την εντυπωσιακή τους φωτογράφιση


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή