Η Σωφέρ Θεάτρου Ζωή Ταυλαρίδου συζητά με τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Γκαϊτατζή (βίντεο)

7293 Views
Η Σωφέρ Θεάτρου Ζωή Ταυλαρίδου συζητά με τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Γκαϊτατζή (βίντεο) Η Σωφέρ Θεάτρου Ζωή Ταυλαρίδου συζητά με τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Γκαϊτατζή (βίντεο)


 “Σκηνής Διάλογοι”

Η Σωφέρ Θεάτρου συνεχίζει τη σειρά συνεντεύξεων με ανθρώπους της σκηνής υπό τη σκιά της οικονομικής και πολιτισμικής κρίσης των ημερών μας. Το θέατρο δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ερήμην του ανθρώπου. Κι ο άνθρωπος δεν έχει την ευκαιρία να ολοκληρωθεί ως προσωπικότητα ερήμην του θεάτρου κι οποιασδήποτε άλλης καλλιτεχνικής ή πνευματικής δραστηριότητας. Βρισκόμαστε ίσως σε μια εποχή “ισχνών αγελάδων” όσον αφορά στον πολιτισμό και την τέχνη. Οι άνθρωποι του πνεύματος -με την ευρύτερη έννοια του όρου- πενθούν για την πνευματική και δημιουργική τους φίμωση.

Το θέατρο προς το παρόν παραμένει άδειο δίχως ενέργεια και ψυχή. Γιατί η ψυχή του θεάτρου είναι ο άνθρωπος και μόνο ο άνθρωπος.
 
 
 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν και μια προ-καραντίνας εποχή, ο ηθοποιός και δάσκαλος θεάτρου Κωνσταντίνος Γκαϊτατζής μάς υποδέχεται στον χώρο του για μια πολύ όμορφη και ζεστή κουβέντα με όλη την απλότητα και ταπεινότητα που τον διακρίνει. Ξεκίνησε τη θεατρική του πορεία μέσα από το Θέατρο Λαμπιόνι. Εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται ως ηθοποιός και δάσκαλος θεάτρου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τριανδρίας.
 
 
Συνομιλούμε για τη σχέση που έχει ή θα μπορούσε να έχει ο καθένας από εμάς με τη θεατρική τέχνη, την προσωπικότητα του ηθοποιού ως αμάλγαμα ταλέντου και προσωπικής σκληρής δουλειάς, τη σχέση ψυχολογίας και θεάτρου, τον φόβο του θανάτου και το πένθος, όπως εκφράζονται στην πραγματική μας ζωή και στη σκηνή του θεάτρου, και για τα όνειρά του, πλήρως συνυφασμένα με τις εμπειρίες του από τον σκηνικό χώρο.
 
 
Μας καταθέτει την πολύτιμη εμπειρία του τόσο από τη συμμετοχή του σε ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου όσο και από τον «ρόλο του κακού εγκληματία» στη μεγάλου μήκους ελληνική ταινία -όπου συμμετείχε πριν ενάμιση χρόνο- με τίτλο «Σαρμάκο: Μια Ιστορία του Βορρά» σε σκηνοθεσία του Μάρκου Παπαδόπουλου, έναν ρόλο χαριτωμένα κωμικοτραγικό που του ταιριάζει «γάντι» και αναδεικνύει το ταλέντο του. Η ταινία φέτος κάνει το δικό της ταξίδι σε φεστιβάλ Ελλάδας και εξωτερικού - πραγματικά αξίζει να την απολαύσετε. Ο Κωνσταντίνος έχει ακόμη πολλά να μας «πει» με το θεατρικό του εκτόπισμα και τη σκηνοθετική του ματιά.
 
Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή θεατρική χρονιά, πολλή δύναμη και πείσμα σε όσα έχει αναλάβει κι όσα ονειρεύεται. 
 
Δείτε τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο.
1
 2
 
Λήψη βίντεο, μοντάζ και επεξεργασία υλικού: Τάσος Πέππας 

 
Δείτε & αυτό: 

.
.
Ακολουθήστε μας στα social media
       

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ζωή Ταυλαρίδου
Ζωή Ταυλαρίδου
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη μια ζεστή νύχτα. Μεγάλωσα, ζωγραφίζοντας και χορεύοντας τις σκέψεις μου. Από πολύ μικρή αγαπούσα τα παιδιά, κι έτσι έγινα δασκάλα. Ώσπου... ερωτεύτηκα το θέατρο κι άρχισα να με ανα-καλύπτω από την αρχή. Έπειτα, “τρίτωσαν” τα θαύματα της ζωής μου με δύο υπέροχα παιδιά, αγγίζοντας σχεδόν το ιδανικό μου. Έκτοτε, ανακαλύ-πτω τον εαυτό μου μπροστά από σκηνές, μπαίνοντας σε σταθερή πορεία. Παρατηρώ τον κόσμο του θεάτρου, τον περιγράφω, του δίνω σχήμα και ανακαλύπτω τα νοήματά του. Το θέατρο, η δίνη που καταπίνει τα πάντα, πηγάζει από την ακόρεστη ποιητική φλέβα. Γιατί, εν αρχή ην η ποίηση, ο έντεχνος λόγος. Η ποίηση, αυτή η ανυπόμονα γαργαλιστική συνήθεια, αρπάζει τα πάντα και τα με-τατρέπει σε Αλήθεια. Το Θέατρο μορφοποιεί και χρωματίζει την Αλήθεια αυτή και την εξωτερικεύει, την επικοινωνεί στους ανθρώπους πίσω, πάνω και μπρος από τη σκηνή. Και μαγευόμαστε. Και ξυπνάμε. Κι αντιδρούμε Το θέατρο, η δίνη που καταπίνει τα πάντα, πηγάζει από την ακόρεστη ποιητική φλέβα. Γιατί, εν αρχή ην η ποίηση, ο έντεχνος λόγος. Η ποίηση, αυτή η ανυπόμονα γαργαλιστική συνήθεια, αρπάζει τα πάντα και τα με-τατρέπει σε Αλήθεια. Το Θέατρο μορφοποιεί και χρωματίζει την Αλήθεια αυτή και την εξωτερικεύει, την επικοινωνεί στους ανθρώπους πίσω, πάνω και μπρος από τη σκηνή. Και μαγευόμαστε. Και ξυπνάμε. Κι αντιδρούμε. H Σωφέρ Θεάτρου και οι Σκηνής Διάλογοι ως στήλες στην Κουλτουρό-σουπα αποκρυσταλλώνουν αυτή ακριβώς την ανάγκη. Η αγάπη μου για το θέατρο έχει αποκτήσει πλέον και μουσικό χρώμα, “έχει ανοίξει” σε άλλα μονοπάτια και φιλοξενείται διαδικτυακά από το Καλλιτεχνικό Ραδιόφωνο του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων (https://eoeradio.org/arts/) κάθε Πέμπτη 9-10 το βράδυ! Καλό μας ταξίδι!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή