Πληρότητα 100% σε θέατρα, κινηματογράφους, εστίαση από το Σάββατο

1027 Views
Πληρότητα 100% σε θέατρα, κινηματογράφους, εστίαση από το Σάββατο Πληρότητα 100% σε θέατρα, κινηματογράφους, εστίαση από το Σάββατο

 

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία καταργούνται οι περιορισμοί που αφορούσαν στην πληρότητα των εσωτερικών χώρων στην εστίαση, τα θέατρα και τους κινηματογράφους, επιστρέφοντας στα κανονικά πλαίσια του 100%.


Πρόσβαση στους συγκεκριμένους χώρους θα έχουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και το μέτρο αναμένεται να ισχύσει από αυτό το Σαββατοκύριακο και θα ενταχθεί στο πακέτο των "ελευθεριών" που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης.

Παράλληλα, ικανοποιείται ένα αίτημα των επιχειρηματιών που ζητούσαν την κατάργηση του μέτρου από τη στιγμή που οι χώροι ήταν αμιγώς μόνο για εμβολιασμένους. Αξίζει να σημειωθεί πως στην εστίαση δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός σε αντίθεση με το προσωπικό που θα ισχύουν όλα τα μέτρα προστασίας όπως η χρήση μάσκας.

Επίσης, στα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης που επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι στους εσωτερικούς χώρους θα μπορούν πελάτες να είναι και όρθιοι κάτι που μέχρι τώρα απαγορευόταν. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα συνεχίσουν να ισχύουν στους μεικτούς χώρους, όπου δηλαδή συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

Η επιστροφή στην κανονικότητα για τους πλήρως εμβολιασμένους είναι ουσιαστικά δοκιμαστική καθώς τα μέτρα "ελευθερίας" θα επαναξιολογηθούν σε 15 ημέρες και η συνέχιση τους θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και από τα στοιχεία που θα υπάρξουν.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Φιλοσοφούμε τη ζωή με τον «Μικρό αυτοκράτορα» του Γιώργου Α. Φυτιλή. Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε
Φιλοσοφούμε τη ζωή με τον «Μικρό αυτοκράτορα» του Γιώργου Α. Φυτιλή. Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 702 Views

Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται στο δρόμο, σαν πεταμένοι από την ίδια τη ζωή. Αναρωτήθηκες πώς βρέθηκαν εκεί;  Ο ήρωας του βιβλίου, ξέρει. Ας τον παρακολουθήσουμε, καθώς μας διηγείται την ιστορία της ζωής του. Διάβασε η Μαριάννα Μπουρουτζή και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή