Θεατρικές ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΜΑΙΟΥ 2014 στη Θεσσαλονίκη. Για να σημειώσετε στην ατζέντα σας. Δείτε τι έρχεται…

414 Views
Θεατρικές ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΜΑΙΟΥ 2014 στη Θεσσαλονίκη. Για να σημειώσετε στην ατζέντα σας. Δείτε τι έρχεται… Θεατρικές ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΜΑΙΟΥ 2014 στη Θεσσαλονίκη. Για να σημειώσετε στην ατζέντα σας. Δείτε τι έρχεται…

Θεατρικές ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΜΑΙΟΥ 2014 στη Θεσσαλονίκη.
Για να σημειώσετε στην ατζέντα σας.
Από τα μέχρι στιγμής επίσημα ανακοινωθέντα… λογική θεωρείται η θεατρική ξηρασία του Μαΐου, μετά το Πάσχα και γενικότερα από ένα χειμώνα αλλεπάλληλων παραστάσεων. Η καθιερωμένη μηνιαία στήλη με τις πρεμιέρες του μήνα είναι εδώ για να τσεκάρετε τι έρχεται, που να πάτε και τι να δείτε πριν την καλοκαιρινή επέλαση η οποία προβλέπεται «τρεχάτε ποδαράκια μου»…
Δείτε
τι
έρχεται…
Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε κάνοντας κλικ –όπου υπάρχει- πάνω στον τίτλο της κάθε παράστασης
Πρεμιέρα 2 Μαΐου στο θέατροστο Θέατρο ΟΡΑ.
Στην παράσταση της ομάδας Passatempo, η ιστορία του Ρασκόνλικωφ εκτίθεται και ανασυντίθεται μέσα από μαρτυρικές καταθέσεις, μνήμες και αναπαραστάσεις γεγονότων, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουμε αν τελικά η μεγαλύτερη τιμωρία έρχεται από τους άλλους ή από μας τους ίδιους.
Διασκευή-σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή

Πρεμιέρα 3 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς στα πλαίσια των  «Θεατρικών Συναντήσεων» 2014.-& Κυριακή 4-
Ένα ταξίδι στον παλλόμενο κόσμο της Λούλας Αναγνωστάκη, με συναρπαστικά πρόσωπα γυναικών που ταλαντεύονται ανάμεσα στην παραίτηση και την ελπίδα. Σκηνοθετεί ο Σταμάτης Κραουνάκης ο οποίος συνοδεύει στο πιάνο την Ελένη Ουζουνίδου.

Πρεμιέρα 6 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς και στα πλαίσια των  «Θεατρικών Συναντήσεων» 2014.-& Τετάρτη 7-
Μια ψυχολογική κωμωδία θεάτρου μέσα στο θέατρο, βασισμένη στο παλιό (19ος αι.) ομότιτλο μυθιστόρημα του Ζάχερ-Μαζόχ (από όπου προήλθε και ο όρος μαζοχισμός). Η Βίκυ Παπαδοπούλου και ο Γιώργος Παπαγεωργίου στη μάχη των φύλων και των ρόλων.

Πρεμιέρα 7 Μαΐου στο θέατρο Αυλαία.
Η «σκοτεινή» κωμωδία εκτυλίσσεται μέσα στο δωμάτιο ενός φτηνού ξενοδοχείου και σε «πραγματικό» χρόνο 90 λεπτών. Ο Καρμάικλ, ένας ανάπηρος και συνεσταλμένος άνθρωπος, ψάχνει εδώ και 32 χρόνια ανάμεσα σε εμπόρους που διακινούν πτώματα, να βρει το κομμένο αριστερό χέρι του και μπλέκει με ένα ζευγάρι νεαρών απατεώνων και έναν ενοχλητικό ρεσεψιονίστα. Σκηνοθετεί ο Νίκος Χανιωτάκης και πρωταγωνιστουν, Τάκης Σπυριδάκης, Ντάνη Γιαννακοπούλου κ.α.

Πρεμιέρα 8 Μαΐου στο Σχήμα Εκτός Άξονα
Το Κομμάτι για 2 είναι  φτιαγμένο από και για έναν άντρα και μία γυναίκα ηθοποιό / για δύο ανθρώπους που ενώνονται / σαν κύκλοι που τέμνονται κι απ’ τα κομμάτια τους γεννιέται νέος ενδιάμεσος χώρος / για δύο ανθρώπους που οι πυρήνες τους συγκρούονται «τόσο ορμητικά και βίαια που στο τέλος συνενώνονται, δημιουργώντας σταδιακά, πυρήνες ενός άλλου στοιχείου, εκλύοντας ταυτόχρονα ενέργεια στο χώρο» .
Παίζουν: Χριστίνα Γυφτάκη / Δημήτρης Παπαδόπουλος
Διάρκεια παραστάσεων: 8-12 Μαΐου 2014

Πρεμιέρα 10 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς στα πλαίσια των  «Θεατρικών Συναντήσεων» 2014.-& Τετάρτη 11-
  Για πρώτη φορά μεταφέρεται στη σκηνή το πρώτο βιβλίο της Ζυράννας Ζατέλη, που αγαπήθηκε όσο λίγα λογοτεχνικά έργα και καθιέρωσε αμέσως τη συγγραφέα του. Ένα ποιητικό παραμύθι που μιλά με τρόπο υπαινικτικό, αλλά και ωμό, για τη γυναικεία σεξουαλικότητα, τις μύχιες σκέψεις, τις κρυφές επιθυμίες, τον φόβο και την έλξη του θανάτου, τη σύνδεση της καθημερινής πραγματικότητας με το μεταφυσικό, τη φαντασία και τη μαγεία.
Από τη θεατρική ομάδα Elephas Tiliensis, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου. Παίζουν: Ξένια Θεμελή, Σύρμω Κεκέ, Τατιάνα Άννα Πίττα.

Πρεμιέρα 16 Μαΐου στο θέατρο Σοφούλη.
Ελλάδα 2014. Η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Ο κακός ψεκάζει τους πάντες με μια φόρμουλα που αποβλακώνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει σωτηρία. Κάπου όμως, ανάμεσά σας, ζουν δύο σούπερ-ήρωες που ήρθαν για να σώσουν τον κόσμο. Ποτέ άλλοτε ένα πραξικόπημα δεν φάνταζε ως η μοναδική λύση.

Πρεμιέρα 16 Μαΐου στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής 2
Στις Δάφνες δεν σταθήκαμε στο πολιτικό εννοούμενο… Τόσα χρόνια μετά, το έργο παραμένει αρυτίδωτο, ακουμπώντας σχεδόν πανομοιότυπα στα “προκείμενα”. Εν τούτοις οι ήρωες, εκπροσωπώντας ίσως τα πιο ταπεινά μας ελατήρια, παραμένουν οξύμωρα αλώβητοι. Ίσως γιατί ο πολιτικός καμβάς αποτελεί αφορμή συνύπαρξης - κι όχι απαραίτητα συνδιαλλαγής…
Από την πρώτη Θεατρική Ομάδα “ Μετά τα Φυσικά του Φυσικού του Α.Π.Θ.

στο ΘΕΑΤΡΟ «ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ» Τετάρτη 21/5 έως Κυριακή 25/5
Το «ΜΗΔΕΝ» έρχεται με μια πρόταση που αντανακλά όχι τόσο την πραγματικότητα (η οποία είναι και οφείλει να παραμείνει άγνωστη) αλλά αυτό που λέμε…. «ΚΙ ΑΝ;»
Κι ΑΝ λοιπόν ο θάνατος δεν είναι το τέλος;

Απο την ομάδα : “arTις ει”.


Πρεμιέρα 22 Μαΐου στο Σχήμα Εκτός Άξονα
"Ποιος δεν έχει εισιτήριο;" Από την Θεατρική ομάδα "δυο trees"
Σενάριο & Σκηνοθεσία - Γιάννης Τσιαβός. Παίζουν - Αργυρή Κοζάρη, Φελίς Τόπη, Θοδωρής Προύσαλης, Γιάννης Διδασκάλου, Ιωάννα Σίσκου 

 «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ», από το ομότιτλο έργο του Heiner muller.
Πρεμιέρα 29 Μαΐου στο Σχήμα Εκτός Άξονα.
Πες μου τους νεκρούς και πες μου πόσος ο καιρός
Μετάφραση: Ελένη Βεροπούλου. Επιμέλεια παράστασης: S-Crew.
Ερμηνεύει: Αντώνης Φωτιάδης

Το σπίτι της Μπερνάρντα ‘Αλμπα του Φ. Γ. Λόρκα.

Πρεμιέρα  29 Μαϊου στο Μπενσουσάν Χαν.

Το Θέατρο του ‘Αλλοτε σε μια δύσκολη κοινωνική και πολιτική κατάσταση τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αποφάσισε να εργαστεί πάνω στο αριστούργημα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, <<Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα>>
Banner Θέατρο new

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Τσιρόγλου
Γιάννης Τσιρόγλου
Επικεφαλής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ο Νίκος Κουρής διαβάζει το πεζογράφημα Ιογενής πνευμονία του Ζήσιμου Λορεντζάτου
Ο Νίκος Κουρής διαβάζει το πεζογράφημα Ιογενής πνευμονία του Ζήσιμου Λορεντζάτου
με 0 Σχόλια 634 Views

 Την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 19.00 συνεχίζεται η διαδικτυακή ηχητική σειρά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) Αναγνώσεις με το πεζογράφημα Ιογενής πνευμονία του Ζήσιμου Λορεντζάτου.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή