Ράπισμα στον Αναστασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ - Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ τώρα δικαιώνονται - Επιτέλους διώξτε τον.

7512 Views
Ράπισμα στον Αναστασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ - Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ τώρα δικαιώνονται - Επιτέλους διώξτε τον. Ράπισμα στον Αναστασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ - Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ τώρα δικαιώνονται - Επιτέλους διώξτε τον.

 
…και έρχεται σήμερα μια ανακοίνωση από το Τμήμα Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που ανέδειξε έναν ανύπαρκτο ασήμαντο ανθρωπάκο σε θεσμικό κεχαγιά της Θεσσαλονίκης, όπου με τις επανειλημμένες τρομοκρατικές και όχι μόνο μεθόδους του, έχει δημιουργήσει ένα πολεμικό κλίμα που πλήττει όχι μόνο τους εργαζόμενους στο ΚΘΒΕ, αλλά και το θεατρόφιλο κοινό, την πόλη και την θεατρική Τέχνη συνολικά.
.
Ενώ χθες με νέα ανακοίνωση του ΣΕΗ, αναφέρονται σε νέο κρούσμα τρομοκρατίας, "Η Διεύθυνση του ΚΘΒΕ προσπαθεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει τους ηθοποιούς που μάχονται για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους, χρησιμοποιώντας πότε το καρότο και πότε το μαστίγιο..."    διαβάστε αναλυτικά εδώ
 

Τμήμα Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε σταθερά απέναντι σε κάθε είδους υπονόμευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων

  
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Τμήματος:
Μία από τις πάγιες διεκδικήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολιτισμό ήταν και είναι ο εκδημοκρατισμός και εξορθολογισμός της λειτουργίας των εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ. Για την επίτευξη αυτού του στόχου επείγει:
 
Α)  Να γίνουν αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των φορέων αναφορικά με τις αρμοδιότητες των καλλιτεχνικών διευθυντών και των Διοικητικών Συμβουλίων. Να θεσμοθετηθεί εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ όπως έχει γίνει στους περισσότερους Οργανισμούς και οργανογράμματα (εσωτερικός κανονισμός) που να αποτυπώνουν την λειτουργία σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.
Β) Οι θέσεις του Καλλιτεχνικού και Οικονομικού διευθυντή να στελεχώνονται μέσω Δημόσιας Προκήρυξης της θέσης.
.
Ειδικά όσον αφορά στο ΚΘΒΕ, από τις  συνεχείς στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις των ηθοποιών, με αφορμή την υπογραφή της νέας σύμβασης εργασίας, η ατμόσφαιρα στο θέατρο, εδώ και μήνες,  έχει γίνει τοξική και οι σχέσεις ηθοποιών και διοίκησης έχουν διαρραγεί.
 
Εντέλει, μετά από την προ ενός μηνός συμφωνία μεταξύ των δύο μερών (διοίκηση – εργαζόμενοι ηθοποιοί) για υπογραφή της σύμβασης (εκκρεμεί η ψήφισή της από την ολομέλεια του ΣΕΗ) πιστέψαμε ότι η ατμόσφαιρα άρχισε να αλλάζει και ότι όλο το θέμα πηγαίνει προς επίλυση.
 
Και ενώ βρισκόμαστε σ' αυτή την κατάσταση εκκρεμότητας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Αναστασάκης προβαίνει σε μια ακατανόητη κίνηση. Δηλώνει ότι δεν προτίθεται να ανανεώσει τη σύμβαση εργασίας ηθοποιού, συνδικαλιστή μέλους της Α.Ε Ηθοποιών του ΚΘΒΕ και του Δ.Σ ΣΕΗ, με έντονη δράση στις τελευταίες κινητοποιήσεις.
 
Η παραπάνω κίνηση αποτελεί συνδικαλιστική δίωξη και φυσικά επιδρά αρνητικά στην επίλυση του όλου θέματος.   
 
Καλούμε τον διευθυντή να ανακαλέσει την συγκεκριμένη απόφαση, να σταματήσει να δυναμιτίζει το κλίμα εκφοβίζοντας τους εργαζόμενους και να πράξει όλα όσα χρειάζονται για να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό η κατάσταση.   
 
Καλούμε το Δ.Σ του θεάτρου να πάρει θέση θέτοντας όρια στην ασυδοσία της διεύθυνσης.
 
Επίσης καλούμε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ΣΕΗ να προχωρήσει τις διαδικασίες άμεσα και να κάνει πράξη την υπογραφή της σύμβασης, όπως συμφώνησε, χωρίς καθυστερήσεις και να μην αφήνει τους εργαζόμενους ηθοποιούς σε κατάσταση εκκρεμότητας χωρίς συλλογική σύμβαση.
 
Επείγει να αποκατασταθεί η λειτουργία του θεάτρου και να επιστρέψει η εργασιακή ειρήνη. Το πολεμικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί πλήττει όχι μόνο τους εργαζόμενους στο ΚΘΒΕ, αλλά και το θεατρόφιλο κοινό,  την πόλη και την θεατρική Τέχνη συνολικά.
 
Τέλος δηλώνουμε ότι είμαστε σταθερά απέναντι, όπως αρμόζει σε ένα κόμμα της αριστεράς, σε κάθε είδους υπονόμευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Τσιρόγλου
Γιάννης Τσιρόγλου
Επικεφαλής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή