Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό από τα σωματεία στο Θέαμα - Ακρόαμα.

537 Views
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό από τα σωματεία στο Θέαμα - Ακρόαμα. Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό από τα σωματεία στο Θέαμα - Ακρόαμα.

 

Σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, για το Ασφαλιστικό, προχωρούν την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι, σωματεία στο Θέαμα - Ακρόαμα.

Στο κοινό δελτίο Τύπου, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, οι «Μουσικοί Δυτικής Ελλάδας» και το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα, αναφέρουν τα εξής:

«To επάγγελμα των μουσικών, ηθοποιών αλλά και του συνόλου των ειδικοτήτων στο Θέαμα - Ακρόαμα, χαρακτηρίζεται από την εποχικότητα την υποαπασχόληση την εργασιακή ανασφάλεια και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Γι' αυτό το λόγο το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης στους εργαζόμενους αυτού του κλάδου πάντα ήταν πολύ σημαντικό, τόσο όσο και η δυνατότητά τους να επιβιώσουν από τη δουλειά τους. Εδώ και δεκαετίες διαμορφώνεται σταθερά ένα νομικό πλαίσιο που χτυπά τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης και την μετατρέπει σε λογιστικό ζήτημα που καλείται να το αντιμετωπίσει ατομικά ο κάθε εργαζόμενος με κριτήριο την ανταπόδοση. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας, για Ασφαλιστικό που θα αποτελεί ευκαιρία για την άνοδο των κερδών των ασφαλιστικών ομίλων, αποτελούν αναγγελία ενός απάνθρωπου μέλλοντος για τους εργαζόμενους του κλάδου μας. Τι σημαίνει ανταποδοτικότητα για ένα εργαζόμενο του κλάδου που εργάζεται 2 ημέρες την εβδομάδα; Που δουλεύει 4 μήνες και μπορεί να μην έχει δουλειά τους επόμενους δύο μήνες. Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που εμφανίζονται σαν λύση, πώς θα καλύπτουν εργαζόμενους σαν εμάς; Δεν μπορεί σήμερα να πηγαίνει ένας εργαζόμενος στο γιατρό και για να περάσει την πόρτα να κοιτάνε την τσέπη του.

Γι’ αυτό την Τετάρτη 11/12 και ώρα 12.00 συγκεντρωνόμαστε έξω από το υπ. Εργασίας όλοι μαζί και ζητάμε:
 • Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης καθολικό για όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
 • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε κάθε χώρο και κλάδο που θα εξασφαλίζει όρους και προϋποθέσεις για αξιοπρεπή εργασία και ασφάλιση.
 • Τα απαραίτητα ένσημα για ιατροφαρμακευτική κάλυψη να είναι κάτω από 50.
 • Κανένας άνεργος χωρίς επιδότηση.
 • Eπίδομα και άδεια μητρότητας για κάθε γυναίκα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Εποχικότητα με βάση τον κλάδο και όχι με βάση την επιχείρηση.
 • Mείωση του απαραίτητου αριθμού των 50 ενσήμων για το εποχικό βοήθημα.
 • Εγγύηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος. Επιστροφή των κλεμμένων από τις μεγάλες επιχειρήσεις που τα τρώνε δεκαετίες. Να εισπραχθούν τα πάνω από 17 δισ. που χρωστούν σήμερα οι μεγαλοεργοδότες. Καμία μείωση ασφαλιστικών εισφορών για εργοδότες.
 • Μέτρα ασφάλειας και υγιεινής σε κάθε χώρο δουλειάς.
 • Επανένταξη του επαγγέλματος του μουσικού και τραγουδιστή νυχτερινών κέντρων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
 • Επαναφορά των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα προηγούμενα όρια για τους ηθοποιούς, ηθοποιούς μελοδράματος, μουσικούς πνευστών, ειδικότητες του θεάτρου (μουσικούς, προσωπικό σκηνής, τεχνικούς) και χορευτές.
 • Αυξήσεις στις συντάξεις και εγγύηση του συνόλου της σύνταξης από το κράτος».

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Himmelweg (Ο δρόμος για τον ουρανό) του Χ. Μαγιόργκα σε σκην. Έλενας Καρακούλη στο Θέατρο Αμαλία.
Himmelweg (Ο δρόμος για τον ουρανό) του Χ. Μαγιόργκα σε σκην. Έλενας Καρακούλη στο Θέατρο Αμαλία.
με 0 Σχόλια 842 Views

 Ο Χουάν Μαγιόργκα γράφει ένα έργο απόλυτα σύγχρονο χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τα παραπάνω γεγονότα: την επίσκεψη του εκπροσώπου του ερυθρού σταυρού, την παρουσία του γερμανού διοικητή του στρατοπέδου αλλά και του εβραίου που αναλαμβάνει να «σκηνοθετήσει» τους συμπατριώτες του. 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή