Αντικαθιστούν τον Σερβετάλη και συνεχίζουν. Η ανακοίνωσης της ομάδας του Ρινόκερου.

2119 Views
Αντικαθιστούν τον Σερβετάλη και συνεχίζουν. Η ανακοίνωσης της ομάδας του Ρινόκερου. Αντικαθιστούν τον Σερβετάλη και συνεχίζουν. Η ανακοίνωσης της ομάδας του Ρινόκερου.

 

 

Η ομάδα ηθοποιών του Ρινόκερου ανακοίνωσε ότι οι παραστάσεις θα συνεχισθούν με αντικαταστάση του Άρη Σερβετάλη και αποδομούν την επιχειρηματολογία του - Η αποχή από την Τέχνη δεν είναι λύση, σημειώνουν


Σαφή θέση κατά της απόφασης του Άρη Σερβετάλη παίρνουν οι οι ηθοποιοί της παράστασης του Ρινόκερου, που αν και δηλώνουν ότι η κοινή τους θέση είναι να μην προβούν σε επικρίσεις εις βάρος κανενός, εντούτοις στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αποδομούν τα επιχειρήματα του αποχωρήσαντος συναδέλφου τους.

Η ομάδα του Ρινόκερου, σημειώνουν ότι δεν θεωρούν ότι διαχωρίζονται με οποιονδήποτε τρόπο από τους τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες τους,  πιστεύουν ότι η αποχή από την Τέχνη και η διακοπή μιας παράστασης δεν μπορεί να αποτελεί λύση στα κυβερνητικά μέτρα, όσο κι αν είναι εύλογες οι όποιες επιφυλάξεις και προσθέτουν ότι τα θέατρα, ιδιαίτερα σε καιρούς κρίσεις πρέπει να μένουν ανοιχτά.  Ετσι,  ανακοινώνουν ότι η παράσταση θα συνεχισθεί με αντικατάσταση του Αρη Σερβετάλη.


Η ανακοίνωσης της ομάδας του Ρινόκερου, έχει ως εξής:

Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση «ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ» θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασης μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας Άρη Σερβετάλη.
Παρ' όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του.

Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Και παρά το ότι είναι εύλογο να εκφράζει κανείς επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το Θέατρο είναι τόπος επικοινωνίας , ανταλλαγής απόψεων. Είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών .Είναι τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι ένα από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας.

Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση.

Η ομάδα του «ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ»

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Η μυθιστορηματική ζωή του Γιανούλη Χαλεπά μέσα από μια έκθεση που διατρέχει όλη του τη ζωή στο Τελλόγλειο
Η μυθιστορηματική ζωή του Γιανούλη Χαλεπά μέσα από μια έκθεση που διατρέχει όλη του τη ζωή στο Τελλόγλειο
με 0 Σχόλια 1393 Views

Το μεγαλείο της τέχνης του, οι τρικυμίες και οι φωτισμένες στιγμές του μέσα από έργα που εκτίθενται για πρώτη φορά του σημαντικού Έλληνα γλύπτη.Νέα έκθεση. 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή