Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού 2020 – Πρόγραμμα παραστάσεων – Περιοδείες.

15963 Views
Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού 2020 – Πρόγραμμα παραστάσεων – Περιοδείες. Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού 2020 – Πρόγραμμα παραστάσεων – Περιοδείες.

 

.

Αν δεν είχαμε ιούς και …καταποντισμούς…. η δημοσίευση αυτή, όπως ανελλιπώς γίνεται τα τελευταία 12 χρόνια, θα έβγαινε τέλη Μαΐου με αρχές Ιούνη...
.
Αλλά ακόμη και σήμερα, πολλές θεατρικές παραστάσεις βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα…
.
-Θα δοθούν παραστάσεις;
-Θα παίξουμε δεν θα παίξουμε αυτό το καλοκαίρι; 
-Ποιες πιάτσες (ανοιχτοί θεατρικοί χώροι) είναι προσβάσιμοι και βιώσιμοι; 
-Θα’ ρθουν θεατές να μας δουν;
-Θα τηρηθούν τα πρωτόκολλα;
.
Αμείλικτα ερωτήματα παιδεύουν τον θεατρικό κόσμο στην πιο βασανιστική και ψυχοφθόρα χρονιά των τελευταίων 100 χρόνων…
 
Μ' αυτά και μ' άλλα... ελάχιστες επιβεβαιωμένες ημερομηνίες αλλά και αναλυτικές πληροφορίες έχουν ανακοινωθεί, φωτογραφίες από τις παραστάσεις ακόμη δεν έχουν βγάλει οι θίασοι, μαζέψαμε ό,τι βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε ποιες παραστάσεις σκοπεύουν από το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούλη να περιοδεύουν το καλοκαίρι του 2020 σε επιλεγμένα θέατρα της Ελλάδας. 
 
Σημειώστε: η σελίδα αυτή ανανεώνεται συνεχώς με νέες παραστάσεις, φωτογραφικό υλικό και πρόγραμμα περιοδείας, όποτε έχουμε επίσημη ανακοίνωση.
 
Τι να ευχηθούμε; Το αυτονόητο!
.
Να΄χουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι με καλές παραστάσεις.


«Όρνιθες» του Αριστοφάνη.
Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης απηυδισμένοι από τη διαφθορά σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, στην οποία έχει περιέλθει η πόλη, φεύγουν για να βρουν τον Τηρέα, τώρα πια Έποπα, κάποτε άνθρωπο, τώρα πια τσαλαπετεινό, για να μάθουν από αυτόν και τα άλλα πουλιά -που πετούν ψηλά και ίσως γνωρίζουν- αν υπάρχει κάποιος τόπος ειρηνικός να πάνε να ζήσουν εκεί. Εκείνος δεν γνωρίζει, και τότε ο Πεισθέταιρος του προτείνει να ιδρύσουν από κοινού μια νέα Πολιτεία -μεταξύ ουρανού και γης- που θα εξουσιάζει ταυτόχρονα θεούς και ανθρώπους και όπου τα πουλιά θα έχουν τη θέση που τους αναλογεί. 
.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας.
Ερμηνεύουν: Χρήστος Στέργιογλου, Ταξιάρχης Χάνος, Γιώργος Κολοβός, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Θανάσης Ραφτόπουλος, 

-Πληροφορίες  για την παράστασηκλικ  εδώ
Θεσσαλονίκη: Θέατρο Δάσους 22, 23, 24 Ιουλίου.
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ  εδώ
.
-k-
.
«Γκόλφω» του Σπύρου Περεσιάδη.
Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Είναι η Γκόλφω μια ακόμη ιστορία έρωτα και προδοσίας ή μια διαχρονική αλήθεια που μαρτυρά ότι το τέλος της αγάπης σημαίνει θάνατο; Σε ένα ορεινό χωριό της ελληνικής υπαίθρου ξεκινά ένα βουκολικό παραμύθι, ένα «δράμα ειδυλλιακόν», μια ιστορία έρωτα, λαχτάρας για ζωή, για μοιρασιά, για ένωση. Η πλοκή του ξεδιπλώνεται με σύμμαχο τη φύση και ακροβατεί ανάμεσα σε ευχές και σε κατάρες, σε υποσχέσεις και προδοσίες, σε αποφάσεις της καρδιάς και σε άλλες πιο «μυαλωμένες».

Σκηνοθεσία: Χρήστος Παπαδημητρίου.
Ερμηνεύουν: Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Δημήτρης Μορφακίδης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Χρύσα Τουμανίδου, Θάνος Φερετζέλης. 

-Πληροφορίες  για την παράστασηκλικ  εδώ
-Θεσσαλονίκη: Θέατρο Μονή Λαζαριστών Παρασκευή 17 Ιουλίου.
.
-k-
.
«Τρωάδες» του Ευριπίδη.
Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΚΠΠΚ Μακεδονίας.
Με φόντο την κατεστραμμένη Τροία, οι γυναίκες Τρωαδίτισσες αναμένοντας την ανακοίνωση της τύχης τους, θρηνούν για την άλωση της πόλης. Ανάμεσά τους, παραδομένη στη μοίρα της, η γριά Εκάβη σέρνει το εξασθενημένο σώμα της, σηκώνοντας στις γέρικες πλάτες τα βάρη μιας ζωής από το ένδοξο παρελθόν στο τραγικό παρόν. Μέχρι το τέλος του έργου η μια συμφορά διαδέχεται την άλλη, με αποκορύφωμα τον θάνατο του εγγονού της, του Αστυάνακτα -τη μοναδική ελπίδα για την μελλοντική αναβίωση της Τροίας- τον οποίο οι Έλληνες αποφάσισαν να γκρεμίσουν από τα τείχη της πόλης. 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος.
Ερμηνεύουν: Γιώτα Φέστα, Χρήστος Διαμαντούδης, Ελένη Θυμιοπούλου, Μαρία Καραμήτρη, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Νίκος Μήλιας, Γιολάντα Μπαλαούρα, Ιωάννα Παγιατάκη, Χρίστος Στυλιανού, Βασίλης Τρυφουλτσάνης, Γιώτα Φέστα. 

-Πληροφορίες  για την παράστασηκλικ  εδώ
-Θεσσαλονίκη: Θέατρο Μονή Λαζαριστών...
.
-k-
.
«Πέρσες» του Αισχύλου.
Εθνικό Θέατρο.
Στα Σούσα, την πρωτεύουσα των Περσών, οι γέροντες που έχουν μείνει στα μετόπισθεν, πιστοί  φύλακες των λαμπρών ανακτόρων του Ξέρξη, ανησυχούν για το στρατό τους που έχει εκστρατεύσει εναντίον της Ελλάδας, καθώς κανένα νέο δεν έχει φτάσει για την έκβαση της πολεμικής επιχείρησης.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης.
Ερμηνεύουν: Βασίλης Αθανασόπουλος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Νίκος Καραθάνος, Λυδία Κονιόρδου, Κώστας Κουτσολέλος, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Λαέρτης Μαλκότσης, Αργύρης Ξάφης, Αργύρης Πανταζάρας, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιάννος Περλέγκας, Αλμπέρτο Φάις.
.
-Πληροφορίες  για την παράσταση, κλικ  εδώ
-Θεσσαλονίκη: Θέατρο Δάσους ... 
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ εδώ
.
-k-
.
«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη.
Εθνικό Θέατρο.
Είκοσι χρόνια μετά την έναρξη του πελοποννησιακού πολέμου, η Αθήνα και η Σπάρτη συνεχίζουν έναν πόλεμο που φαίνεται να μην έχει τέλος. Οι ανθρώπινες απώλειες και οι καταστροφές συνεχίζονται αμείωτες και από τις δύο πλευρές, ενώ κάθε προσπάθεια ειρήνης έχει αποτύχει. Η Αθηναία Λυσιστράτη όμως δεν απελπίζεται και προτείνει ένα ανορθόδοξο σχέδιο για την παύση των εχθροπραξιών.

Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.
Ερμηνεύουν: Βίκυ Σταυροπούλου, Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Βίκυ Βολιώτη, Στεφανία Γουλιώτη, Βαγγέλης Δαούσης, Δάφνη Δαυίδ, Στέλιος Ιακωβίδης, Γιάννης Κότσιφας, Νεφέλη Μαϊστράλη, Γιώργος Ματζιάρης, Ελπίδα Νικολάου, Αγορίτσα Οικονόμου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος,  Νίκος Ψαρράς.

-Πληροφορίες  για την παράσταση, κλικ εδώ
-Θεσσαλονίκη: Θέατρο Δάσους :..
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ  εδώ
.
-k-
.
«Βάκχες» του Ευριπίδη.
Ο θεός Διόνυσος φθάνει με ανθρώπινη μορφή στη Θήβα, πατρίδα της μητέρας του Σεμέλης, μαζί με τις Βάκχες που τον λατρεύουν για να επιβάλει τη λατρεία του. Ο εξάδελφός του Πενθέας, γιος της Αγαύης και ασκών την εξουσία στην πόλη, προσπαθεί να παρεμποδίσει τη νεόφερτη λατρεία, καταδιώκοντας τις μεταμορφωμένες από το θεό σε μαινάδες γυναίκες της Θήβας και συλλαμβάνοντας τον «μυστηριώδη ξένο» ως λάγνο διαφθορέα τους.
.
Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης.
Ερμηνεύουν: Γιώργος Κοψιδάς, Νίκος Καρδώνης, Δημήτρης Ήμελλος, Στάθης Κόικας, Κρις Ραντάνοφ, Χριστόδουλος Στυλιανού, Μανώλης Μαυροματάκης, Νίκη Σερέτη, Μυρτώ Αλικάκη, Μαρίζα Τσάρη, Γωγώ Καρτσάνα, Ηλέκτρα Σαρρή, Ξένια Ντάνια, Δέσποινα Μαρία Μαρτσέκη, Ρούλα Πατεράκη, Κώστας Λάσκος, Άρης Καλλέργης.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: Θέατρο...
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ  εδώ
.
-k-
.
«Οιδίποδας» του Σοφοκλή.
Τρεις αφηγητές ανασύρουν επί σκηνής την ιστορία του Οιδίποδα, του ανθρώπου που ήταν μοιραίο να φτάσει στην γνώση και σε όλη την οδύνη που αυτή επιφέρει. Σε ένα νεκρικό τοπίο, ένα τοπίο λοιμού, ο Οιδίπους- βασιλιάς της Θήβας , επιχειρεί να μάθει την αιτία της «αρρώστιας», την αιτία που όλος ο λαός του «νοσεί». Η διαδικασία αυτής της έρευνας οδηγεί στην επώδυνη απάντηση. Η αρρώστια είναι ο ίδιος.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς.
Ερμηνεύουν: Μιχάλης Σαράντης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης.

-Πληροφορίες  για την παράσταση,κλικ εδώ
Θεσσαλονίκη: Θέατρο Κήπου Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Αυγούστου
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ  εδώ
.
-k-
.
«ART» της Γιασμίνα Ρεζά.

Σκηνοθεσία:  Σταμάτης Φασουλής. 
Ερμηνεύουν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Θανάσης Τσαλνταμπάσης..

-Πληροφορίες  για την παράσταση, κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: Θέατρο...
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ  εδώ
.
-k-
.
«Αντιγόνη» του Σοφοκλή.
5η Εποχή Τέχνης.

Η Θήβα, όπου βασίλευε η γενιά των Λαβδακιδών, βρίσκεται σε κατάσταση δεινής πολιτικής κρίσης. Οι δυο γιοι του τελευταίου βασιλιά, του Οιδίποδα, που χάθηκε χτυπημένος από τη βαριά κατάρα που κατατρύχει τους Λαβδακίδες, συγκρούονται για τη διαδοχή. Και, ενώ ο Ετεοκλής μένεινα κυβερνά τη Θήβα, ο Πολυνείκης, εξόριστος, ξεσηκώνει στρατό από το Άργος για να επιτεθεί στην πόλη. Η επίθεση αποτυγχάνει, αλλά στη μάχη ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης αλληλοσκοτώνονται. Δεν απομένουν πλέον στη ζωή παρά οι δυο κόρες του Οιδίποδα, η Αντιγόνη και η Ισμήνη, τελευταίοι κρίκοι της αλυσίδας των Λαβδακιδών.

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης.
Ερμηνεύουν: Ιωάννα Παππά, Γιώργος Χρυσοστόμου,Λουκία Μιχαλοπούλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη  Δημήτρης Σαμόλης.

-Πληροφορίες  για την παράσταση, κλικ  εδώ
-Θεσσαλονίκη: Ανοιχτό Θέατρο Συκεών Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Ιουλίου.
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ εδώ
.
-k-
.
«Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ.
Ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν δύο επιζήσαντες μοναχικοί χαρακτήρες , συναντιούνται στο ίδιοσημείο για άλλη μια φορά. Μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο, μιλούν, αστειεύονται, παίζουν , σιωπούν και περιμένουν. Ο Γκοντό υποσχέθηκε πως θα ’ρθεί. Είναι ψευδαίσθηση; Θα κρατήσει την τπόσχεση του και θα δώσει τη λύση; Υπάρχει και δοκιμάζει την πίστη τους; Ή μήπως αδιαφορεί για αυτούς και τους έχει ξεχάσει;

Σκηνοθεσία:  Γιάννης Κακλέας.
Ερμηνεύουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Άρης Σερβετάλης, Ορφέας Αυγουστίδης.

-Πληροφορίες  για την παράσταση, κλικ  εδώ
Θεσσαλονίκη: Θέατρο...
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ  εδώ
.
-k-
.
«Καλιφόρνια Ντρίμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη. 
ΔηΠεΘε Ιωαννίνων.
Στη σημερινή καταναλωτική κοινωνία, που όλα θεωρούνται «καθοδηγούμενα» και «προκατασκευασμένα», τέσσερα νέα παιδιά (δύο αγόρια και δύο κορίτσια) κωμικά, αφασικά, απελπισμένα, χαμένα κάπου σε μια μετεφηβική ηλικία, ψάχνουν τρόπο να ξεφύγουν από τη σκληρή πραγματικότητα και να βρουν την δική τους «Ιθάκη»! Με αφορμή ένα έγγραφο της στρατολογίας που καλεί τα δύο αγόρια να παρουσιαστούν στο στρατό, αποφασίζουν να φύγουν εκτός Ελλάδος για να βιώσουν το δικό τους όνειρο ή …μια ακόμα αυταπάτη;

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Πλασκοβίτης - Χρήστος Χρήστου.

Ερμηνεύουν: Παπαδημητρίου Μιχάλης, Σταματοπούλου Δανάη, Τζελέπη Αναστασία, Χρήστου Χρήστος.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, κλικ  εδώ
Θεσσαλονίκη: Θέατρο...
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ  εδώ
 .
-k-
.
«Αχ Έρωτα!» 
Δη.Πε.Θε. Κοζάνης.
Μία παράσταση-σύνθεση τεσσάρων έργων του μεγάλου ποιητή και δραματουργού Φεντερίκο Γκαρθία ΛΟΡΚΑ. Την τριλογία του «Ματωμένος Γάμος», «Γέρμα» και «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», μαζί με την λαϊκή κωμωδία «Η Θαυμαστή Μπαλωματού».

Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου.
Ερμηνεύουν: Νάντια Μπουλέ, Παναγιώτης Πετράκης, Γιάννης Καλατζόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Χρήστος Ντόβας, Πελαγία Αγγελίδου, Έφη Σισμανίδου, Δημήτρης Συνδουκάς.

-Πληροφορίες  για την παράστασηκλικ  εδώ
Θεσσαλονίκη: Θέατρο Δάσους Δευτέρα 3 Αυγούστου.
-Πανελλαδική περιοδεία - πρόγραμμα παραστάσεων κλικ  εδώ
.
-k-
.
«Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά.
Στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Ο Κώστας, ο Βασίλης, ο Τάσος και ο Αλέκος, οι τοπικοί υποστηρικτές υποψήφιων βουλευτών, μαζεύονται μια χειμωνιάτικη νύχτα και συζητούν για τις επερχόμενες εκλογές θέλοντας ο καθένας να αποδείξει την ικανότητα, τη δύναμη και την εξουσία που διαθέτει. Πιστεύοντας ότι είναι μεγάλα πολιτικά μυαλά και ισχυροί κομματάρχες, ονειρεύονται τη στιγμή που όλα και όλοι θα υποταχθούν στην εξουσία τους. Ο καθένας τους κρατά κρυμμένα μυστικά

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης.
Ερμηνεύουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Τάσος Χαλκιάς, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Θανάσης Πατριαρχέας. 
-Πληροφορίες  για την παράστασηκλικ εδώ
Θεσσαλονίκη: Θέατρο Γης Κυριακή 26 και Δευτέρα 27 Ιουλίου
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ  εδώ 
.
-k-
.
«Προσοχή ο φίλος δαγκώνει» της Carole Greep.
Δύο ζευγάρια, τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες, μπλέκουν τις «γραμμές» φιλίας, δημιουργούν απρόοπτες καταστάσεις που φθάνουν στη γελοιότητα και ανακαλύπτουν πως οι καλύτεροι φίλοι τους δεν είναι και τόσο ...φίλοι όπως πίστευαν.
 
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης.
Ερμηνεύουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μέμος Μπεγνής, Ναταλία Δραγούμη, Ευαγγελία Μουμούρη.
 
-Πληροφορίες  για την παράστασηκλικ  εδώ
-Θεσσαλονίκη: Θέατρο Γης, Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιουλίου.
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ εδώ
.
-k-
.
«Η Σπείρα» του Έρωτα» των Ανδρομάχης Δαυλού – Άρη Γραικούση.
Πρόκειται για μια μελοποιημένη συρραφή θεατρικών κειμένων μεγάλων συγγραφέων, που μιλούν για τον έρωτα και ενώνουν το χθες με το σήμερα ως αντίδοτο της πρωτόγνωρης και αποστασιοποιημένης πραγματικότητας που βιώνουμε.

Σκηνοθεσία: Ανδρομάχης Δαυλού.
Ερμηνεύουν: Ανδρομάχη Δαυλού Άρης Γραικούσης.
.
-Πληροφορίες  για την παράσταση, κλικ  εδώ 
Θεσσαλονίκη: Θέατρο...
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ  εδώ 
.
-k-
.
«ΝΟΣΤΟΣ  Ρίζα μ’ και κλαδί μ’…» του Δημήτρη Πιπερίδη.
Θίασος «Τεμετέρ» 
 
Σκηνοθεσία: ΤάκηςΒαμβακίδης.
Ερμηνεύουν:
.
-Πληροφορίες  για την παράσταση, κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: Ανοιχτό Θέατρο Παλατάκι Τετάρτη 1 Ιουλίου.
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ εδώ
.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

«Το παγκάκι» του Αλεξάντερ Γκέλμαν.
Μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι;

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης.
Ερμηνεύουν: Γιώργος Κιμούλης, Φωτεινή Μπαξεβάνη.
.
-Πληροφορίες  για την παράστασηκλικ εδώ 
Θεσσαλονίκη: Δεν προβλέπεται.
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ εδώ 
.
-k-
.
«Αντιγόνη» του Σοφοκλή.
Ομάδα Σημείο Μηδέν.

Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος.
Ερμηνεύουν: Έβελυν Ασουάντ, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Έλλη Ιγγλίζ, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Ρόζυ Μονάκη, Στέλιος Θεοδώρου – Γκλίναβος, Άννα Μαρκά - Μπονισέλ.
.
-Πληροφορίες  για την παράσταση, κλικ  εδώ 
Θεσσαλονίκη: Θέατρο...
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ  εδώ 
.
-k-
.
«Δεν ακουω, δε βλεπω, δε μιλαω» του Γιώργου Θεοδοσιάδη.
Ένας κουφός.Ένας τυφλός. Ένας μουγκός. Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Σ’ αυτή την μικρή Βαβέλ, σ’ αυτήν την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο… Κάποια στιγμή μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξαφνικά. Την διεκδικούν και οι τρεις, ποιος και με τι τρόπο θα την κερδίσει;
.
Σκηνοθεσία: Σπύρος Σπαντίδας.
Ερμηνεύουν: Σπύρος Πούλης Σπύρος Σπαντίδας Σταύρος Νικολαϊδης, Μυριέλλα Κουρεντή.
.
-Πληροφορίες  για την παράσταση, κλικ εδώ 
Θεσσαλονίκη: Δεν προβλέπεται.
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ  εδώ 
.
-k-
.
«Ο Κήπος» του Μ. Γκόυτς/
Δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους και να βρουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τη σωτηρία. Η διαδρομή που πρέπει να διανύσουν είναι μεγάλη.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς.
Ερμηνεύουν: Στέλιος Μάινας, Κάτια Σπερελάκη.
.
-Πληροφορίες  για την παράστασηκλικ εδώ 
Θεσσαλονίκη: Δεν προβλέπεται.
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ  εδώ
.
-k-
.
«Σκηνές από έναν Γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.
Ένα ζευγάρι, μια ιστορία είκοσι χρόνων. Υπάρχει άραγε η τέλεια σχέση; Ο Γιόχαν και Μαριάννα είναι –φαινομενικά τουλάχιστον- το τέλειο ζευγάρι. Κι όμως μια ματιά, μια παύση, μια μισοτελειωμένη φράση, μια αδιόρατη κίνηση ίσως μαρτυρούν ένα χάσμα. Τι θα συμβεί όταν αυτό το χάσμα έρθει στο φως;

Σκηνοθεσία: Αντώνης Λουδάρος
Ερμηνεύουν: Αντώνης Λουδάρος, Παυλίνα Χαρέλα. 

-Πληροφορίες  για την παράστασηκλικ  εδώ
Θεσσαλονίκη: Δεν προβλέπεται.
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ  εδώ
.
-k-
.
«Η Ζωή Μετά» του Αρκά.
Ο Μπαμπάς Σπουργίτης προσπαθεί να ξεπεράσει την προδοσία της σπουργιτίνας, να βρει καινούργια σύντροφο και να χαλιναγωγήσει το “τέρας” που έχει για γιο. Ο Ισοβίτης βρίσκει παρηγοριά στο μοναδικό πλάσμα που του προσφέρει τη φιλία του με το αζημίωτο, τον βρωμερό ποντικό Μοντεχρήστο, ενώ ο Θανατοποινίτης γράφει την αυτοβιογραφία του περιμένοντας χάρη. Τέλος, στην κόλαση και στον παράδεισο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα είπαν. Ζωή μετά υπάρχει, αλλά κάτι μας θυμίζει από τα πριν.

.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς.
Ερμηνεύουν:  Θανάση Βισκαδουράκη τον Γιώργο Γιαννόπουλο, τη Σοφία Βογιατζάκη, τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο, τον Χρήστο Τριπόδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά.. 

-Πληροφορίες  για την παράστασηκλικ  εδώ
Θεσσαλονίκη: Δεν προβλέπεται.
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ  εδώ

-k- 
.
«Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» του Ντάλτον Τράμπο.
Ένα σκληρό και καθηλωτικό αντιπολεμικό έργο, αλλά ταυτόχρονα μια οριστική κατάφαση στη ζωή και μαζί ένα βαθιά πολιτικό έργο από εκείνα που τα γέννησε η εποχή –μετά από έναν καταστροφικό Παγκόσμιο Πόλεμο και λίγο πριν ξεκινήσει ο επόμενος.


Σκηνοθεσία: Σοφία Αδαμίδου.
Ερμηνεύουν:  Τάσος Ιορδανίδης. 

-Πληροφορίες  για την παράστασηκλικ  εδώ
Θεσσαλονίκη: Δεν προβλέπεται.
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ  εδώ

-k-
.
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ


«Όρνιθες – Η Πολιτεία των Πουλιών».
Δυο φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, θέλουν να βρουν τον άνθρωπο που έγινε πουλί – τον Έποπα τον Τσαλαπετεινό για να μάθουν από αυτόν σε ποιο μέρος του κόσμου μπορεί κανείς να ζήσει ειρηνικά , με σεβασμό στον άνθρωπο και στη φύση. 

Σκηνοθεσία:  Δημήτρης Αδάμης.
Ερμηνεύουν: Θανάσης Βοϊδήλος, Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Ντέπυ Μοράρη, Τάσος Ράπτης, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος, Μαριλίζα Χρονέα και ο Βασίλης Γισδάκης. 

-Πληροφορίες  για την παράστασηκλικ  εδώ
Θεσσαλονίκη: Θέατρο...
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ  εδώ
.
-k-
.
«Μικροί Κύριοι - Μικρές Κυρίες».
Η δύναμη της φιλίας" προάγει την ευγένεια και την ενσυναίσθηση με διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από τις ιστορίες των διάσημων Μικρών Κυρίων, τα τραγούδια τους και τη συμμετοχή των παιδιών, από τις θέσεις τους και κρατώντας πάντοτε τις αποστάσεις ασφαλείας.

Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα
Ερμηνεύουν: Δεν αναφέρονται.

-Πληροφορίες  για την παράστασηκλικ  εδώ
 - Θεσσαλονίκη: Δεν προβλέπεται.
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ
.
-k-
.
«Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος».
Δυο ξένοι ναυαγούν πάνω σε μια στέγη… στη μέση του πουθενά! Καθώς η στάθμη του νερού γύρω τους όλο και ανεβαίνει αναγκάζονται να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και μέσα από έντονες συγκρούσεις να συνεργαστούν. Ο ένας μιλάει ελληνικά κι ο άλλος μία ξένη, ακαταλαβίστικη διάλεκτο! Όμως, στον μαγικό χώρο του θεάτρου, όπου όλα είναι εφικτά, οι δυο τους καταφέρνουν, όχι μόνο να συνεννοηθούν αλλά να γίνουν και… φίλοι!
.
Σκηνοθεσία: Ηλίας Μπαγεώργος.
Ερμηνεύουν: Φώτης Σπύρος, Νίκος Χρηστίδης.

-Πληροφορίες  για την παράστασηκλικ  εδώ 
Θεσσαλονίκη: Θέατρο Κήπου: Δευτέρα 3 Αυγούστου.
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ εδώ 
.
-k-
.
«Ο Τζάκ & Η Φασολιά».
Ο Τζακ! Ένας ονειροπόλος νέος που ζει με την μητέρα του και την αγαπημένη του αγελάδα. Τα πράγματα ξαφνικά δυσκολεύουν πολύ και δυστυχώς ως μόνη λύση αναγκάζεται να πουλήσει την αγελάδα του. Το αντάλλαγμά του? Πέντε μαγικά φασόλια από έναν πολύ περίεργο άνθρωπο που συναντά τυχαία στον δρόμο για την αγορά.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Πούλης. 
Ερμηνεύουν: Γιώργος Πούλης, Φιλήμων Ορκόπουλος κ.ά. 

-Πληροφορίες  για την παράσταση, κλικ  εδώ 
 - Θεσσαλονίκη: Δεν προβλέπεται.
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ  εδώ 
.
-k-
.
«Χάνσελ & Γκρέτελ» Αδελφών Γκρίμμ.
Μέσα στο παγωμένο και σκοτεινό δάσος, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ περιπλανώνται πάρα πολλή ώρα και ενώ η πείνα τους μεγαλώνει συνεχώς ,αντιλαμβάνονται πως έχουν  χαθεί! Ξαφνικά και για καλή τους τύχη , βλέπουν ένα πολύ παράξενο σπίτι ανάμεσα στα δέντρα ... ένα σπίτι που δεν μοιάζει με τα άλλα .Ένα σπίτι που σίγουρα δεν έχουν ξαναδεί έως τώρα.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Πούλης.
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Ιωάννα Δαρμή κ.ά.
.
-Πληροφορίες  για την παράσταση, κλικ  εδώ 
 - Θεσσαλονίκη: Δεν προβλέπεται.
-Πανελλαδική περιοδεία κλικ  εδώ 
.
.
-k-
.

Δείτε αυτά:

/
Όλες οι νέες παραστάσεις (πρεμιέρες) που θα δοθούν από 15/5/2019 έως 14/05/2020 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αυτόματα συμμετέχουν για τα 3 Βραβεία Κοινού καθώς και για τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής στα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2020 Πληροφορίες για τα 10α ΘΒΘ θα βρείτε ΕΔΩ   ΕΔΩ
.
& αυτά:
 
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
.
τά:
Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού 2020
– Πρόγραμμα παραστάσεων – Περιοδείες, εδώ
.
-Οι νέες ταινίες της εβδομάδαςκλικ εδώ.
.
Τι παίζουν τα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα, κλικ εδώ.
.
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
΄΄
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλίακλικ εδώ.
.
Ακολουθήστε μας στα social media
      


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Η Σωφέρ Θεάτρου συζητά με τον Σταύρο Παρχαρίδη στο Θέατρο Μαίωτρον (βίντεο).
Η Σωφέρ Θεάτρου συζητά με τον Σταύρο Παρχαρίδη στο Θέατρο Μαίωτρον (βίντεο).
με 0 Σχόλια 465 Views

Η Σωφέρ Θεάτρου συναντά και συνομιλεί με  τον ηθοποιό, σκηνοθέτη, θεατρικό συγγραφέα, παραγωγό ταινιών μικρού μήκους, δάσκαλος θεάτρου και συν-ιδρυτής του Θεάτρου Μαίωτρον,  Σταύρο Παρχαρίδη....

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή