Τελευταίο 2ήμερο. ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ (ψήφοι σχόλια, σημαντικά νέα,πρωτιές, έως τώρα]

246 Views
Τελευταίο 2ήμερο. ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΙΣ  ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ (ψήφοι σχόλια, σημαντικά νέα,πρωτιές, έως τώρα] Τελευταίο 2ήμερο. ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ (ψήφοι σχόλια, σημαντικά νέα,πρωτιές, έως τώρα]

 Τελευταίο 2ήμερο. ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΙΣ  ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ (ψήφοι σχόλια, σημαντικά νέα, πρωτιές, έως τώρα]...

Αθρόα είναι η συμμετοχή του θεατρόφιλου (και όχι μόνο) κοινού στη μεγάλη ανοιχτή ψηφοφορία «ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Σεπτεμβρίου 2016 – Ιανουαρίου 2017». Η διαδικτυακή ψηφοφορία ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και έως τώρα 1000 και πλέον ψήφοι έχουν κατοχυρωθεί σε 77 παραστάσεις που διεκδικούν μια θέση στη τελική δεκάδα.
 
Οι πολλαπλές κοινοποιήσεις, υποδείξεις, δημόσιες προτάσεις θεατών σε προφίλ τους, θεατρικών ομάδων και παραγόντων του θεατρικού χώρου, αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά την υποστήριξη και καθιέρωση ενός θεατρικού βραβείου στη πόλη της Θεσσαλονίκης. Το Kulturosupa.gr το έκανε πράξη σε δυο προηγούμενες λαμπρές βραδιές, το ίδιο ευελπιστεί και στη φετινή διοργάνωση των 7ων Θεατρικών Κουλτουροβραβείων.
 
Από το πρώτο 3ήμερο της ψηφοφορίας, ανατροπές και πολλές εκπλήξεις στην έως τώρα κατάταξη των παραστάσεων, φέρνουν το «ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ» στην κορυφή των προτιμήσεων. Μια καθαρά ντόπια παραγωγή δια χειρός Αχιλλέα Ψαλτόπουλου και θεάτρου Αναζήτησης που παρουσιάστηκε μέχρι πρόσφατα μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Αθήναιον. Το εμβληματικό «ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ» του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου για το ΚΘΒΕ ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Μια παράσταση που αγαπήθηκε κυριολεκτικά από την πρώτη στιγμή και είναι πραγματικά φαινόμενο να συνεχίζει ακάθεκτο έως το Πάσχα με γεμάτη την αίθουσα Σωκράτης Καραντινός στη Μονή Λαζαριστών.
 
Οι εκπλήξεις όμως ξεκινούν από τη τρίτη και τέταρτη θέση όπου τόσο «ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΚΑΡΛΑ ΔΕΜΒΡΙΕΝΤΕΣ» των Μυλωνά & Ροβέρτου που σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε σε αυτήν ο Βαγγέλης Ηλιάδης  στο Ταξίδι Ονείρου, όσο και η γλυκόπικρη «ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» των Ειρήνη Πατσούρου & Αχιλλέα Ψαλτόπουλου στο μικρό Αθήναιον. Δυο παραστάσεις που γενικώς άρεσαν και ευτυχώς δεν πέρασαν απαρατήρητες, η δε πρώτη παρουσιάστηκε ανανεωμένη σκηνοθετικά και ερμηνευτικά καθώς πρόκειται για μια παραγωγή που πρωτοείδε το κοινό πριν τρία χρόνια. Ψαλτόπουλος και Ηλιάδης είναι ένα δίδυμο που βλέπουν δυο παραγωγές τους να φιγουράρουν στη δεκάδα, συμπεριλαμβανομένου και του «ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΟΦ»  στην 8η θέση.  Σφήνα όμως στην (6η θέση) η «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» του Αύγουστου Κορτώ, που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης με μια συγκλονιστική ερμηνεία από την Λένα Παπαληγούρα.
Κλασσικά στις προτιμήσεις του κοινού τα τελευταία χρόνια το θέατρο Αρατος με τις ποιοτικές παραστάσεις του. Ο παλιάς γνώριμος, Άνθιμος Κατιρτζόγλου με τους «ΝΕΥΡΙΚΟΥΣ ΕΡΑΣΤΕΣ 2 ½» (5ηθέση) και ο πολυβραβευμένος Βασίλης Τσικάρας με το «ΕΧΩ ΘΕΜΑ» (7η θέση) που συνέγραψε με την Χριστίνα Λιόλιου. 
 
Λίγο πριν κλείσει η 10άδα, βρίσκουμε την «ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ» της Mιμής Ντενίση στην 9η θέση και την καθηλωτική (όπως λένε, διότι δεν βρίσκουμε ακόμα ελεύθερες θέσεις) «OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ» σκηνοθετημένη από τον Γιάννη Παρασκευόπουλο στο 10 το καλό!!!
 
Όλα αυτά βέβαια μέχρι στιγμής. Η ψηφοφορία είναι ανοιχτή για ένα τελευταίο 48ωρο, σήμερα Σάββατο 18 και αύριο Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, οπότε τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί.

Λίγες διευκρινήσεις:

Γιατί «κόβουμε» τη θεατρική σεζόν σε δυο μέρη; Για να υπενθυμίσουμε στο θεατρόφιλο κοινό πρόσφατες παραγωγές (Σεπ-Ιαν), να μην συρρικνωθούν όλες οι παραστάσεις, κοντά στις 150, στο τέλος της θεατρικής σεζόν και από φέτος δυνατότητα να επιλέξετε, έως 5 επιλογές τις αγαπημένες σας παραστάσεις.
 
Η δεύτερη μεγάλη ανοιχτή ψηφοφορία θα διεξαχθεί τέλος Μαΐου που θα αφορά παραστάσεις Φεβρουαρίου – Μαΐου. Και τρίτη τελευταία και φαρμακερή, πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουνίου, όπου το θεατρόφιλο κοινό θα ψηφίσει τους τελικούς νικητές για τα 3 βραβεία κοινού. Προηγουμένως όμως, θα έχει ανακοινωθεί η τελική 10αδα παραστάσεων που κατάφεραν να συγκεντρώσουν την προτίμηση του κοινού, μαζί με τις υποψηφιότητες της Κριτικής Επιτροπής.
 
Υπενθυμίζουμε πως και στις 3 ψηφοφορίες δεν εμπλέκεται το Kulturosupa.gr, ούτε Κριτική Επιτροπή, ούτε κανένας άλλος. MONO TO KOINO
 
Η καταμέτρηση γίνεται ως εξής: Ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω Facebook, e-mail και πραγματικών ψηφοδελτίων σε θεατρικές κάλπες. Τις προσθέτουμε  βγάζοντας την τελική λίστα 10 υποψήφιων παραστάσεων και στη συνέχεια τους 3 μεγάλους νικητές των βραβεία κοινού. Όλη η εξέλιξη και παρακολούθηση των ψηφοφοριών γίνεται υπό την επίβλεψη Δικηγόρου.

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ  

Τα 3 βραβεία κοινού θα συνοδεύουν για πρώτη φορά μαζί με τα έπαθλα, μεγάλα δώρα.

ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ

Η τελετή απονομής των 7ων Θεατρικών Κουλτουροβραβείων θα πραγματοποιηθεί μέσα Ιουνίου 2017.
 
Αλλά τώρα ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΙΣ 5 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Σεπτεμβρίου 2016 – Ιανουάριου 2017 για τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ - 7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης 2017.

ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Τα Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης προκηρύσσουν την πρώτη μεγάλη ηλεκτρονική ψηφοφορία κοινού για τα 3 ΜΕΓΑΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ που θα διεκδικήσουν μια θέση στις υποψηφιότητες των 7ων θεατρικών Κουλτουροβραβείων Θεσσαλονίκης 2017
------
Η μεγάλη ανοιχτή ψηφοφορία δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους θεατρόφιλους να διαμορφώσουν με την δική του ψήφο τα 3 ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ χωρίς καμία εμπλοκή παραγόντων και επιτροπής σε μια μεγάλη γιορτή για το θέατρο που θα διεξαχθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως λαμπρά βιώσαμε τις δυο προηγούμενες χρονιές.  
------
Από ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΨΗΦΙΖΕΤΕ στο Facebook ή μέσω e-mail τις 5 [ΠΕΝΤΕ] ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ που είδατε το πρώτο 5μηνο της θεατρικής χειμερινής σεζόν 2016/17: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016  & ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ  2017.
ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ:
2 απλοί τρόποι συμμετοχής στη ψηφοφορία:

ΜΕΣΩ FACEBOOK:

Α. Μπαίνετε στη σελίδα της ψηφοφορίας στο Facebook [κλικ ΕΔΩ] ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ OΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ που παρουσιάστηκαν το συγκεκριμένο διάστημα και ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ από το σύνολο ΤΣΕΚΑΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στο ΛΕΥΚΟ ΚΟΥΤΑΚΙ, έως 5 παραστάσεις της αρεσκείας σας,  [ΞΕΤΣΕΚΑΡΕΤΕ αν κάνατε λάθος επιλογή παράστασης, και ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ εκ νέου].

ή ΜΕΣΩ E-MAIL:

Β. Στέλεντε e-mail στο Kulturosupasite@yahoo.gr, σημειώνοντας σε τίτλους, έως 5 παραστάσεις, θέμα «ΒΡΑΒΕΙΑ» και το ονοματεπώνυμό σας
------

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΜΙΑ και ΜΟΝΟ φορά τις 5 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ. Πολλαπλοί ψήφοι AKΥΡΩΝΟΥΝ τη συμμετοχή σας στον ψηφοφορία και τις επιλογές σας συνολικά.

------
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ:
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ  - ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
------
Για να συμμετάσχει μια παράσταση στην ψηφοφορία των 7ων Θ.Κ.Θ. οφείλει να έχει δώσει έστω μια κανονική παράσταση για θεατές την τρέχουσα σεζόν και να μην είναι επανάληψη. 
-----
Όσοι συμμετέχουν με την ψήφο τους στην ψηφοφορία θα διεκδικήσουν 50 ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ, οι οποίες θα κληρωθούν αυτόματα για θεατρικές και μουσικές παραστάσεις της επόμενης εβδομάδας. 
------
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ την ανοιχτή ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ να ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ την ΘΕΑΤΡΙΚΗ σας ΟΜΑΔΑ και την ΘΕΑΤΡΙΚΗ σας ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ σε φίλους και θαυμαστές σας.
------
ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ στους ΦΙΛΟΥΣ σας την ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ σας ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ με κοινοποιήσεις στα προφίλ σας.
------
ΜΟΝΟ Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, αναδεικνύει καθαρή ΝΙΚΗ του ΒΡΑΒΕΙΟΥ.
------
2η ψηφοφορία: Τέλη Μαΐου που αφορά τους μήνες: Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος και Μάιος.
------
3η και τελευταία ψηφοφορία: Αρχές Ιουνίου που θα αφορά την ΤΕΛΙΚΗ ΛΙΣΤΑ όσων παραστάσεων υπερψηφίστηκαν στις 3 προηγούμενες ψηφοφορίες.
------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ τελικής 10άδας υποψηφίων παραστάσεων ΒΡΑΒΕIΩΝ ΚΟΙΝΟΥ, καθώς και ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, πρώτο 15νθήμερο Ιουνίου. 
------
Τελετή απονομής 7α θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης σεζόν 2016/17, μέσα Ιουνίου 2017.
------
Από το σύνολο των 2 ψηφοφοριών και ψηφοδελτίων καταρτίζεται η τελική 10άδα για τα 3 βραβεία κοινού. Στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία το κοινό από την τελική λίστα, ψηφίζει τους 3 νικητές. 
------
Ο μαραθώνιος ψηφοφοριών για τα 7α θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης μόλις ξεκίνησε. Μείνετε συντονισμένοι, συχνές αναφορές στο 
www.kulturosupa.gr
-----
ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016/17. ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΔΩ
------
Θ.Κ.Θ. = FACEBOOK PAGES ΕΔΩ

------
ΘΚΘ: ΣΕΛΙΔΑ KULTUROSUPA.GR - ΙΣΤΟΡΙΚΟ - ΠΑΛΙΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΟΚ ΕΔΩ:

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Τσιρόγλου
Γιάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
54α Δημήτρια 2019 - Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.
54α Δημήτρια 2019 - Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.
με 0 Σχόλια 2107 Views

 Τα 54α Δημήτρια καλωσορίζει και φέτος το Φθινόπωρο η Θεσσαλονίκη, από το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων εικαστικών, χορό, θέατρο, εκθέσεις, συνέδρια, μουσική, peformances και άλλες παράλληλες δράσεις, σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή