Οι πρωτοεμφανιζόμενες υποψήφιες ομάδες στα 10 ΘΒΘ μιλούν στην «Κ» - Ας τις γνωρίσουμε καλύτερα.

6355 Views
Οι πρωτοεμφανιζόμενες υποψήφιες ομάδες στα 10 ΘΒΘ μιλούν στην «Κ» - Ας τις γνωρίσουμε καλύτερα. Οι πρωτοεμφανιζόμενες υποψήφιες ομάδες στα 10 ΘΒΘ μιλούν στην «Κ» - Ας τις γνωρίσουμε καλύτερα.

 

 

 
Δείτε οnline τα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης
- 2.6.2020 στις 21:00 ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 
Στα πλαίσια προώθησης και προβολής των φετινών υποψηφίων των 10ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης, η Κουλτουρόσουπα απευθύνθηκε στο πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο θεατρικό δυναμικό, στο «αύριο» του θεάτρου μας.
 
Στα πρόσωπα αυτά, που μέσω του καλλιτεχνικού τους έργου την περασμένη χρονιά πρωτο συστάθηκαν στο θεατρόφιλο κοινό εντυπωσίασαν και φυσικά ξεχώρισαν φτάνοντας μέχρι την 5άδα των προτεινόμενων για το Βραβείο Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Ομάδας της Χρονιάς 2020
 
Αλλά θελήσαμε και να τους γνωρίσουμε καλύτερα θέτοντας μια τριπλή ερώτηση σε συσκευασία μιας… «Αναφερθείτε στα χαρακτηριστικά της ομάδας σας, στη συγκεκριμένη παράσταση που προτείνεστε αλλά και για την υποψηφιότητα που έχετε στα 10 Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2020»».
 
Σημειώστε τέλος, πως οι συγκεκριμένες παρουσιάσεις δεν παρεμβαίνουν στην κρίση Επιτροπής και Κοινού καθώς την περασμένη εβδομάδα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ψηφοφορίες: Τουτέστιν η Οργανωτική Επιτροπή των ΘΒΘ ξέρει τους Νικητές.
 
 
 
 
Dot Theater, «100».
Για την ομάδα:
Η Dot Theater δημιουργήθηκε το 2019 και αποτελεί ένα ποικιλόμορφο κράμα ανθρώπων που ήρθαν κοντά, δέθηκαν και δημιουργούν ορμώμενοι απ’την κοινή αγάπη τους για το θέατρο και την καλλιτεχνική έκφραση. Οι κύριοι άξονες της δουλειάς μας είναι η ελευθερία στην εξερεύνηση και χρήση διαφόρων εκφραστικών μέσων και η πεποίθηση πως κάθε δημιουργία μας πρέπει να είναι μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εμπειρία για το θεατή, με τον οποίο θέλουμε να είμαστε σε συνεχή επαφή.
 
Για την παράσταση που είναι υποψήφιοι;
Το «100», μια «φιλοσοφική πραγματεία», ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα. Ακολουθεί την πορεία τεσσάρων ανθρώπων στο επέκεινα και την προσπάθειά τους να απαντήσουν στο ερώτημα: «Αν έπρεπε να διαλέξεις μια ανάμνηση από τη ζωή σου που θα ζούσες και θα ξαναζούσες στην αιωνιότητα, ποια θα ήταν αυτή»;
 
Στην παράσταση αυτή προσπαθήσαμε να εξερευνήσουμε τη «μαγεία του θεάτρου» και να άρουμε τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη σκηνική σύμβαση. Έτσι, οπλισμένοι μόνο με 5 σώματα,4 κύβους, 5 ξύλα μπαμπού και ιδιαίτερους φωτισμούς και ρεαλιστικά ηχοτοπία, αναβιώσαμε τις αναμνήσεις των ηρώων και ταξιδέψαμε σε μια σειρά από ετερόκλητους προορισμούς: απ’το πολισύχναστο λονδρέζικο μετρό σε ένα ήρεμο εξοχικό και από αγώνες motocross σε ένα απομακρυσμένο αφρικανικό χωριό. Όλα αυτά ενώ προσπαθούσαμε να βρούμε μαζί με τον θεατή, τι είναι αυτό που θα διαλέγαμε ως την ύστατη στιγμή της ζωή μας.
 .
.
Για την υποψηφιότητα στα 10α ΘΒΘ:
Οι 2 υποψηφιότητές μας στα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης  (+ Βραβείο Κοινού), αποτελούν μια ιδιαίτερη τιμή για την ομάδα μας. Η αναγνώριση από έναν τόσο σημαντικό καλλιτεχνικό θεσμό της πόλης, μας  γεμίζει χαρά και μας ωθεί να συνεχίσουμε να εξερευνούμε και να δημιουργούμε, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που περνάμε.
 
Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Alte Fablon (παραγωγή) και τον Απόστολο Λιάπη(επικοινωνία), τον Αδριανό Φριλίγγο (φωτισμοί) και τον Σωτήρη Γιαννακίρη (χειρισμός ήχου) για την πολύτιμη συμβολή τους.Τέλος, θέλουμε να ανανεώσουμε το σκηνικό ραντεβού μας τη νέα σεζόν κοινού θέλοντος και κορονοϊου επιτρέποντος.
 
 
.
Tribe, «Ο Κύκλος του Έρωτα».  
Για την ομάδα:
Η Tribe δημιουργήθηκε το 2018 από μια μια ομάδα νέων που με όπλο τους την αγάπη για το θέατρο και κινητήριο δύναμη την άριστη συνεργασία τους αποφάσισαν να εξερευνήσουν με επαγγελματισμό και όρεξη για δουλειά τον καλλιτεχνικό κόσμο της Θεσσαλονίκης και να διαμορφώσουν τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα.
 
Για την παράσταση που είναι υποψήφιοι;
Μέσα από την παράσταση "Ο Κύκλος του Έρωτα" προσπαθήσαμε να καταστήσουμε το κοινό συμμέτοχο στο ερωτικό παιχνίδι παρέχοντας του μια κρυφή, σχεδόν ηδονοβλεπτική ματιά. Τα διάφορα ζευγάρια που ανέβαιναν στην σκηνή, χρησιμοποιούσαν τα σώματά τους για να δείξουν τις ειλικρινείς τους προθέσεις και τον λόγο, έναν λόγο μάλλον ελλειπτικό, ως προκάλυμμα.
 .
.
Στόχος τόσο της σκηνοθέτιδας Δέσποινας Χατζηεμμανουήλ, όσο και των ηθοποιών (με σειρά εμφάνισης: Μυρσίνη Ανδρεάδου, Χάρης Θώμος, Γεωργία Χαρίτογλου, Αδριανός Φριλίγγος, Νίκη Χριστοπούλου, Αριάδνη Αλεξίου) ήταν η εστίαση στις σχέσεις μεταξύ των δρόντων προσώπων, έτσι ώστε η παράσταση να προκύπτει κάθε φορά εκ νέου, ως εξέλιξη του θεατρικού παιχνιδιού.
 
Το σκηνικό απαρτίζονταν μόνο από μαξιλάρια καθώς και από ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα, δίνοντας της αίσθηση ενός "ατελείωτου" κρεβατιού και τονίζοντας το άχωρο και άχρονο της συνθήκης. Το art direction της Marina Rebekka ήρθε να τονίσει τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα της παράστασης, βάζοντας τους πρωταγωνιστές στην αφίσα με λευκά T-Shirt να καταβροχθίζουν ζουμερά φρούτα.
 
Για την υποψηφιότητα στα 10α ΘΒΘ:
Η υποψηφιότητα μας στα 10α θεατρικά βραβεία ως καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα μας τιμά ιδιαίτερα.
 
Ευχαριστούμε την Κουλτουρόσουπα για την ευκαιρία και φυσικά ευχαριστούμε το κοινό μας για την στήριξή του, τόσο με την μαζικότατη έλευση του στις παραστάσεις, όσο και με την ψήφο του, που μας ανέδειξε στην δεκάδα των καλύτερων παραστάσεων του περασμένου εξαμήνου.
 
Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τους Γιώργο Σουμελίδη (μουσική), Κωνσταντίνα Αραμπατζή (μαλλιά μακιγιάζ), Λήδα Καραδέδου Ισουά (υπεύθυνη φροντιστηρίου), τον πολυχώρο Grey studio και το θέατρο Σοφούλη.
 
 
 
Εταιρεία Θεάτρου Monks, «Ωραίος & Sexy!».    
Για την ομάδα:
Είμαστε η Εταιρεία θεάτρου Monks που αποτελείται από τελειόφοιτους του τμήματος θεάτρου  του Α.Π.Θ.
 
Έξι άνθρωποι που, όσο έχουν τη δυνατότητα, θέλουν να μπορούν να λένε ιστορίες και να φέρουν τους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης στις αίθουσες του θεάτρου.
 .
.
Φωτο: Χρήστος Κυριαζίδης 

Για την παράσταση που είναι υποψήφιοι;
Η παράσταση «Ωραίος & Sexy» ήταν μια εργασία που χάρις στην αρωγή πολλών έφτασε μέχρι το θέατρο Τ.
 
Ο «Ωραίος & Sexy» ήταν η προσπάθεια μας να μιλήσουμε εκ μέρους του κάθε θεατή, γιατί ποιος δεν έχει βιώσει μια ερωτική απογοήτευση και μετά  από ένα χρόνο ποιός δε γέλασε με αυτή; 
 
Για την υποψηφιότητα στα 10α ΘΒΘ:
Για μας αυτή η υποψηφιότητα στα 10α Θεατρικά  Βραβεία Θεσσαλονίκης 2020 αποτελεί μια ώθηση για να συνεχίσουμε γιατί αυτό σημαίνει πως κάποιοι άκουσαν την ιστορία μας.
  
 
 
Experimento, «Lemon».

Για την ομάδα και την παράσταση που είναι υποψήφιοι:
Ξεκινάς χωρίς τίποτα. Έχοντας μία ιδέα. Και ψυχική δύναμη. Για να αρθρώσεις κάτι που εκκινεί από τη σκηνή και επεκτείνεται εκτός αυτής, στην κοινωνία. Το όραμα των Experimento:  «Θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές»
 
Η δημιουργία μίας μικρής δομής που σιγά-σιγά, με υπομονή και την απαραίτητη αφοσίωση που απαιτούν τέτοια εγχειρήματα μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε έναν εναλλακτικό δρόμο.
Ξεκινήσαμε στις αρχές του 2018 το ταξίδι μας.
 
Με site-specific παραστάσεις πότε στη στεριά, πότε στη θάλασσα και πότε κάπου ανάμεσα.  Σε μη θεατρικούς χώρους (εν πλω, σε καρνάγιο, σε κτήμα λεμονιών, στο ιστορικό Μπάγκειον της πλατείας Ομονοίας).  Σε αμιγώς θεατρικές σκηνές όπως το θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη όπου παίξαμε τον Φεβρουάριο του 2020.
 
Με παραστάσεις όπου οι θεατές ενεργοποιούν τις αισθήσεις τους αφήνοντας τα κινητά τους εκτός της θεατρικής αίθουσας (#theatroxwriskinito).
 
Με φίλους μουσικούς να επιβιβάζονται στο Βιρτζίνιαν μετά το τέλος της παράστασης για να μας ταξιδέψουν στα μέρη όπου ο 1900 δεν κατέβηκε ποτέ.
 
Εγκαταλείποντας λεμόνια που φέρουν φράσεις του έργου στους δρόμους πέριξ των χώρων όπου παρουσιάζαμε την παράσταση. Γιατί θέλαμε να επικοινωνήσουμε το έργο με το ίδιο το έργο.
Χωρίς πληρωμένη διαφήμιση. Από θέση πολιτική απέναντι στα πράγματα.
Όλα τα παραπάνω συμπυκνώνονται στον τίτλο: Lemon των Experimento.
 .
.
Μια ανεξάρτητη καλλιτεχνική παραγωγή. Ένα δέντρο με ανομοιογενείς καρπούς αποτέλεσμα διαρκούς καλλιέργειας και έρευνας πάνω σε αυτό που αγαπάμε: την τέχνη μας.
Και είναι και τόσα άλλα που θα παραμείνουν άρρητα. Φυλαγμένα στη μνήμη των συντελεστών και των θεατών αυτού του ταξιδιού.
 
Η ιστορική συγκυρία του κορονοϊού έχει θέσει τα πάντα σε άρση. Ένα παγωμένο στιγμιότυπο όπου οι πρωταγωνιστές του προσπαθούν να απεγκλωβιστούν. Να κινηθούν ξανά. Σιγά-σιγά.
 
Στη διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας, η σιωπή είναι πολύτιμη. Γιατί από τη σιωπή θα αναδυθεί ξανά ο ήχος της ανθρώπινης ύπαρξης. Της δράσης ως αντίδραση. Μίας θεατρικής πράξης που δεν μπορεί να υπάρξει μέσα σε οπτικές ίνες και καλώδια. Γιατί «θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές».
Για την ομάδα Experimento,
Μελαχρινός Βελέντζας
 
 
 
-Επικοινωνήσαμε μέσω προσωπικού λογαριασμού του κ Γιάννη Μαστρογεωργίου (Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Μακεδονίας Θράκης, «Μ&Μ»), χωρίς να λάβουμε καμιά απάντηση.

.

Τα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2020, [Βραβεία Κριτικής Επιτροπής και Κοινού], θα ανακοινωθούν διαδικτυακά τη Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 και ώρα 21.00 μέσω Kulturosupa.grYouTube και Facebook

.
Δείτε & αυτά:
-10 ΘΒΘ 2020: Αφίσα, συντελεστές, υποστηρικτές, κλικ εδώ
-10α ΘΒΘ 2020:  Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας απονέμει τα κορυφαία βραβεία, κλικ εδώ 
-10α ΘΒΘ 2020:Αυτά είναι τα Νέα Πρόσωπα των 10ων ΘΒΘ 2020 - Οι υποψήφιοι μιλούν στην "Κ", κλικ εδώ
-10α ΘΒΘ 2020: Τα ΘΒΘ στηρίζουν τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» φορώντας τις θαυμάσιες μάσκες τους, κλικ εδώ
-10α ΘΒΘ 2020: Ας γνωρίσουμε καλύτερα τις πρωτοεμφανιζόμενες υποψήφιες ομάδες, κλικ εδώ
-10αΘΒΘ 2020: Ο Σπύρος Σαραφιανός και η Ελένη Σκάρπου παρουσιάζουν τη σεμνή Τελετή Απονομής  από το Βασιλικό Θέατρο, κλικ εδώ
-10α ΘΒΘ 2020: Υποψηφιότητες Κριτικής Επιτροπής & Κοινού, κλικ εδώ
-10α ΘΒΘ 2020: Ακυρώνεται η Τελετή Απονομής - Ψηφιακά θα απονεμηθούν τα φετινά Βραβεία (Δ.Τ), κλικ εδώ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Οι πιο δυνατές» Ά. Αδριανού Β. Παναγοπούλου Κ. Μπιλάλη online streaming
«Οι πιο δυνατές» Ά. Αδριανού Β. Παναγοπούλου Κ. Μπιλάλη online streaming
με 0 Σχόλια 645 Views

 Ένας από τους πιο "δυνατούς" μονολόγους του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, μεταμορφώνεται σε ένα θεατρικό "παιχνίδι για δύο" μέσα από μια αιρετική διασκευή που φωτίζει το θέμα της απιστίας

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή