To Ψέμα: Μια θεατρική συνταγή πολυπαιγμένη και επίπεδη… Είδαμε & Σχολιάζουμε.

96 Views
To Ψέμα: Μια θεατρική συνταγή πολυπαιγμένη και επίπεδη… Είδαμε & Σχολιάζουμε. To Ψέμα: Μια θεατρική συνταγή πολυπαιγμένη και επίπεδη… Είδαμε & Σχολιάζουμε.

 To Ψέμα: Μια θεατρική συνταγή πολυπαιγμένη και επίπεδη… Είδαμε & Σχολιάζουμε.

Η παράσταση “Το Ψέμα” ξεκίνησε το χειμώνα από την Αθήνα και το θέατρο Μικρό Παλλάς και συνεχίζει τη πορεία της σε μια καλοκαιρινή περιοδεία, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Θοδωρή Αθερίδη και μια τετράδα γνωστών ηθοποιών, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
 
Tο δελτίο Τύπου αναφέρει: Μια βραδιά για δύο φιλικά ζευγάρια που πορεύονται χρόνια μαζί. Το ένα ζευγάρι, η Άλις και ο Πωλ.Το άλλο ζευγάρι, ο Μισέλ και η Λωράνς. Η Άλις έχει δει στο δρόμο τον Μισέλ να φιλιέται με μια άγνωστη γυναίκα. Θα το πει στη Λωράνς; Πώς θα κυλήσει η βραδιά; Μια κωμωδία για όλους όσους ζητάνε να μάθουν την αλήθεια, ενώ θα προτιμούσαν ένα ψέμα. Είναι πολύ δύσκολο να λες την αλήθεια, όταν αλήθεια και ψέμα γίνονται ένα! 
 
(-) Tι παρακολουθήσαμε; Δυστυχώς μία από τα ίδια! Μια παράσταση προβλεπόμενη, επαναλαμβανόμενη, το κλασικό μοτίβο αλήθειας-ψέματος και μια αναμενόμενη θεατρική κατάληξη.
 
Στη σκηνοθεσία του έργου ο Θοδωρής Αθερίδης που φέτος έκανε μια πανομοιότυπη προσπάθεια κινηματογραφικά αλλά και θεατρικά. Η παράσταση κινείται στο ίδιο θεματικό μοτίβο με τη ταινία που παρουσίασε, μόνο που η κινηματογραφική του απόπειρα ήταν ανώτερη καλλιτεχνικά καθώς ήταν πιο “δεμένη” και πολυδιάστατη. Κατά τ΄άλλα η σκηνοθετική του επιμέλεια διαφάνηκε απλοϊκή και διεκπεραιωτική με κάποια “ανώριμα” σκηνοθετικά στοιχεία όπως κάποιες φωτογραφίες μέσω κινητού και κάποιοι αστεϊσμοί χαμηλής ποιότητας. Η όλη σκηνοθεσία του έργου εξελίχθηκε στη βεράντα ενός διαμερίσματος, άνευ σχολιασμού από ένα όνομα (Αθανασία Σμαραγδή) όπου έχει παραδώσει εξαιρετικές δουλειές ενίοτε.
 
(+) Ερμηνευτικά όμως το έργο υπήρξε αξιοπρεπέστατο. Η Σμαράγδα Καρύδη και ο Θοδωρής Αθερίδης στις γνωστές τους ερμηνευτικές θέσεις με καλές επιδόσεις, σχηματίζοντας ένα καλλιτεχνικό ζευγάρι που διαθέτει θεατρική χημεία. Από την άλλη η παρουσία των Κωνσταντίνου Κάππα και Μυρτώς Αλικάκη, περιορισμένη ιδιαίτερα καθώς η δεύτερη πρωταγωνίστρια καταλαμβάνει χώρο λίγων λεπτών πάνω στην σκηνή. Φυσικά το ταλέντο τους αναμφισβήτητο αλλά η μικρή χρονικά παρουσία τους ,μέσα στην διάρκεια του έργου, δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να το χαρούμε.
 
Εν κατακλείδι,
Μια άγευστη, άοσμη θεατρική κομεντί που θα μπορούσες να τη χαζέψεις ανάλαφρα στη τηλεόραση του σπιτιού σου αλλά όχι σαν θεατρική παράσταση όπου υπήρξε ως επί το πλείστον αδιάφορη. Μια αρκετά επιφανειακή προσέγγιση με μία άνευρη σκηνοθεσία και μια υποτονική ροή…
 
«Αν θες να πεις στους ανθρώπους την αλήθεια, κάν’ τους να γελάσουν, αλλιώς θα σε σκοτώσουν» Oscar Wilde


Βαθμολογία:

5/10
 
Πληροφορίες για τη παράσταση ΕΔΩ – Πρόγραμμα Περιοδείας ΕΔΩ
 [
Δείτε & αυτά:

-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2017. [Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος & Σεπτέμβρης] Θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ και άλλα πολλά. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΔΩ
-Θέατρο Δάσους & Θέατρο Γης 2017: Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες -ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές θεατρικές περιοδείες 2017 - ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές Συναυλίες 2017 -ΕΔΩ
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα παραστάσεων -ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ - ΕΔΩ
-Σινεμά με Θέα 2017 στο Μέγαρο Μουσικής: Πρόγραμμα προβολών – Ταινιών -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ θεατρικές παραστάσεις & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ μουσικές συναυλίες & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
-Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2017 -ΕΔΩ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Νάντια Νικολού
Νάντια Νικολού

Γραψε το σχολιο σου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή